Fókusz

2012.12.18. 19:00 (kedd)

A gyerekek évente 6 milliárdot költenek édességre

A gyerekek évente 6 milliárdot költenek édességre

Hány éves legyen a gyerek, amikor pénzt kaphat a kezébe, hogy önállóan döntsön annak sorsáról? Egy budapesti és egy vidéki iskola kisdiákjainak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel, mert kíváncsiak voltunk, hogyan gondolkodnak ők a pénzről.

A Vigyázz, Kész, Pénz! elnevezésű vetélkedőn az ország 226 iskolájából 2700 diák vett részt. A tudásverseny célja a gyerekek pénzügyi ismereteinek bővítése.

A szakemberek szerint a gyerekek pénzügyi nevelésének első lépcsőfoka a zsebpénz. Egy ötezer család bevonásával készült felmérés szerint a szülők átlagosan 1000 és 5000 Ft közötti összeget adnak havonta a gyerekeknek, és ha azt elköltik, 77 százalékuk kiegészíti nekik.

Az utóbbi években a költekezést egyfajta takarékoskodás váltotta fel. A válság a hozzáértők szerint óvatosságra intett, a figyelem azóta a megtakarításra terelődött.

Kiszel Tünde születése óta egyedül neveli most 11 éves lányát. Maximum néhány száz forintot ad neki zsebpénz gyanánt.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való