Műsorújság
RTL Most

Rejtély fedi a baleset körülményeit

Fegyveres Zotán gipszkartonépítő július végén az álommunka reményében indult útnak, EU-s munkavállalási papírokkal, TAJ-kártyával a zsebében, de élete a Berlin-Hamburg autópályán szó szerint 360 fokos fordulatot vett.
Súlyos balesetet szenvedett, máig ismeretlen körülmények között. Csak arra emlékszik, hogy levágják róla a ruháját, majd egy német szuperkórházban ébred. Egy pár cipője maradt mindössze, egy törött váll, kar és borda emlékezteti arra, hogy megúszta.

Halvány emlékei szerint kamionok szorították le az útról, ezt viszont a rendőrségi jegyzőkönyv nem erősíti meg. Csak egy kárbejelentő lapon szerepel két kamion, de a baleset hivatalos kivizsgálásáról nem tud. Jegyzőkönyvet ugyanis azt azóta sem kapott. Így nem fordulhat ügyvédhez, nem értesítheti a biztosítót sem arról, hogy összetört az autó, végül pedig nem fellebbezhet, hogy ő nem magát érzi hibásnak. Adósságai azóta csak gyarapodnak.

Zoltánt nem tájékoztatták arról, hogy kitől kaphat jegyzőkönyvet vagy másolatot. A Fókusz riporterének viszont a konzulátusnál azt mondták, „amennyiben egy állampolgár például a rendőrségi jegyzőkönyvet vagy a kórházi zárójelentést vagy bármi ilyesmit szeretne megkapni, akkor ezeket a hivatalos iratokat a konzulátus be tudja szerezni, és tovább tudja postázni a magyar állampolgárnak.

A pár nem érti, nekik ezt miért nem mondták, avagy automatikusan miért nem kérték be a hiányzó iratot.

A baleset óta több mint egy hónap, Zoltán hazaérkezése óta pedig 25 nap telt el. A jegyzőkönyvről utoljára hírt a berlini magyar konzulátustól kapott: hogy nála lehet. Most újra a konzulátustól kérhet dokumentummásolatot, pedig elvben azt már kézhez kapta.

Nézze meg a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók