Műsorújság
RTL Most

Börtönből az oltár elé

Ne légy szomorú. Énekelte Oláh Attila néhány évvel ezelőtt több elítélt társával együtt még a Balassagyarmati Fegyház és Börtön lakójaként. A 30 éves férfi napról napra élt. Eddigi életének majdnem egyharmadát rács mögött töltötte. Aztán jött valaki, és minden megváltozott. Gál Petra riportja.
Attila és szerelme Réka ebben a közösen felújított lakásban élnek, amelyet B-Terv félutas otthonnak hívnak. Itt azok a börtönviselt emberek maradhatnak egy darabig, akiknek szabadulásuk után nincs hol lakniuk. Aci, ahogyan a lány hívja őt, megvívta a harcát az élettel. Minden rossz akkor kezdődött, mikor szülei kiskorában elváltak, de a helyzet akkor vált igazán pokollá, miután nagymamájához került.

12 évesen elindult a fővárosba, hogy megkeresse az édesanyját és annak új élettársát. De sajnos minden még rosszabbra fordult. Ekkor már ennie sem volt mit, és senkire sem számíthatott. Szabadulásakor a börtön előtt nem várta senki. A kilátástalanság továbbra is mindennapos volt. Néhány év múlva, amikor egy akkori kapcsolatából már 3 gyereke lett, - akiket most az édesanya és annak új párja nevelnek- újra elkövetett egy bűncselekményt.

Ezekben az években, Balassagyarmaton kellett részt vennie a börtönben egy csoportterápián, a Mesekörön, ami megváltoztatta az életét. Itt az elítéltek a hozzátartozóiknak is bemutatják azokat a színdarabokat, amelyeket saját életük ihlet. Ezeket játsszák el, és így kerülnek közelebb a fogvatartottak a gyerekeikhez, szüleikhez a börtönben töltött évek alatt. Attila is itt értékelt át mindent és Rékával is, - aki a Tévelygők Alapítvány önkénteseként került oda- itt találkozott először.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Hasonló videók

  • Már csak egy szűk hónap van az 51-es körzet tervezett lerohanásáig. Az UFO hívők közül már 2 millióan jelezték, hogy a nevadai sivatagban ott lesznek az eseményen, további másfél millió embert pedig érdekel. Azt senki nem gondolja, hogy ennyien tényleg el is mennek a nevadai sivatagba, a helyi hatóságok azonban nem zárják ki, hogy körülbelül 50 ezren megjelennek a helyszínen. De mi lesz akkor?

  • Bár évekig többször nyilatkozta, hogy az ő életvitelébe nem fér bele a család, 56 évesen édesapa lesz Quentin Tarantino. A rendező első gyermeke izraeli származású feleségétől, Daniella Pick-től születik majd, aki egyébként modell.

  • Élő videóban mondta el, hogy a koncerten végezni akar haragosával. Szilveszter és Ernő között azért volt feszült a viszony, mert Szilveszter korábbi párja, akivel van egy közös gyermekük, Ernővel folytatta életét, ebbe a korábbi élettárs nem tudott belenyugodni. Többször, és nyíltan fenyegette a haragosát, hogy bosszút fog állni, tette ezt a gyilkosság előtt is. 19-én, egy Polgáron rendezett koncert közben, a tömegben ölte meg ismerősét, többször nyakon és hátba szúrta. A 41 éves férfin már nem lehetett segíteni.

  • Sötétbe borult Sao Paulo a füst miatt, akkora tűz tombol 2700 km-rel arrébb Brazíliában, az Amazonas erdő területén, ez már az űrből is látszik. Az év elejétől idáig 72 ezer tűzvész pusztított ugyanitt, ez a szám pedig 84 százalékkal több, mint a tavalyi. Múlt csütörtök óta, tehát egy hét alatt összesen 9500 helyen gyulladt ki az erdő.

  • A használtautó kereskedelem és import korunk egyik legjövedelmezőbb üzletága. Csak idén júliusban több mint 13 ezer használtautót helyeztek forgalomba Magyarországon. Mint minden szakmában, így itt is előfordulnak olyan ügyeskedők, akik, az idézőjeles „okos” megoldásokat keresik, gyakran a mi kárunkra. De vajon, hogyan védekezhetünk a nálunk dörzsöltebb, minket tudatosan átverni akaró NEM becsületes nepperekkel szemben?

  • Szaxi Maxi Szikora Robival a Hungáriában játszott együtt. A zenekar nem csak országos hírnevet, de egy életre szóló barátságot is hozott kettejük életébe. Olyannyira szoros volt a kapcsolatuk, hogy amikor Robi kilépett a zenekarból, Gyula is követte. Igaz, 2 nap múlva visszatért. Szikora Robi emlékezik zenésztársára.

Legnézettebb videók