Műsorújság
RTL Most

Ki mit nem tud Nagy-Britanniáról?

Amíg Londonban egy szállodát esküvőmentesítettek, vagyis aki kimondott bármilyen szót, ami a mai ceremóniával kapcsolatos, annak fizetnie kellett. Addig a Fókusz megpróbálta a brit királyi család történetét bevinni a mai civil péntekbe, és a járókelőket faggattuk.
2011.04.29.

Amíg péntek délelőtt Londonban már mindenki a délben tartandó évszázad esküvőjére készült, addig Budapesten minden a szokásos menetrend szerint zajlott, ha nem számítjuk a ballagásokat.

Vilmos herceg és Kate Middleton westminsteri apátságban tartott ceremóniáját több száz országban közvetítették, köztük az RTL Klub is.

Becslések szerint az eseményt körülbelül kétmilliárd néző követte végig. A mai napon kétségtelenül Nagy-Britannia a világ figyelmének középpontjába került. De vajon mindenki tisztában van-e azzal, mit is takar pontosan a Nagy-Britannia elnevezés?

Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága a magyar köznapi használatban többnyire csak Nagy-Britannia. Melynek négy országrésze van Anglia, Észak-Írország, Skócia, és Wales.

Akik Budapesten erre a kérdésre biztosan tudják a választ, azok az egyik angol óvoda gyerekei és szülei. A csoport egy kisebb ünnepséget szervezett az élő közvetítés után. Teadélután, királyi esküvői torta és zászló az ifjú pár képeivel.

Vilmos pénteken egyik kötelességét teljesítette, megnősült. Ha minden menetrend szerint zajlik, hamarosan utód is születik a frigyből. Kate, pontosabban mától Catherine Middleton boldog, sokak által irigyelt ara. Szombattól pedig már egy olyan asszony, aki a világ figyelmének központjában lesz, csakúgy, mint egykor Diana volt.

Nézze meg a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók