Műsorújság
RTL Most

Irány a moziba be! - 2015. március

Új rovatot indítunk útjára, amolyan kisokos stílusban, melyben összegyűjtjük az összes premierfilmet a soron következő hónapból. Persze nem száraz felsorolásról van szó, sokkal inkább egy átlátható, színes listáról, rövid leírásokkal és látványos trailerekkel megfejelve. Irány a moziba be, avagy mit és mikor nézzünk márciusban?

Chappie - március 5.

Színes, szinkronos amerikai sci-fi / akció, 2015
Besorolás: 16
Rendező: Neill Blomkamp
Szereplők: Hugh Jackman, Sharlto Copley, Sigourney Weaver, Dev Patel
 
Neill Blomkamp, a District 9, az Elysium és a soron következő Alien film rendezője a sci-fi műfajban érzi igazán otthon magát. Éppen ezért várjuk annyira következő művét, a Chappie-t, amiben egy gyermeki lélek szintjén mozgó robotot fogadnak be és "nevelnek fel" az utcaarcok, hogy aztán Chappie önfeláldozhassa magát a film végén, ezzel emberi szintre emelkedve. Utóbbit persze csak tippeljük.
 
 


Üzlet bármi áron (Unfinished Business) -  március 5.

Színes, szinkronos amerikai vígjáték, 2015
Besorolás: 16
Rendező: Ken Scott
Szereplők: Vince Vaughn, Dave Franco, Tom Wilkinson, James Mardsen, Sienna Miller, Nick Frost
 
Vince Vaughn, James Franco öccse és Falcone a Batmanből közös bizniszt alapítanak, de egy nagy megbízáshoz előbb meg kell győzniük az ügyfelet. Mi mással, mint bulizással. Szokásos sztori, szokásos poénok.
 
 


Nagy szemek (Big Eyes) - március 5.

Színes, feliratos, amerikai életrajzi dráma, 105 perc, 2014
Besorolás: 12
Rendező: Tim Burton
Szereplők: Amy Adams, Christoph Waltz, Krysten Ritter, Terence Stamp
 
Tim Burton igaz történet alapján készít egy filmet Amy Adams (Louis Lane) és Christoph Waltz (Christoph Waltz) főszereplésével? Ez már papíron is jól hangzik, hát még a trailer után, amiből kiderül, hogy nem akármilyen családi drámáról lesz szó, hazugságokkal és férfi-női nemi szerepek boncolgatásával. Akinek pedig megtetszett az előzetes talpalávalója, az a Milo Greene - Perfectly Aligned című nótára keressen rá.
 
 

Éjszakai hajsza (Run All Night) -  március 12.

Színes, szinkronos amerikai akciófilm, 2015
Besorolás: 16
Rendező: Jaume Collet-Serra
Szereplők: Liam Neeson, Vincent D'Onofrio, Ed Harris, Joel Kinnaman, Genesis Rodriguez, Common
 
Liam Neeson ismét kisujjból hozza azt a korosodó keményembert, akit évek óta alakít, de valljuk be, mi így és ezért is szeretjük. Ráadásul aktuális filmjében Ed Harris főgonoszkodik, amiből rossz nem sülhet ki - pontosabban csak az. Ha sikerül mellőzni a trailerben is hallható "Szoktál kávézni, tesó?"- szintű párbeszédeket, akkor nagy baj nem lehet.
 
 

   
A cipőbűvölő (The Cobbler) - március 12.

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 99 perc, 2014
Besorolás: 12
Rendező: Thomas McCarthy
Szereplők: Adam Sandler, Dustin Hoffman, Steve Buscemi
 
Adam Sandler suszterként mások cipőjébe bújik, ezáltal az életüket élheti (?).
 
 

Hamupipőke (Cinderella) - március 19.

Színes, magyarul beszélő, amerikai film, 2015
Besorolás: 6
Rendező: Kenneth Branagh
Szereplők: Cate Blanchett, Hayley Atwell, Helena Bonham Carter, Lily James, Stellan Skarsgard
 
Ha gyerek van, akkor irány a moziba be, talán még a szülők is jól szórakoznak majd. De tényleg, nem tűnik rossznak.
 
 

A bevatott sorozat: A lázadó (Insurgent) - március 19.

Színes, amerikai kalandfilm, 2015
Besorolás: Robert Schwenke
Szereplők: Shailene Woodley, Theo James, Ansel Elgort, Kate Winslet, Miles Teller, Naomi Watts
 
Shailene Woodley nem csak gyönyörű, de jó színésznő is, amit már bizonyított a Csillagainkban a hiba című filmjével. Ha egy akciófilmben akcióhősködik, akkor sem lehet rossz, olyan ő, mint Jennifer Lawrence.
 
 

Végre otthon! (Home) -  március 26.

Színes, szinkronizált amerikai animáció, 2015
Besorolás: 6
Rendező: Tim Johnson
Szereplők: Jim Parsons, Rihanna, Jennifer Lopez, Matt Jones, Steve Martin
 
"Jajj ne! Ezt most miért élvezem? Égnek áll a kezem!"
 
 

Gunman (The Gunman) - március 26.

Színes, angol film, 2015
Besorolás: 16
Rendező: Pierre Morel
Szereplők: Sean Penn, Javier Bardem, Idris Elba, Ray Winstone
 
Sean Penn Liam Neeson nyomdokaiba lép, amihez Javier Bardem és Idris Elba asszisztál, a rendező pedig nem más, mint aki az első Elrabolvát is elhozta nekünk. Várós!
 
 

Bérhaverok (The Wedding  Ringer) -  március 26.

Színes, szinkronizált amerikai vígjáték, 101 perc, 2015
Besorolás: 12
Rendező: Jeremy Garelick
Szereplők: Josh Gad, Kevin Hart, Kaley Cuoco, Olivia Thirlby, Nicky Whelan
 
Penny az Agymenőkből itt most csak biodíszlet lesz, a show-t Josh Gad és Kevin Hart rabolja majd el. Legalábbis reméljük, mert az alapötlet nem tűnik rossznak, már csak az a kérdés, milyen lesz a megvalósítás. Eszement vígjátékra számíthatunk, az tuti.
 
 

A szomszéd fiú (The Boy Next Door) -  március 26.


Színes, szinkronizált amerikai thriller, 2015
Besorolás: 18
Rendező:
Rob Cohen
Szereplők: Jennifer Lopez, Ryan Guzman

Mondatok, amiket nem hittünk volna, hogy valaha is leírunk: látni akarunk egy filmet, amiben Jennifer Lopez a tanítványával szexuális kapcsolatot folytató tanárnőt alakít. Ha sikerül 1:05-nél tovább jutnotok a trailerben, rájöttök miért.

 
Futni fognak még:

Március 5.
Csajkor: francia dráma egy tizenéves bevándorló lányról.
Csocsó-Sztori: spanyol-argentin-indiai-amerikai családi animációs film csocsóbábukról.
Rio, szeretlek! 10 rövid szerelmes történet, 10 rendezőtől, melyek mind Rio-hoz kapcsolódnak.
Szeretni, inni és énekelni: francia film az életről, az elmúlásról, a szórakozásról.
A tenger dala: dán-belga-luxemburgi-francia-ír animációs film a családi kötelékről.

Március 12.
Elemi szerelem: francia romantikus dráma Sophie Marceau-val és az Életrevalók egyik főszereplőjével, François Cluzet-vel.
A föld sója: Sebastiao Salgado fotográfus életét és munkásságát bemutató dokumentumfilm.
Nicolas az iskolában: francia családi vígjáték egy kisfiúról, a családjáról, és a hamarosan érkező kistestvérről.
Őrült szerelem: Heinrich von Kleist, német drámaíró az 1800-as években társat keresett öngyilkosságához. A film ebből a megtörtént esetből indul ki.
2001 - Űrodüsszeia: az Alien és az Aliens után újabb klasszikus a hazai mozikban!

Március 19.
Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről: egy faágon ülő galamb nézőpontjából izgulhatjuk végig két utazóügynök szürreális kalandját.
Fácángyilkosok: dán thriller, ide vele!
A küzdők: szerelmes történet két fiatalról, akik katonai kiképzőtáborba mennek. Lesz baj.
Samba: francia romantikus vígjáték az Életrevalók másik főszereplőjével, Omar Sy-jal. Tudtátok, hogy az X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban ő volt Bishop, az energikus mutáns?
Az új barátnő: francia dráma egy barát elvesztéséről, és saját érzéseinkről.

Március 26.
A 7. törpe: német animációs film Csipkerózsikával, átokkal, csókkal, és minden-mi-jóval.

Hasonló videók

  • Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízi mentő váljék.

  • Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

  • Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

  • Dastan (Jake Gyllenhaal), az utcagyerekből lett herceg kénytelen szövetségre lépni a gyönyörű, de veszélyes Taminával (Gemma Arterton), hogy megmentsék pusztulástól az egész világot. A veszélyt maga a herceg okozta, akit a gonosz Nizam (Ben Kingsley) csellel rávett, hogy eressze ki a mágikus homokórából az idő homokját, ami az egész ország lakosságát félelmetes démonokká változtatta. Dastanon a sor, hogy helyrehozza a hibáját, ám ehhez az idő tőrjére és őrzőjére, Taminára is szüksége van.

  • A pesti bérházak rengetegében áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós (Lengyel Ferenc) egy saját kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében, és nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön ide. Egy nap azonban olyan vendég érkezik, aki felforgat mindent. Imre (Szervét Tibor), a gazdag üzletember 1968-as Ford Mustangjának keres biztonságos parkolóhelyet. Hamarosan egy fordulatos, meglepetésekkel teli párbaj veszi kezdetét a belváros két magányos harcosa között a hullámpalával fedett parkolóhelyért.

  • Turk Henry (Antonio Banderas), a híres rocksztár Chilében nyaral. A gondtalan napoknak azonban egy csapásra vége szakad, amikor szupermodell felesége, Sheila (Olga Kurilenko) emberrablók fogságába kerül. A helyi hatóságok tehetetlenségét látva a rocksztár akcióba lendül, hogy megmentse feleségét.

  • Will Turner (Orlando Bloom) és Elizabeth Swann (Keira Knightley) összefognak régi ellenségükkel, Barbossával (Geoffrey Rush), hogy megmentsék Jack Sparrow kapitányt (Johnny Depp) és Bill Turnert. Ehhez azonban szükségük van a világ végére vezető térképre, amire a titokzatos sárkányasszony is igényt tart. Will és Barbarossa végül a tengerfenéken találja meg Jack Sparrow kapitányt és hajóját, a Fekete Gyöngyöt. Árulás és hűtlenség között navigálva szövetségeseket keresnek, hogy megvívják utolsó döntő csatájukat.

  • A gyönyörű és tiszta szívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik, ám egy nap hadsereg szállja meg a királyságot. A népét védelmező Demóna hamarosan árulás áldozatává válik, amelynek hatására szíve kővé változik. A lány és az ellenséges király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét. Demóna bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, hogy Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és saját boldogságának a kulcsa is.

  • Istenek, szörnyek, varázslat és téboly uralja a Nílus völgyének palotáit Egyiptomban. Széth (Gerard Butler), a sivatag könyörtelen istene az egykor békés és virágzó birodalmat káoszba és pusztulásba taszítja. Lázadó halandók egy csapata a vakmerő tolvajjal, Bekkel (Brenton Thwaites) az élen, szövetkezik Hórusszal (Nikolaj Coster-Waldau), hogy megállítsák a kegyetlen nagyurat. A Széth és csatlósai ellen vívott háborúban megjárják a mennyet és a poklot is, ahol isteneknek és halandóknak egyaránt bizonyítaniuk kell bátorságukat és állhatatosságukat, hogy felül tudjanak kerekedni a végső ütközetben.

  • A hidegháború csak átverés volt, az igazi veszély kívülről fenyeget. Az U.N.C.L.E nevű titkos kémszervezet ügynöke, Napoleon Solo (Henry Cavill) ezért kénytelen közös bevetésre indulni az orosz Ilja Kurjakinnal (Armie Hammer). Egy nemzetközi bűnszövetkezet a III. világháború kirobbantására készül. A páros nem hibázhat, és csupán egyetlen nyom áll rendelkezésükre. Mielőbb meg kell találniuk az eltűnt német tudós lányát, aki segíthet behatolni a bűnszervezetbe.

Legnézettebb videók