Műsorújság
RTL Most

Kulisszatitkok Szirtes Tamástól

A Madách Színház igazgatója elsőként a Fókusszal közölt egy nagy hírt.

EXTRA - A Producerek próbáján jártunk

A Macskák, Az operaház Fantomja, a Producerek, József és a Spamalot: csak hogy a legnagyobb sikereket említsük... Ezekben mind egy név közös, a rendezőé, Szirtes Tamásé, aki ezekkel a munkákkal megújította a magyar zenés színházat és egyben a Madách Színházat is.

1973-óta dolgozik itt, ahol a musicalek mellett, minden műfajban rendezett előadásokat, így ez az épület mára olyan fontos számára, mintha az otthona lenne, 2004 óta igazgatja is a körúti színházat.

Szirtes Tamás évtizedekig tanított a Színművészeti Főiskolán, ahol rengeteg fiatal tehetség útját egyengette. A teljesség igénye nélkül, például nála kezdett Szerednyei Béla, Bereczki Zoltán, Gallusz Niki, Nagy Sándor, Détár Enikő és Oroszlán Szonja is, akivel most együtt ülnek a Csillag születik Zsűrijében.

A direktor sűrű időbeosztás szerint éli napjait, amit mi megpróbáltunk követni és eközben számos kulisszatitkot is megmutatott, sőt, egy nagy bejelentést is tesz: a Producerek csapatához csatlakozik Hujber Feri és Hajdu Steve is.

A Fókusz riportja itt látható!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Még több Csillag születik itt.

Hasonló videók

  • Barabás Kiss Zoltán már a főiskola elvégezése után jó barátságot kötött Szerednyey Bélával, akivel azóta is együtt dolgoznak a Madách Színházban. A színházon kívül van még egy közös pont az életükben: évtizedek óta a vitorlázás és a Balaton szerelmesei. Béla, amikor lehet feleségét, Szilviát is elviszi hajózni, ahogy Zoli 14 éves nagyfia, Zétény is gyakran velük tart.

  • A legendás kaszkadőrrel, a most 72 éves Vic Armstronggal találkoztunk Budapesten. Az Oscar-díjas dublőr több tucatnyi hollywoodi szuperprodukcióban volt kaszkadőr, később kaszkadőr koordinátor, sőt még önálló nagyjátékfilmet is rendezett. Vic Armstrong azonban ma már inkább unokáival szeret időt tölteni, angliai birtokán.

  • Először döntöttek a nézők a párkeresők sorsáról. Lalinak kellett közölni a végeredményt, nehezen viselte a rossz hírt vivő szerepét. Szilvi elfogadta, Patriknak fájt, hogy szerelem és dicsőség nélkül kell elhagynia a szerelem szigetét.

  • A házasodásra kész, szerelemre és családra vágyó gazdák levélírók százai közül kiválasztották a legszimpatikusabbakat. Hat jelentkezővel személyesen is találkoztak és ebből hárommal randizni is fognak, meg a saját birtokukon is megnézhetik, ki hogyan tudna alkalmazkodni az életükhöz. Niki gazda úgy érzi, már megint megcsalták első benyomásai, és örül, hogy a műsor szabályai rákényszerítik arra, hogy megmondja az érintettnek: nem szeretne vele több időt tölteni.

  • Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Marton László, Kossuth díjas rendező. Egykori kollégái, tanítványai emlékeznek a színházcsinálóra. Megszólal a tanárkolléga, Hegedűs D. Géza, az évtizedes barát és pályatárs Lukács Sándor, Hegyi Barbara és a fiatal generáció egyik meghatározó színésze, Józan László is.

  • Egy holland kutatás szerint péntek 13-án sokkal kevesebb baleset történik, mint a többi napon. Ennek oka lehet az is, hogy az emberek elővigyázatosabbak, mert babonából vagy sem, de félnek a balszerencsétől, és jobban figyelnek. A mostani dátum azért is érdekes, mert éjjel telihold lesz, mégpedig az őszi napéjegyenlőséghez legközelebbi, ezt pedig Arató Holdnak nevezik. Ilyen utoljára kétezerben történt, és legközelebb 2049-ben lesz ismét.  

Legnézettebb videók