Műsorújság
RTL Most

Világsztárok pózolnak a magyar divatcézár ruháiban

Angelina Jolie, Helena Bonham Carter és Sarah Jessica Parker. Ők csak néhányan azok közül a hírességek közül, akik egy magyar származású, Vietnámban élő divattervező ruháiban pompázhattak már.
Bogyor Gyöngyvér, vagy ahogy a divat világában ismerik, „Gen Lehn”manapság nemcsak Ázsiában diktálja a trendet, de a világ egyik legnagyobb divatcégének igazgatója is lett. Most pár napos itthon tartózkodása alatt forgattunk vele.

Gyöngyvér már gyerekkorában is tudta, hogy divattervezéssel szeretne foglalkozni, ezért a főiskola utolsó éveiben Milánóba vette az irányt, és ott is diplomázott. Ekkortájt dolgozott olyan cégeknek, akiknek a legnagyobb hollywoodi sztárok voltak a kliensei. Öt év múlva egy szingapúri cég talált rá, és felkérték ruhatervezést tanítani. Ő Dél-Kelet Ázsia legjobb egyetemének dizájn szakát választotta Saigonban.

Azóta több növendéke már sikeresen levizsgázott, de sokan még a mai napig hozzá fordulnak tanácsokért. A 36 éves Gen egyébként nem csak munkáját találta meg Ázsiában, hanem kedvesét is. Gen saját márkájának üzleti részébe testvére is besegít, így kollekciói ma már Tokióban, Los Angelesben és San Fransiscoban is megtalálhatóak.

Gen Lehn már visszautazott Vietnámba, ahol a 2012-es őszi-téli kollekción töri a fejét, ha pedig ruháiba eddig is szívesen bújtak a világsztárok, nincs kétség afelől, hogy a sikerszéria tovább folytatódik.

Divatdömping Budapesten

Magyarországon első ízben kerül megrendezésre a nemzetközi divatnapok mintájára létrehozott, a nagyközönség számára is elérhető Budapest Essential Looks. A nagyszabású trend eseményen a hazai divatszakma legmeghatározóbb 10 divattervezőjének aktuális kollekcióit, a legújabb hajtrendeket, április 29-30-án 70 modell, 25 sztárfodrász, 15 sminkes, és 4 koreográfus kelti majd életre.

Nézze meg a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók