KERESÉS search-close
Dr. Tóth Tamás

Dr. Tóth Tamás

- Mikor döntötted el, hogy orvos leszel?

- Az, hogy gimnázium után orvosnak felvételizzek, a szüleim bíztatására történt. Szívügyük volt, hogy orvos legyek. Bevallom őszintén, engem akkoriban a közgazdasági és a diplomata területek jobban érdekeltek, de az orvosi egyetemen napról-napra, előadásról-előadásra jobban lenyűgözött az emberi test működése.

- Mi a legfőbb célod a Dr. Tóth című műsorral?

A célom egyértelműen az, hogy minél több embernek felhívjam a figyelmét arra, hogy mennyire nagy kincs az egészség. A műsoron keresztül megpróbálom hétköznapi nyelven bemutatni az egyes betegségeket és arra törekszem, hogy senkiben ne maradjon megválaszolatlan kérdés.
Szeretném, ha az emberek megtanulnák, hogy a betegségekről beszélni nem kínos, sőt! A kommunikáció a legfőbb eszköze a megelőzésnek, és a gyógyulásnak. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, nem a kérdezés kínos, hanem a hallgatás!
 
- Mit tanácsolsz azoknak, akik a netről „gyógyítják” magukat?
 
Azt gondolom, hogy ha laikus lennék és magamon észlelnék tüneteket, én is utána olvasnék a neten. Nincsen ebben semmi kivetnivaló, ez alapvetően nem baj, de az otthoni, internet-alapú gyógyítás tilos! A tünetekkel minél előbb orvoshoz kell fordulni. Tájékozódjunk a neten nyugodtan, de a gyógyítást bízzuk az orvosokra!

- Mit gondolsz, miért nem fordulnak orvoshoz sokan, akkor sem, ha kellene?
 
Az emberek alapvetően félnek szembesülni az igazsággal, szégyenlősek, sokszor homokba dugják a fejüket. Pont azt szeretném elérni, hogy ez mostantól kezdve ne így legyen! Előzzük meg a bajt, nézzünk szembe a betegségekkel, kommunikáljunk, vetkőzzük le a gátlásainkat, gyógyulni csak így lehet!

- Mennyire élsz egészségesen?

Nálam az egészséges életmód kardinális kérdés. Kifejezetten figyelek arra, hogy mit eszem. Az egészség szerintem egy családi körben elfogyasztott reggelivel kezdődik. Helyes táplálkozás, és mozgás; ez a kettő alapvető!

- Mit csinálsz szívesen szabadidődben?

Imádok vitorlázni, túrázni, olvasni, a családdal közös programokat szervezni. Szenvedélyem a természet, sokszor szeretek csak egymagamban lenni a szabadban, ez az, ami igazán feltölt és megnyugtat. Egy csillagos eget bámulni órákon keresztül, a teljes kikapcsolódás!

- Mennyire tartod fontosnak a sportot?

A sport az életem része, úgy gondolom, hogy napi szinten kell mozgást belevinni az életünkbe. Többek között szeretek futni, túrázni és rendszeresen otthon is tornázom.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való