Műsorújság
RTL Most

Amikor a sok tízezer partyarc még alszik - együtt ébredtünk a Szigettel

Napfelkelte a Hajógyári szigeten. A csütörtöki esti brutális buli után most csend honol mindenhol. Csak a kukásautó zajong, na meg az a néhány kőkemény partyarc, aki még most is tolja a bulit.
Az egész fesztiválon alig látni ilyenkor embert, de a legdurvább helyzet talán a színpadok előtt van. A takarító személyzet elképesztő munkát végez a napfelkelte utáni első órákban. Több tonna hulladékot kell ilyenkor eltüntetni, hogy az ébredők első hulláma ne egy szemétdombon keljen fel.  Főleg, ha konkrétan mellé feküdt le este.

Tovább sétálunk a nagyszínpad felé. Elég furcsa azokon az ösvényeken járni, amelyek legtöbbször zsúfoltak fesztiválozókkal, most meg szó szerint kong az ürességtől.  A Nagyszínpad előtere az egyik legszemetesebb hely, itt ugyanis még konfettit és lufikat is lőnek, illetve dobálnak. Reggel 7 körül megérkeznek az első ébredők. Ez a raszta hajú fiatalember fogat mosni érkezett a mosdókhoz. Mindössze néhány perc alatt meglett a zsákban a fogkrém meg a kefe. Ez a srác meg mintha elaludt volna a WC papír tépkedése közben. A fáradtság ilyenkor egyébként általános, és teljesen érthető is.

A Nagyszínpad mögötti kempingben fantasztikus csendélet tárul a szemünk elé. Igen változatos módon pihennek itt a fesztiválozók. Ez a srác például nem tudott bemenni a sátrába, ezért inkább rajta aludt el. Igaz, hogy bágyadt, viszont bájos, ahogy elkezdődik egy nap Európa egyik legnagyobb fesztiválján – néhány óra múlva pedig ismét bekövetkezik a csoda, a fiatalok szinte „feltámadnak” és a parti ezerrel folytatódik tovább! Show must go on!
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók