A zsűri döntött: rögös volt a legjobb 12 felé vezető út

2012. április 14. 22:00

Az ítészek a válogatók alatt 72 produkciót tartottak érdemesnek a továbbjutásra, most azonban összesen 12-nek mondhattak igent. Volt, aki azonnal zöld utat kapott, többen viszont újra színpadra álltak a továbbjutásért.

Hernádi Judit, Pokorny Lia, Hajós András és Puzsér Róbert most először szembesült azzal a „tömeggel”, melyet az első forduló továbbjutói képeztek a stúdió nézőterén tömörülve. Miután elmondták nekik, mire számíthatnak az utolsó napon, visszavonultak, hogy felidézzék a 72 produkciót és eldöntsék, kik a biztos továbbjutók, kiket küldenek haza, és kik azok, akik még egy lehetőséget kapnak arra, hogy bizonyítsanak.

Puzsér Róbert minden eddiginél hevesebben állt ki véleménye mellett, a háromszoros túlerő is kevés volt, hogy hatással legyen rá a zsűri nagyobbik része. „Sokszor egyedül maradtam a jó ízlés pártján” – mondta a kritikus a döntéshozatal után. Ezzel azonban társai nem értettek egyet. Hernádi szerint még nehezebb volt vitatkozni Puzsérral a visszatekintés alatt, mint a válogatók idején, de ez a kritikust egyáltalán nem hatotta meg. „Elképzelted már, hogy miután a Földön kihalnak az emberek, egyetlen kazetta marad fenn, amin a te véleményed hangzik el? Eljátszottál a gondolattal, hogy te leszel az ízlésformálója egy új életnek?” – bukott ki Hajósból a sokadik vita után. Közben a zsűri versenyzőről versenyzőre haladt és újraalkotta első ítéletét vagy épp szenvedélyesen kitartott mellette. Amikor Babos Richárd és Dósa Krisztián megható produkciója újra felcsendült, Hernádi kijelentette, hogy értük nagyon fog küzdeni. „Rohadjon ki a szívem, ha ők továbbjutnak” – fűzte hozzá Puzsér. „Akkor keresd fel a kardiológusod, mert előfordulhat” – vágott vissza Hajós.

Több órányi értekezés után megszületett a végeredmény. A Csillag Születik biztos továbbjutói Babos Richárd és Dósa Krisztián, akik a United Végső vallomásával csaltak könnyeket a zsűri hölgytagjai és a közönség szemébe, a kamaszos frissességű The Immigrants zenekar, a Lélekdonort rendhagyóan előadó Molnár József és Vízi Imre, az agrár-popot népszerűsítő In Diretta zenekar, Juhász Marci, aki egymaga szolgáltatta a gitárkíséretet és a szájharmonikát népdalához és a stand-up comedy műfajában az indulók közül egyedüliként bizonyító Kővári Máté. További 12 produkciónak párbajozni kellett a továbbjutásért.

Elsőként a Beat Lovers mérette meg magát a Quantum XXL-lel, a csatából utóbbi került ki győztesként. Ebben a döntésben a zsűri egy véleményen volt, nem úgy, mint az operaénekeseknél. Mészáros János Elek és Nagy Krisztina Margaréta színpadra lépése után. A műkedvelő hobbiénekes és a képzett profi közül kellett kiválasztani, ki kerüljön be a Csillag Születikbe. A zsűri Mészáros János mellett döntött, Margaréta könnyekkel küszködve hagyta el a színpadot, mert mindent egy lapra tett fel és megint nem sikerült valóra váltania az álmát. A legnagyobb fejtörést azonban a két énekesnő, Negyela Bernadett és Szirota Jennifer okozta.


Bár a két lány más-más stílust képvisel, tehetségük mindkettejüket érdemessé teszi arra, hogy visszatérjenek az élő show-ba. Emiatt a zsűri felrúgta a szabályokat és mindkét lányt továbbjuttatta. A Latin Carneval és a Pixel Team összecsapása a versenytáncosok győzelmével végződött, a Latin Carneval térhet vissza a Csillag Születik színpadára. A párbajozók közül már csak egy ellenfél-pár maradt, a humoros rapper-tanár Nagy Lajos, valamint a szenvedélyes és szókimondó Plazma, aki nem tudott gátat szabni feltörő érzelmeinek és elsírta magát örömében, amikor megtudta, hogy ő a 12. hely birtokosa.

A mezőny véglegessé vált, a Csillag Születik 12 legjobb produkciójával az élő show-ban találkozhatsz újra április 21
-én, 19 óra 30 perckor az RTL Klubon!