Műsorújság
RTL Most

A Star Wars még a templomba is beférkőzött!

Durva, de a katolikus szentmise és a Star Wars igenis mély összefüggésben vannak egymással. A velvet.hu cikke alapján kiderült, hogy Dr. Csépányi Gábor kisegítő pap igen egyszerűnek látja az összefüggéseket, tartott is egy vasárnapi misét, aminek kereteit kicsit kitágította, lézerkarddal, tömjénnel és élő igével. Elhangzott Luke Skywalker, a sötét és a jó oldal és Ávilai Szent Teréz freskóját elérte a lézer. A hívők a pap szerint megértettek valamit.
Dr. Csépányi Gábor atya hobbija a hegymászás. Sokan csak hátizsákos papnak hívják. A Terézvárosi templom kisegítő papja 2004-ben doktorált, általános orvoslásból. A diplomaosztójáról a papi szemináriumba ment egyenesen. Ezért becézik doki atyának is. Zoltán a templom gondnok is látta, ahogy az atya vasárnap, plébánosa engedélyével különös esti misét celebrált. Volt benne faszén, tömjén meg egy kis Star Wars.

Amikor megnéztem most ezt az Erő ébredése című filmet, gyakorlatilag  a történet az ugye ugyanaz, mint a Cillagok háborúja, még ami 79-ben kijött, de már annak is az volt az üzenete, hogy van a jó és a rossz, és a kettő harcban áll egymással, de létezik az, hogy az ember túl tud lépni önmagán és le tudja győzni a rosszat.

Kiderült, hogy vasárnap az atya a lézert az Istennel, a tömjént önmagunkkal azonosította, szemléltető eszközöket használt tehát, hogy a jóra fogékony embereket segítsen jó úton tartani.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

 

Legnézettebb videók