Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt az 1. héten

Miklós megtudja az igazságot arról, mi történt Zoltánnal húsz évvel ezelőtt. Krisztián és Aliz házasságát titkok árnyékolják be. Oszkár élete veszélybe kerül egy seb miatt, melyet akkor szerzett, amikor kimentette Timit a tóból. Bandi megleckézteti Szonját és Balázst. Gizella kezd távol kerülni Lászlótól.  Vajon sikerül-e Gergőnek bevásárolnia magát a Berényi Kft-be?

Miklósnak csalódnia kell, ugyanis imádott bátyja, Zoltán helyett csak annak személyi titkárával találkozik Venezuelában, aki azonban tud néhány új információval szolgálni Miklósnak Zoltánról. A titkár elmondja, hogy Attila jó nyomokra bukkant, Miguel Cortez eredetileg tényleg Zoltán álneve volt, húsz évvel ezelőtt ugyanis egy gengszter (Ilona) bosszút esküdött ellenük, és tervben volt, hogy Zoltán vele együtt Venezuelába menekül, csakhogy közbejött az autóbalesete. Ezzel szemben a titkárnak sikerült elmenekülnie, és Miguel Cortez néven új életet kezdett, ám mivel Ilona emberei valahogy itt is megtalálták, kénytelen volt másodszor is eljátszani a halálát. Miklós ledöbben a történetet hallva, ám a titkár ekkor azzal fokozza a meglepetést, hogy átadja Miklósnak az összes olyan dokumentumot Zoltánnal kapcsolatban, ami nála maradt, Miklós ennek kapcsán rájön, hogy Zoltánt bonyolult kapcsolat fűzte a Harmath testvérekhez.

Aliz egy romantikus este keretében bejelenti Krisztiánnak, hogy gyereket vár. Krisztián, aki nem rég kapta kézhez az urológus eredményeit, miszerint steril, ledöbben és iszonyúan mérges lesz a hír hallatán. Ott hagyja Alizt Natasával és elrohan, hogy kiszellőztesse a fejét. Krisztián véletlenül összefut Ádámmal, aki próbálja megnyugtatni őt. Aliznak eközben Natasa bogarat ültet a fülébe, hogy a gyerek talán nem is Krisztiántól van, lehet, hogy a múltkori Dáviddal való részeg éjszaka eredménye a terhesség. Aliz bár próbál nem gondolni erre az eshetőségre, mégsem tudja teljesen biztosan kizárni. A dühös Krisztián úgy dönt, nem vonja felelősségre Alizt, vár, amíg Aliz úgy nem dönt, hogy elmondja neki, mi történt. Haragját azonban nem tudja titkolni, Aliz érzi, hogy valami bántja Krisztiánt. A boldog babavárásból feszült helyzet kerekedik.

 

 

Timi és Luca ijedten mentőt hívnak az ájult Oszkárhoz. Timi elrohan, hogy értesítse Zsoltot, majd ő is bemegy Zsolttal a kórházba. Zsolt és Timi halálra rémülnek, amikor megtudják, hogy Oszkárnak életveszélyes szeptikus sokkja volt. Zsolt Timit próbálja kifaggatni, hogy hol sérült meg Oszkár, de Timi nem árulja el a tavas incidenst, mert azzal veszélybe keverné a Balázs kocsiját a tóba lökő Miklóst. Nóra érkezik a kórházba Timiért, látja a lányán, hogy sunnyog, hogy valamit tud Oszkár balesetéről, de nem szól. Később Timi bemegy az éppen felébredő Oszkárhoz, és elmondja neki, mennyire aggódott érte, és mennyire örül, hogy végül minden rendbe jött. Luca szembesíti Timit azzal, hogy mindent tud a Miklós által okozott autóbalesetről. Timi megígérteti vele, hogy Miklós érdekében hallgatni fog. Nóra megpróbálja kifaggatni Timit Oszkár sebesüléséről, de Timi azt hazudja neki, hogy nem tud semmiről.

 

 

Gizella elpanaszolja Giginek, hogy mennyire hiányzik neki az írás. Gizella próbálja ezt elmondani Lászlónak is, de az teljesen félreérti, és azt hiszi, csak a pénz miatt zavarja, hogy nem írhatta meg a második regényét. Szemes váratlanul meglátogatja Gizellát, és tesz neki egy ajánlatot. Első regényét kellene átírnia tévésorozattá. Gizella még segítséget is kap az íráshoz egy vonzó és intellektuális dramaturg személyében. Gizella elsőre nemet mond. Hazaérve beavatja Lászlót, és amikor Gizella hangosan kezd gondolkozni, milyen sok változtatást igényelne a történet, László egyből biztosítja arról, hogy nem kell ezen törnie a fejét. Mivel Gizella viszont rájött, hogy tulajdonképpen volna pár ötlete, visszahívja Somát, a dramaturgot, hogy beszéljenek a dologról. A találkozón Gizella egyből megtalálja a közös hangot Somával, akivel rengeteg közös van bennük, így végül rábólint, hogy gondolkozik a lehetőségen.

 

 

Balázs már nagyon készül arra, hogy közösen nyaraljon Szonjával. Balázs azt akarja, hogy munka helyett inkább vásároljanak be a nyaralásra. Szonja azonban túl feszült ehhez. Szonja végül titokban mégis elmegy vásárolni. Balázs majdnem lebukik Bandi előtt, hogy Szonjával készül nyaralni, amikor meglátja, hogy fürdőruhát vett, de sikerül kidumálnia magát. Szonja is majdnem lebukik Bandi előtt, de időben sikerül elrejtenie az irodában a nyaralásra vett dolgokat. Balázs örömmel tudja meg, hogy Szonja is izgatottan várja a közös nyaralásukat. Lerázza Bandit, hogy kettesben lehessenek Szonjával, és felpróbálhassák egymásnak a fürdőruháikat. A fürdőruha próbából önfeledt együttlét lesz, amit a váratlanul hazaérkező Bandi zavar meg. Szonja és Balázs próbálják kimagyarázni magukat, miután Bandi rajtakapta őket egy szál fürdőruhában, azonban Bandi nem dől be nekik. Szonja ezúttal szeretné maga meggyőzni Bandit, hogy ne árulja el senkinek a dolgot. Amikor erre sor kerül, Bandi gátlás nélkül benyög Szonjának egy elvárt összeget a hallgatásáért cserébe. Balázs igyekszik kipuhatolni Banditól, sikerült-e beszélnie Szonjával, Bandi pedig azt hazudja, hogy nem. Erre Balázs magától pénzt ajánl neki, amit Bandi el is fogad. Balázs és Szonja később összerakják a képet, hogy Bandi mindkettőjüket megzsarolta, nem is sejtik, hogy eközben Bandi jót derül a brahiján, amit csak azért csinált, hogy megleckéztesse Balázst és Szonját.

 

 

Péter egyedül dolgozik az irodában, amikor egy rejtélyes idegen hívja fel a céget vonalas telefonján. A titokzatos telefonáló azt állítja, hogy Gergő és Szonja szélhámosok, akik már tönkretettek pár céget, mert a konkurencia felbérelte őket. Péter Nórához rohan, hogy elmondja, szerinte újra nyomozniuk kellene, hogy kiderítsék, igaz-e, amit a telefonáló mondott. Rájönnek, hogy egy győri cég számáról telefonált az ismeretlen férfi. Elhatározzák, hogy a legnagyobb titokban leutaznak Győrbe, és megpróbálják megtalálni a telefonálót. Az ő segítségével akarnak bizonyítékot szerezni Szonja és Gergő ellen. Kiderül, hogy a rejtélyes telefonáló Gergő volt, aki egy applikáció segítségével torzította el a hangját. Így akarta eltávolítani Nórát és Pétert, hogy zavartalanul fejezhesse be bosszútervét. Gergő újra barátkozni kezd Júliával, és manipulációval eléri, Júlia maga javasolja azt, hogy Gergőnek tőkeinjekciót kellene adnia a Berényi Kft.-nek. Gergő először cselből nemet mond Júlia felvetésére, hogy vásárolja be magát a Berényi Kft-be, de Júlia végül meggyőzi, Gergő pedig, hogy döntéskényszerbe hozza Júliát azt mondja, hogy viszont azonnal kell lépnie. Júlia ideges, mert nem szeretne Miklós jóváhagyása nélkül meghozni egy ekkora horderejű döntést, de Miklóst képtelenség elérni telefonon. Amikor kiderül, hogy tőkeinjekció nélkül a vízüzem alkalmazottai munka nélkül maradnak, Júlia kénytelen lépni, és értesíti Gergőt, hogy meghozta a döntést egyedül, aláírhatnak.

Eközben Nóra és Péter nyomozása Győrben kudarcba fullad, de utolsó lehetőségként felkeresik Gergő és Szonja egyetlen rokonát, akiről már hallottak. Edit nénitől megtudják, hogy Szonja és Gergő vezetékneve valójában nem Harmath, hanem Lovas. Erről Nórának beugrik, hogy azt hiszi, tudja, kik valójában ezek az emberek. Júlia és Gergő már az aláíráshoz készülődnek, amikor a Venezuelából hazaérkező Miklós betoppan.

Legnézettebb videók