Műsorújság
RTL Most

Együtt zúznak a Piramis és az Edda extagjai

Som Lajos és Slamovits István, azaz Slamo a 6. X magasságában sem nyugszanak. Az ex-Piramis basszusgitárosa és a volt Eddás szólista egy új zenekart alakított Storm néven.
A keményzene ikonjai, számos híres dal szerzői. Fénykorukban teltházas sportcsarnokokban koncerteztek, megjárták a mennyországot, és megmártóztak a rock n’ roll poklának bugyraiban.

Slamovits 1953-ban Miskolcon született. Első együttese a Kőtörő volt ahol még fúvós hangszereken is játszott. 1977-ben lett a miskolci „szuper-group”, az Edda Művek gitárosa.

Az együttesnek 6 éven keresztül volt tagja, a Slamo által írt dalok tették egyedivé a zenekar hangzásvilágát, és ezek még a mai napig népszerűek. Ő írta többi közt, a Kölyköd voltam, Az Álmodtam egy világot magamnak, az Edda Blues című számokat.

Slamovits az Edda Művek feloszlása után egy időre elvonult a nyilvánosság elől, elhagyta az országot, évekig Izraelben élt. 2009-ben tért haza, családot és egy új zenekart alapított. Tavaly Som Lajos hívására a Storm együttes szervezésében vett részt.

Tűzkerék, Neoton, Taurus és Piramis – négy banda, ami egy zenész nevéhez köthető: Som Lajoséhoz. A kiváló basszusgitáros és zeneszerző 1974-ben alakította meg a legendás Piramist. 1981-ben, amikor éppen a csúcson voltak: robbant a bomba. Egy németországi turné során Révész Sándor a színpadon közölte, hogy kilép a csapatból. Som évekig nem beszélt az énekessel.

Som és Slamo mostantól egy zenekarban zúzza majd. Mindketten nagy újrakezdők. Azt mondják, így 60 körül sem ciki a színpadon állni. Hisz Mick Jagger vagy Keith Richards is keményen nyomja még, pedig ők már közelebb vannak a hetvenhez.

A Fókusz riportját itt nézheti meg!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók