Plazmának az 5. élő show-ban ért véget a verseny

2012. május 19. 22:00

Éles kritikákat kapott a zsűritagoktól a Csillag Születik rappere, pontszámok alapján ő végzett az utolsó helyen. A nézők nem mentették meg.

21:54 – A szavazás lezárult, a versenyzők feszülten várták, ki az a négy, aki jövő héten is színpadra léphet. Biztosan látni fogjuk Mészáros János Eleket, Juhász Marcit, a Quantum XXL-t és Szirota Jennifer. Plazma búcsúzott a versenytől.

21:47 – A the KOLIN együttes nemzetközileg is ismert, magyar zenekar, akik több MTV EMA díjátadón jártak már jelöltként, 2009-ben és 2010-ben pedig nyertek is a Legjobb Magyar Művész kategóriában. Az 5. élő show-ban a szintipop zenét játszó banda szórakoztatta a nézőket, miközben a versenyzők már az eredményhirdetésre készültek.

21:24 – Szirota Jennifer másodszor egy magyar dallal, az Add már Uram az esőt-tel lépett színpadra. „Amikor elindultál ebben a műsorban, egy Disney-hercegnő voltál, most már egy autentikus előadó vagy. Ez nem csak a Kovács Kati-féle verziónál volt jobb, hanem Palya Beáénál is, ami nagyon nagy szó” – mondta Puzsér Róbert az énekesnőnek. Hajós András szerint már csak az izguláson kell dolgoznia, hogy minden jó legyen. Szirota Jennifer 36 pontot gyűjtött.

21:16 – Plazma második dalát a Jem It’s Amazing című dalának zenéjére írta és adta elő. Hernádi Judit elárulta, hogy világ életében utálta ezt a műfajt, de Plazma megtanította rá, hogy ez valójában a költészetről és a fájdalom kinyilvánításáról szól. Puzsér viszont tini-hóborttá redukálta le Plazmát, pedig nagyon fáj neki, hogy így alakult. Pokorny Lia úgy érzi, a rapper nem dolgozik magán eléggé, elégedetlenségéhez Hajós András is csatlakozott. Plazma ezúttal is 28 pontot kapott.

20:58 – Mészáros János Elek azt a dalt adta elő másodszor, aminek köszönhetően beleszeretett az operába 19 évesen, a Tosca Levéláriáját énekelte el. Hajós András szerint nagyon szép volt ez az előadás, a színészkedést is értékelte az énekestől. „Hát, komolyan mondom, fantasztikus vagy” – folytatta Hernádi Judit, aki úgy érezte, János átadta a drámát és ezt eddig még nem látta tőle. Puzsér szerint János az élő példa arra, hogy igenis lehet népszerűsíteni az operát, és hogy nem kell a komolyzenét tematikus gettóba szorítani. „Ez egy kulturmisszió és ne hagyd abba!” – zárta sorait a kritikus. Mészáros János Elek 34 pontot énekelt ki magának a zsűritől.



20:52 – A Quantum XXL egy téli tájjal tért vissza a színpadra, koreográfiájukat Vanilla Ice „Ice, Ice Baby” című slágerére adták elő. Hajós megköszönte, hogy visszahozták a fiatalságát ezzel a dallal és újraértelmezték azt, amit annak idején annyira utált. Puzsér rutin-beavatkozásnak nevezte ezt az előadást, de hozzátette, a fiúk biztos kézzel tartották életben a beteget. Másodszorra a Quantum XXL 35 pontot zsebelt be a zsűritől.

20:44 – Juhász Marci másodikként egy saját dallal lépett színpadra, melynek címe Belezavarodok. Pokorny Liát eddig nem érdekelte, hogy saját vagy nem saját, de most, hogy kiderült, hogy ezt is tudja, szóhoz sem jut. „Amikor te énekelsz, én beléd szeretek” – zárta sorait Lia. Puzsér szerint érdemes volt várni arra, hogy Marci megmutassa, írni is tud. Hernádi elismerte, Puzsérnak igaza volt azzal, hogy elvárta az énekestől a saját szerzeményt, egyenesen szexinek nevezte Marcit. Hajós András nem szeretett bele az énekesbe, de le volt nyűgözve a teljesítményétől. Juhász Marci 37 pontot szerzett saját zenéjével.

20:32 – Az öt döntős közös produkcióval állt színpadra, a Kispál és a borz „Ha az életben” című slágerével.


20:23 – Juhász Marci visszatért eredeti műfajához, a népdalhoz, de ismét egyedien, „juhászmarcisan” nyúlt hozzá a Megrakják a tüzet című dalhoz. „Marci, megérdemled a tapsot, mert visszataláltál oda, ahol neked igazán helyed van” – kezdte az értékelést Hernádi Judit. Puzsér aszfaltbetyárnak nevezte Juhász Marcit, bár eddig nem tudta, hogy mit jelent ez a szó. „Minden körülmények között egyedi vagy és összetéveszthetetlen” – emelte ki a kritikus. Pokorny Lia és Hajós András is elégedett volt Marci teljesítményével, mindkettejük szerint jó úton jár az énekes. Juhász Marci 33 pontot gyűjtött az újraértelmezett népdallal.

20:13 – A Quantum XXL a jövőbe repítette el nézőit a Cyborg World című produkcióval. „Miért van benne a nyűg abba, amit mondani fogok? Lenyűgöző volt, lenyűgöző volt!” – szakadt ki Hajós Andrásból lelkesen. „Ha lenne 11-es, azt is adtam volna” – tette hozzá Hernádi Judit az előző hétre utalva. Puzsér elképzelte a lángoló utcákat, miközben nézte a futurisztikus harcosok táncát, azt mondta, korkedvezményt nem tud adni a katonáknak, de egy magas értéket igen. A Quantum XXL az eddigi legmagasabb pontszámot érte el, 38 pontot kapott, három 10-est és egy 8-ast.

19:57 – Plazma néhány napja szakított barátnőjével, de már élvezi a szabadságot. Puzsér szerint Plazma olyan, mint aki megnyerte a lottóötöst, és most elhiszi, hogy ez örökké fog tartani. Több önkritikát várna el a rappertől, ahogy Pokorny Lia is. Hajós András elhiszi Plazmának, amit mond a szövegeiben, de szakmai hiányosságokat lát a munkájában. Hernádi Judit szerint a rapper még nem filozófus, de akár még az is lehet egyszer. Plazmát 28 pontra értékelte a zsűri.



19:48 – Mészáros János Elek az O, Sole Mio című örökzölddel lépett színpadra. Pokorny Lia szerint az operaénekes új erőre kapott a múlt szombat után, szerinte János olyan, mint egy mézzel teli pohár, ömlik belőle a jókedv. Hernádi Judit úgy gondolja, visszatalált ahhoz az öröménekléshez, ami neki a legjobban áll. Hajós annyira elégedett volt János teljesítményével, hogy szívesen elmenne vele gondolázni Velencébe, Puzsér pedig gratulált neki, amiért minden egyes produkciójával ellen tart a magyar popipar „szemétszórásának”. Az énekes 32 pontot kapott a zsűritől.

19:39 – Szirota Jennifer bevállalósan választott dalt az 5. élő show-ra, az AC/DC Back in Black című dalát adta elő igazi rock-dívának öltözve. Hernádi Judit felkészült a dalválasztásra már otthon, ám miközben az AC/CD-t hallgatta, nem hitte el, hogy Jennifer is ezt fogja elénekelni. „Esküszöm, jobb volt, mint az eredeti” – tette hozzá Hernádi. Puzsér viszont felszólította, arra törekedjen, hogy inkább lecserélhetetlen legyen, olyat mutasson, amitől nélkülözhetetlenné válik. Jennifer 32 pontot gyűjtött be rockerként.