Műsorújság
RTL Most

Rejtély fedi a baleset körülményeit

Fegyveres Zotán gipszkartonépítő július végén az álommunka reményében indult útnak, EU-s munkavállalási papírokkal, TAJ-kártyával a zsebében, de élete a Berlin-Hamburg autópályán szó szerint 360 fokos fordulatot vett.
Súlyos balesetet szenvedett, máig ismeretlen körülmények között. Csak arra emlékszik, hogy levágják róla a ruháját, majd egy német szuperkórházban ébred. Egy pár cipője maradt mindössze, egy törött váll, kar és borda emlékezteti arra, hogy megúszta.

Halvány emlékei szerint kamionok szorították le az útról, ezt viszont a rendőrségi jegyzőkönyv nem erősíti meg. Csak egy kárbejelentő lapon szerepel két kamion, de a baleset hivatalos kivizsgálásáról nem tud. Jegyzőkönyvet ugyanis azt azóta sem kapott. Így nem fordulhat ügyvédhez, nem értesítheti a biztosítót sem arról, hogy összetört az autó, végül pedig nem fellebbezhet, hogy ő nem magát érzi hibásnak. Adósságai azóta csak gyarapodnak.

Zoltánt nem tájékoztatták arról, hogy kitől kaphat jegyzőkönyvet vagy másolatot. A Fókusz riporterének viszont a konzulátusnál azt mondták, „amennyiben egy állampolgár például a rendőrségi jegyzőkönyvet vagy a kórházi zárójelentést vagy bármi ilyesmit szeretne megkapni, akkor ezeket a hivatalos iratokat a konzulátus be tudja szerezni, és tovább tudja postázni a magyar állampolgárnak.

A pár nem érti, nekik ezt miért nem mondták, avagy automatikusan miért nem kérték be a hiányzó iratot.

A baleset óta több mint egy hónap, Zoltán hazaérkezése óta pedig 25 nap telt el. A jegyzőkönyvről utoljára hírt a berlini magyar konzulátustól kapott: hogy nála lehet. Most újra a konzulátustól kérhet dokumentummásolatot, pedig elvben azt már kézhez kapta.

Nézze meg a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Hasonló videók

  • Már csak egy szűk hónap van az 51-es körzet tervezett lerohanásáig. Az UFO hívők közül már 2 millióan jelezték, hogy a nevadai sivatagban ott lesznek az eseményen, további másfél millió embert pedig érdekel. Azt senki nem gondolja, hogy ennyien tényleg el is mennek a nevadai sivatagba, a helyi hatóságok azonban nem zárják ki, hogy körülbelül 50 ezren megjelennek a helyszínen. De mi lesz akkor?

  • Bár évekig többször nyilatkozta, hogy az ő életvitelébe nem fér bele a család, 56 évesen édesapa lesz Quentin Tarantino. A rendező első gyermeke izraeli származású feleségétől, Daniella Pick-től születik majd, aki egyébként modell.

  • Élő videóban mondta el, hogy a koncerten végezni akar haragosával. Szilveszter és Ernő között azért volt feszült a viszony, mert Szilveszter korábbi párja, akivel van egy közös gyermekük, Ernővel folytatta életét, ebbe a korábbi élettárs nem tudott belenyugodni. Többször, és nyíltan fenyegette a haragosát, hogy bosszút fog állni, tette ezt a gyilkosság előtt is. 19-én, egy Polgáron rendezett koncert közben, a tömegben ölte meg ismerősét, többször nyakon és hátba szúrta. A 41 éves férfin már nem lehetett segíteni.

  • Sötétbe borult Sao Paulo a füst miatt, akkora tűz tombol 2700 km-rel arrébb Brazíliában, az Amazonas erdő területén, ez már az űrből is látszik. Az év elejétől idáig 72 ezer tűzvész pusztított ugyanitt, ez a szám pedig 84 százalékkal több, mint a tavalyi. Múlt csütörtök óta, tehát egy hét alatt összesen 9500 helyen gyulladt ki az erdő.

  • A használtautó kereskedelem és import korunk egyik legjövedelmezőbb üzletága. Csak idén júliusban több mint 13 ezer használtautót helyeztek forgalomba Magyarországon. Mint minden szakmában, így itt is előfordulnak olyan ügyeskedők, akik, az idézőjeles „okos” megoldásokat keresik, gyakran a mi kárunkra. De vajon, hogyan védekezhetünk a nálunk dörzsöltebb, minket tudatosan átverni akaró NEM becsületes nepperekkel szemben?

  • Szaxi Maxi Szikora Robival a Hungáriában játszott együtt. A zenekar nem csak országos hírnevet, de egy életre szóló barátságot is hozott kettejük életébe. Olyannyira szoros volt a kapcsolatuk, hogy amikor Robi kilépett a zenekarból, Gyula is követte. Igaz, 2 nap múlva visszatért. Szikora Robi emlékezik zenésztársára.

Legnézettebb videók