Fókusz

2011.11.23. 19:00 (szerda)

Kínozták a magyar férfit Szíriában

Kínozták a magyar férfit Szíriában

El-Khalid Ibrahim Imre szír-magyar kettős állampolgár. 55 napot töltött szír katonai és polgári börtönökben, nemrég szabadult. A vád ellene az állam tekintélyének aláásása volt, pedig ő csak beállt a tüntetők közé és rendszeresen tudósított.

A március óta tartó felkelésben 7 közvetlen társa halt meg, a sebesülteket már nem is tudják megszámolni. Imre nemrég kiszabadult a fogságából és sikerült hazajutnia Magyarországra.

A kormányellenes tüntetések március 15. óta zajlanak Szíriában. Az emberek kezdetben csak nagyobb szabadságot követeltek, ám a hatalom erőszakosan lépett fel ellenük. Embereket raboltak el, ellenzékieket börtönöztek be, sőt a tömegbe lőttek. A helyzet elmérgesedett és polgárháborús helyzet alakult ki. Ibrahim Imre testközelből látta, és dokumentálta a történteket.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való