Műsorújság
RTL Most

Döbbenetes rekordok az idei Kékszalagon

Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyén minden eddiginél több hajó indult, és adta fel a versenyt.
KÉKSZALAG: Sztárok siklottak a Balatonon

Az évről-évre bővülő mezőnyben egyre több híresség vesz részt, pedig a verseny nem gyalog-galopp, hiszen a leggyorsabban alig több mint 10 és fél óra alatt teljesített táv nagyon rossz széljárás esetén akár 250 kilométeresre is nőhet, ami még 48 óra folyamatos versenyzést is jelenthet.

Ennek ellenére a 2010-es Miss Earth Hungary, azaz Kaló Jennifer is nevezett. Varga “kiscsillag” Viktor pedig vetkőzésen gondolkodott, amin ekkora szélnél nem volt mit csodálkozni. Vásáry André pedig nagy lelki nyugalommal hasította a hullámokat, de a nem túl feszes vitorlák alatt megspórolta a szopránéneklést. Viktor 29, Jennifer 31 órát vitorlázott a cél előtt, ám André és legénysége végül feladta, ahogy Dobó Ági, a 2010-es Miss World Hungary is. Tabáni István fellépése miatt egyszerűen lemaradt a rajtról.

A hagyományosan 10-13 óra alatt befutható verseny a legfürgébbnek kikiáltott katamaránok leggyorsabbikának is csak 16 óra 49 perc 29 másodperc alatt sikerült. A Naturaqua az éjszaka kellős közepén, hajnali kettőkor vánszorgott át a célvonalon. Második lett a kétszeres olimpiai bajnok kormányozta hajó, majd még két többtestű, köztük az elmúlt 9 versenyen zsinórban első helyen végző Litkey Farkas ért taps közepette célba. A versenyt végül 238 hajó fejezte be, szóval az időrekord megdöntése elmaradt, a hősiességé pedig valószínűleg megdőlt.

Nézze meg a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók