Műsorújság
RTL Most

A holnap mámorában: bámulatos díszletek és sztárfellépők a Tomorrowlanden

A világ legnagyobb elektronikus zenei bulija. Az idén 11 éves Tomorrowlanden 5 nap alatt több mint 400 ezren partiztak, a fesztivál kempingjében 35 ezren pihentek. A legnagyobb sztárdj-k pörgették a lemezeket 16 színpadon.
A mostani Tomorrowland azonban magyar szempontból is különleges volt. Egy budapesti fiatalember nyerte meg a fesztivál videópályázatának fődíját. Ott voltunk a magyarok kempingjében és megnéztük Julia Carpenter buliját is: ő az egyetlen magyar dj, akit már háromszor visszahívtak a belga mesevilágba! A magyar partiküldöttség busszal indult a Tomorrowlandre, több mint egy napig utaztak, mire megérkeztek a belgiumi Boomba, a parti helyszínére.

A fesztiválozókat csak péntek délben engedték be a buliba, több ezren özönlötték el a Brüsszeltől fél órányi autóútra lévő közparkot, amely minden júliusban egy hétvégére csak az elektronikus zenéé. A Dreamville, azaz az Álomfalva nevű kempingben szálltak meg a magyarok is. Köztük volt az a 21 éves fiatalember, aki idén több tízezer pályázó közül nyerte meg a Tomorrowland videóversenyét. A fesztivál főtémájára, a Melódiára kellett készíteni egy klipet. Attiláé lett a legjobb a szervezők szerint, így ő kapott egy négyszemélyes VIP-belépőt. Igaz, hogy már harmadszor jár a fesztiválon, de még mindig lenyűgözi a Tomorrowland.

Idén az Oscar-díjas Hans Zimmer írta meg a Tomorrowland himnuszát, az Egység Szimfoniáját, amelyet az egyik színpadon a Belga Szimfonikusok adtak elő. Ráadásul feldolgozták több sztárdj slágerét is: itt például az Opera nevű színpadnál Avicii egyik dalát adják elő. Eközben körbeadták azt a zászlót, amelyet több nemzet lobogójából varrtak össze. A buli nemzetköziségét nemcsak az óriászászló jelképezte. Felépítettek egy hatalmas hidat, amelynek Egy Világ a neve. A fesztiválozók fába vésett üzeneteiből áll össze a híd, közte van az ENSZ-főtitkáré, Ban Ki Mun-é is.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

 

Legnézettebb videók