Fókusz

2014.09.10. 14:17 (szerda)

12 kemoterápiás kezelésen van túl a kisfiú

12 kemoterápiás kezelésen van túl a kisfiú

A 7 éves Dominiknál másfél évvel ezelőtt Ewing-szarkómát, vagyis gyermekkori rosszindulatú csontdaganatot diagnosztizáltak az orvosok. A gerincéről 4 órás műtéttel távolították el a tumort, tucatnyi kemoterápiás, és 25 sugárkezelésen van már túl ilyen fiatalon.

Ábrahám Dominikot otthonában, Ácson látogattuk meg. A kissé visszahúzódó kisfiú mostanra túl van a nehezén, újra tanult járni, ugyanis lebénult és a jobb lába még mindig érzéketlen, járásán ez a mai napig látszik. A család orvosról orvosra járt, de mindenki azt hajtogatta, hogy a gyerek csak hisztizik. Ez ment egészen addig, míg a kisfiú már lábra sem tudott állni. Egészen Budapestig kellett utazniuk, hogy végre kiderüljön, mi is a baj.

A műtéten, amely sikeres volt, egy csavart építettek Dominik gerincébe. De a neheze csak ezután jött. Volt, hogy naponta utaztak fel Pestre, ha belázasodott a gyerek, egyből menni kellett, most már csak kontrollvizsgálatokra és vérvételre járnak fel.

Dominik tehát jelenleg tünetmentes, a család sikeres küzdelmet tudhat maga mögött. Viszont az összes pénzüket gyermekük kezelésére és az utazásokra költötték és a házon is látszik, hogy nagyon rossz körülmények között élnek. Ráadásul egy külföldi műtétre is gyűjtenek.


Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való