Műsorújság
RTL Most

Charlie Hebdo és ami utána jön

Három millió példányban nyomták ki a ma megjelent Charlie Hebdo-t. Korábban 60 ezres példányszáma volt. Videókat közöltek a nyomtatásról és az éjszakai terjesztésről. Aztán a példányszámot 5 millióra emelték, de a lapot még mindig nem lehet egész Párizsban kapni. Az elmúlt napokhoz krónikát írtunk és két szellemtudományi gurut, a matematikus Mérő Lászlót és a pszichológus Vekerdy Tamást hívtuk segítségül.
Mérő László matematikusnál még nem volt az új lapszámból, de azt mondja, ha tehetné, megvenné azt. Tiltakozna a gengszterek ellen.

Miközben posztumusz becsületrendet kapott a támadásokban elhunyt 3 francia rendőr és Jeruzsálemben eltemették a kóserboltban meghalt 4 zsidó férfit, az összesen 17 áldozatot követelő múlt heti vérengzés után a francia miniszterelnök éberségre szólított fel, mivel szerinte még mindig komoly veszélyben vannak a franciák.
Tegnap jelent meg a terroristák elől a nyomdában bujkáló dolgozó első interjúja. Ő addig, amíg a rendőrség be nem hatolt a nyomdába, egy szekrényben rejtőzött el és sms-ben segítette a betörni készülő osztagot.
 
Megdöbbentő új videó látott napvilágot a szerkesztőségi vérengzés utáni pillanatokról.
 
A menekülő terroristák lövöldöznek és kerülnek nyílt konfliktusba a rendőrséggel a nyílt utcán. Eközben a Kouachi-testvérek mentora nyilatkozatot adott ki, melyben elítélte a terrort és kérte, hogy ne a muzulmán vallást okolják az emberek a történtekért.

Mérő László matematikus szerint nincs különbség a sajtó vagy a gondolatok megregulázása között.
 
Vekerdy Tamás pszichológust kértük meg, segítsen, hogyan magyarázzuk el egy gyereknek, hogy mi zajlik most a világban. Hogy könnyebb legyen megértenie, hogy a törvényeken, a szokásjogon túl is vannak értékek. Hogy veszélyes, ha a vélemény szabadsága helyett hagyjuk egységes mederbe terelni a gondolatainkat.
 

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók