Műsorújság
RTL Most

Négylábú IQ-bajnokok

Felkapcsolják a lámpát, felveszik a telefont, öltöztetnek, vagy épp vetkőztetnek. Az ország legokosabb kutyái a Fókuszban!
KUTYADOLOG: Mindenre képes négylábúak

Egy nemrég megjelent felmérés szerint a kutyafajták közül a boarder collie bizonyul a legokosabbnak és az afgán agár a legkevésbé intelligensnek. Az etológus szerint nem szabad és nem is érdemes ilyen rangsort felállítani.

„Más dologban okos egy terrier, más dologban okos egy vizsla, és más dologban okos egy terelőkutya. Más feladatra is alkalmasak. Ha én azt tekintem okosnak, aki önállóan szétszed mindent, akkor nekem egy terrier vagy tacskó típusú kutya lesz a nagyon okos, ha én azt a kutyát tartom okosnak, aki egész nap mellettem ül, és nézi, hogy mikor kérek már valamit, akkor nekem valószínűleg egy uszkár vagy egy golden retriver, egy kooperatív kutya lesz a nagyon okos” – mondta Pongrácz Péter etológus.

A kutyák között is megkezdődött az IQ-bajnokság. Az embereknek lassan arra kell majd vigyázniuk, nehogy az intelligencia-harcban a négylábúak kerekedjenek felül.

Nézze meg a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók