Műsorújság
RTL Most

"Paprikás krumpli" zellerből

Hozzávalók:

  • 1 kg zeller
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • Néhány gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
  • 1 evőkanál zsír (kacsa-, liba-, vagy sertészsír)
  • Víz
  • Só, őrölt bors, paprika por
  • 1-2 db erős paprika (elhagyható!)
  • Kolbász – opcionális! Nekem sikerült adalékmentes kolbászt vennem a Spar-ban – “Békéscsabai Pároskolbász”-t

Elkészítés:

  • Tisztítsd meg a zellergumókat, és vágd nagyobb “burgonya-szelet” formára
  • A zellert lepje el a víz a lábasban, és így főzd puhára
  • Készíts apróra vágott hagymából valamilyen zsíron pirítva-dinsztelve hagymás alapot, majd erre a már puhára főtt és leszűrt zellerdarabokat dobd rá
  • Fűszerezd ízlés szerint a fenti fűszerek felhasználásával; karikáztam bele erős zöld paprikát is
  • Öntsd fel a hagymás-fűszeres zellert vízzel, akár a főzővizet is használhatod; az egészet rottyantsd össze, és kész
Ha további hasonló recepteket keres, kattintson:

http://paleovital.hu/

Legnézettebb videók