Műsorújság
RTL Most

A színfalak mögött: Angela Merkel

Egy kedves, mosolygós 60 éves asszony, decens frizurával, visszafogott nadrágkosztümökben. Ha egy babakocsit tolna a Népligetben, még nagymamának is nézhetnénk. Nos, ez a jóságos tekintetű német hölgy valójában a világ legnagyobb hatalmú nője, Angela Merkel német kancellár. Süle László riportja a politikusról.
Pietsch Lajos talán minden magyarnál jobban ismeri a német politikust. Tudósítóként öt éven át élt Berlinben, közelről követhette nyomon a kancellár karrierjét.
 

Angela Merkel politikai karrierje egyetlen szóval: hihetetlen. 1989 decemberében kezdett politizálni, bár a berlini fal leomlásakor éppen szaunázott, öt hónappal később már helyettes kormányszóvivő volt. Egy év múlva parlamenti képviselő, két év múlva miniszter, tíz év múlva a legnagyobb párt elnöke, 2005-ben pedig kancellár. A fizikusként végzett kancellár tökéletesen beszél oroszul és angolul. Védjegyévé vált legendás kéztartása, ami sokak szerint olyan, mintha összeragasztották volna az ujjait. Néha még saját maga is viccelődik vele.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók