Műsorújság
RTL Most

Csoda: Szabadulás a perui reménytelenségből

3 év raboskodás és kínszenvedés után hazatért az első magyar drogcsempész. Károlyt a Fókuszban látta meg családja, sokáig azt sem tudták, mi történt vele. A férfi végül elnöki kegyelmet kapott.
Karcsival Peruban ismerkedett meg a Fókusz két hónappal ezelőtt. Lima egyik legszegényebb negyedében élt, borzalmas körülmények között. Drogcsempészetért ültették le: hat és fél kiló kokaint találtak nála. Még itthon szervezték be, de ahogy ő fogalmaz, csak baleknak.

Azt mesélte, a kinti börtönben állandó életveszélyben volt, ahol csakis magára számíthatott.

Dél-Amerikában jelenleg úgy 50 magyar ül különböző börtönökben, ahol rendszeresek a gyilkosságok. Sokan pedig az öngyilkosságot választják, mert nem tudják elviselni a szenvedést és a megaláztatást.

A 30 éves Karcsi most azt tervezi, hogy pár hetet pihen, mert fizikailag és pszichésen is nagyon kimerült. Rendkívűl megviselte a két és fél év börtön. Aztán pedig továbbtanul és dolgozni is akar. Egy életre szeretné elfejteni azt a 750 napot, amelyet a rácsok mögött töltött a világ egyik legkegyetlenebb börtönében.

Nézze meg a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Hasonló videók

  • A színésznő Tisza-tó rajongása a lehető legkalandosabb formában kelt életre, amikor szinte eggyé vált a természettel abban a pár napban, amíg a gyönyörű magyar tájegységen pihenhetett. Bár a Jófiúk forgatása miatt túl sok ideje erre nem volt, de ezt a rövidke időt is a számára legtökéletesebb helyen tölthette.

  • A túlzásba vitt pirulák sokszor inkább ártanak, mint használnak, ezért csak azt és annyit szabad használni, amennyi tényleg szükséges a szervezetnek. Hírességeket is kérdeztünk, hogy miket szednek? C, D, A, B vitaminok, amiket hajlamosak vagyunk túladagolni. Mégis miből mennyit érdemes és lehet-e őket máshogy pótolni?

  • Először erősítette meg az amerikai haditengerészet hivatalosan, hogy UFO-k, azaz azonosítatlan repülő tárgyak láthatóak azon a három felvételen, amit még a New York Times szivárogtatott ki 2017-ben. Donald Trump is megszólalt az ügyben.

  • A legtöbb macska ugyan gyűlöli a vizet, de ez, a Virgin Islands-beli Mike Usher kiscicájára nem igaz. Gracie egy pillanatra sem inog meg vidáman úszkáló gazdája fején, ő maga is követi Mike-ot a vízbe. Úgy tűnik, hogy ő a világ első macskája, aki szívesen vesz úszóleckéket is a gazditól.

  • Először a Fókusz riporterének mesélt Fecsó (Szegedi Ferenc) Vivivel (Vasvári Vivien) történt szakításáról. Elmondta, mi miért történt, és hogy érzi most magát. Arról is beszélt, mi lesz közös kisfiúkkal.

Legnézettebb videók