Műsorújság
RTL Most

Balázs képtelen volt uralkodni magán

Sebestyén Balázs a Való Világ élő show-jában kapott nevetőgörcsöt. Járt már így miniszter is, ő sem tudott megszólalni. Utánajártunk, miért van az, hogy néha a legfegyelmezettebb ember sem tudja fékezni magát.
2011.01.19.

VV: Balázs 40 másodperces nevetőgörcse

NEVETŐGÖRCS: Balázs elárulta, min hahotázott

Hétfő esti Való Világ, élő adás. Sebestyén Balázst olyan nevetőgörcs kapta el, hogy nem tudta fékezni magát. Képtelen volt elmondani a szövegét a Való Világ élő adásában. Sokan nevettek vele együtt. Balász a Fókusznak elmesélte, hogy a bejelentkezés előtti bejátszás vicces szituációkat elevenített fel benne, többek között első randis kalandokat.

Nevetni jó, de nem mindig tör rá jókor az emberre. Számtalan példa bizonyítja, hogy ilyenkor nagyon nehéz legyűrni a feltörekvő jókedvet. Nemrég a svájci pénzügyminiszter tört ki nevetésben, mikor éppen húsfélék importvámjáról beszélt.

Aranyosi Ervin hahotaspecialista. Társas nevetéseket tart, és kutatja a röhögés jótékony hatásait. Tény, hogy endorfint termel az agyban, ami boldogságérzetet, elégedettséget okoz. A stressz egyik legtermészetesebb oldása, ha nevet az ember.

Mi is tudunk nevetni, és még ha elsőre kínos is, nincs miért szégyenkezni. Egy átlagos csecsemő napjában 3-400-szor kuncog. De ahogy felnövünk, egyszerűen elfelejtjük a spontán jókedvet.

Klasszikus példa, amikor egy nagyon szomorú stúdióinterjú közben a holland televízió munkatársa tör ki elfojthatatlan nevetésben. A szituáció felettébb kínos, de minél többen néznek rá rosszallóan, ő annál kevésbé tudja visszatartani.

A szakember szerint a nevetőgörcsöt sok minden kiválthatja, de ha már egyszer kacagunk, minek elfojtani. Legjobb, ha kieresztjük, és utána boldogan nézünk a világra.

Nézze meg a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók