Műsorújság
RTL Most

Mintha dongó duruzsolna - pokoli fülzúgás

A tinnitus nevű betegség magyarul fülzúgást jelent, és Magyarországon körülbelül félmillióan szenvednek tőle, nem csak az idősebbek.
Állítólag Eric Clapton, Al Di Meola, Pete Townshend, Barbra Streisand, és Steve Martin is szembesült már a betegséggel. De ha már a hírességeknél járunk, Ronald Regannek, Michelangelonak, Beethovennek, és Luther Mártonnak is volt fülzúgása.

A Magyar Tinnitus Egyesület elnöke, Dr. Szalai László szerint a legnagyobb probléma, hogy a magyar egészségügy még nem készült fel e probléma hatékony kezelésére. Az orvosokhoz forduló pácienseknek nem kínálnak hatékony gyógymódot a betegség kezelésére.

„Ezt úgy kell elképzelni, hogy mindenkinek az otthonában vannak ilyen elektronikus kütyük, laptop, tévé, ha odafigyel az ember lehet hallani egy elektronikus hangot, magas hangú zúgást…ha a stressz nagy akkor előjön” – mondta Dr. Várkonyi Tibor.

Létezik egy speciális pszichoterápia, amivel a fülzúgástól szenvedő pácienseket is kezelik. A betegek ezáltal megtanulják, hogyan nyugtassák le magukat. A gyógyuláshoz azonban speciális gyógyszerekre, és olykor egy fülbe helyezhető, elektromos berendezésre is szükség lehet.

Ha Ön is ettől a betegségtől szenved, a 06-1- 410-8811-es telefonszámon kérhet segítséget!

A riportot itt nézheti meg!


A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók