Műsorújság
RTL Most

Hétköznapi hőstörténet

Tíz évvel ezelőtt, 2002 novemberében, Kántás Andor és társa egy mindössze 280 kilós géppel Ausztráliáig repült. Vajon miért?
Andor lánya egy ritka betegségben szenved, Rett-szindrómás. Ez egy főként lányokat érintő, genetikai eredetű fejlődési rendellenesség, mely elsődlegesen a központi idegrendszert érinti. Andor erre a gyógyíthatatlan betegségre akarta felhívni a figyelmet.

A Fókusz akkor végigkövette az utat. A kisrepülő mindenhol feltűnést keltett. Miután elérték céljukat, Andort kézről kézre adták az újságírók és a riporterek, és amikor hazatért, úgy tűnt, végre beindult valami. Érintett szülőkkel közösen létrehozott egy alapítványt a halmozottan sérült gyerekekért.

Andor az ausztrál utat követően fél évvel, elrepült több, nyugati nagyváros fejlesztőközpontjába. Látta, hogy milyen eredményeket érnek el a külföldi szakemberek, és ő is hasonló intézmény megvalósítását tűzte ki célul.

A Gondviselés Háza harmincöt fiatalt lát el, köztük Andor lányát is. Ez a központ 2008-ban nyitotta meg kapuit önkormányzati segítséggel, 45 milliós pályázati keretből.

Andor küzdelme tehát eredményes volt.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók