Műsorújság
RTL Most
Dr. Tóth Tamás
Dr. Tóth Tamás

- Mikor döntötted el, hogy orvos leszel?

- Az, hogy gimnázium után orvosnak felvételizzek, a szüleim bíztatására történt. Szívügyük volt, hogy orvos legyek. Bevallom őszintén, engem akkoriban a közgazdasági és a diplomata területek jobban érdekeltek, de az orvosi egyetemen napról-napra, előadásról-előadásra jobban lenyűgözött az emberi test működése.

- Mi a legfőbb célod a Dr. Tóth című műsorral?

A célom egyértelműen az, hogy minél több embernek felhívjam a figyelmét arra, hogy mennyire nagy kincs az egészség. A műsoron keresztül megpróbálom hétköznapi nyelven bemutatni az egyes betegségeket és arra törekszem, hogy senkiben ne maradjon megválaszolatlan kérdés.
Szeretném, ha az emberek megtanulnák, hogy a betegségekről beszélni nem kínos, sőt! A kommunikáció a legfőbb eszköze a megelőzésnek, és a gyógyulásnak. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, nem a kérdezés kínos, hanem a hallgatás!
 
- Mit tanácsolsz azoknak, akik a netről „gyógyítják” magukat?
 
Azt gondolom, hogy ha laikus lennék és magamon észlelnék tüneteket, én is utána olvasnék a neten. Nincsen ebben semmi kivetnivaló, ez alapvetően nem baj, de az otthoni, internet-alapú gyógyítás tilos! A tünetekkel minél előbb orvoshoz kell fordulni. Tájékozódjunk a neten nyugodtan, de a gyógyítást bízzuk az orvosokra!

- Mit gondolsz, miért nem fordulnak orvoshoz sokan, akkor sem, ha kellene?
 
Az emberek alapvetően félnek szembesülni az igazsággal, szégyenlősek, sokszor homokba dugják a fejüket. Pont azt szeretném elérni, hogy ez mostantól kezdve ne így legyen! Előzzük meg a bajt, nézzünk szembe a betegségekkel, kommunikáljunk, vetkőzzük le a gátlásainkat, gyógyulni csak így lehet!

- Mennyire élsz egészségesen?

Nálam az egészséges életmód kardinális kérdés. Kifejezetten figyelek arra, hogy mit eszem. Az egészség szerintem egy családi körben elfogyasztott reggelivel kezdődik. Helyes táplálkozás, és mozgás; ez a kettő alapvető!

- Mit csinálsz szívesen szabadidődben?

Imádok vitorlázni, túrázni, olvasni, a családdal közös programokat szervezni. Szenvedélyem a természet, sokszor szeretek csak egymagamban lenni a szabadban, ez az, ami igazán feltölt és megnyugtat. Egy csillagos eget bámulni órákon keresztül, a teljes kikapcsolódás!

- Mennyire tartod fontosnak a sportot?

A sport az életem része, úgy gondolom, hogy napi szinten kell mozgást belevinni az életünkbe. Többek között szeretek futni, túrázni és rendszeresen otthon is tornázom.

Ajánlott videók

Legnépszerűbb videók

Teljes adások RTL Most Logo