Műsorújság
RTL Most

Freefly bajnokok vették birtokba az eget

Lenyűgöző felvételek a Fókuszban. Négyezer méteres magasságban repülő vagy zuhanó emberek parádés mutatványait láthatják. A magasságban a hétvégi freefly versenyen nulla fok volt, vagy inkább kevesebb. De szerencsére csak emiatt volt fagyos a légkör.
4 ezer méterről ugranak, párban. A szabadesés 45 másodpercig tart. Ennyi idő áll a rendelkezésükre, hogy a versenyszabályzatnak megfelelő formációkat bemutassák.

Szaltóznak, fejjel lefelé zuhannak vagy éppen egymás fölött repülnek át. A versenyzők csak akkor képesek egy ilyen mutatványt hibátlanul végrehajtani, ha tökéletes közöttük az összhang, és ha 100 százalékosan figyelnek egymásra. Ez a freefly, az ejtőernyőzés speciális formája.

A freefly versenyzők a hétvégén Siófokon gyűltek össze. Kezdetben ugyan sütött a nap, de a hőmérséklet csak 20 fok körül mozgott. 4 ezer méteren ennél sokkal hidegebb volt. Sokan arról számoltak be, hogy szinte megdermedtek az ujjaik. Mégis csodálatos bemutatókat produkáltak és minden szem rájuk tapadt.

Nem csupán az ugrás frenetikus - mondják az ernyősök - hanem a Balaton látványa és maga a landolás is. A sebesség még itt is elképesztő, mintegy 70 kilométer/óra. Aztán irány ernyőt hajtogatni, és jöhet a következő kör.

Nézze meg a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók