Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 9. héten

Kibékül-e Péter és Balázs mielőtt Péter elutazik Olaszországba? Krisztián belátja, hogy nem aggódhatja túl Aliz várandósságát. Natasa rájön, hogy újra pszichológiával akar foglalkozni. Képes-e Bandi biztosítani Lucát arról, hogy csakis őt szereti? Nórában erősödik a gyanú, hogy Levente vonzódik hozzá. Vajon Nóra belemegy, hogy eljátssza Miklóssal, hogy házasok? Lászlóéknak életük egyik legsúlyosabb döntését kell meghozniuk Ilona miatt. Mire jön rá Júlia Vanda gyerekével kapcsolatban?

Péter kap egy állásajánlatot Hanna Olaszországban élő rendező ismerősétől, egy kis mozit kellene üzemeltetnie. Így Hannával is újra találkozhatna. Péter nem tudja, hogy elfogadja-e az ajánlatot. Vonzó számára, hogy a szenvedélyének élhetne, és hogy újra találkozhatna Hannával, de végül gondolkodási időt kér, mert szóban már megállapodott a fitness hálózattal. Pétert a döntésében eleinte Júlia is megerősíti, aki szerint Péternek most a hálózat ajánlatát kell elfogadnia. Péter azonban csalódik a cégben, és miközben Júlia Nórának önti ki a szívét azzal kapcsolatban, hogy elveszíti Pétert, Péter elfogadja az olaszországi állásajánlatot. Péter beleegyezik, hogy még a mai napon elutazzon a filmrendezővel. Amikor Péter elbúcsúzik Miklóstól, megtudja, hogy nemsokára rokoni szálak fogják összekötni Balázzsal. Péter találkozóra hívja Balázst, hogy meg tudják beszélni a dolgaikat, mielőtt elmegy, ám csalódnia kell, amikor Balázs nem hajlandó kibékülni vele. Pétert elbúcsúztatja a családja, arról biztosítva őt, hogy mennyire büszkék rá, amiért fejest mer ugrani a bizonytalanba: mindannyian azt remélik, hogy nagyon boldog lesz. Péter már majdnem elindul, amikor az utolsó pillanatban megjelenik a megenyhült Balázs, és a két régi barát érzelmes búcsút vesz.

Aliz elmondja Gizellának, hogy mennyire terhes neki Krisztián túlóvó gondoskodása. Gizella megkéri Ádámot, hogy segítsen Aliznak. Ádám egy ügyes trükkel eléri, hogy Krisztiánnak el kelljen mennie pár órára. Így Gizella és Ádám el tudja vinni Alizt egy étterembe, hogy ki tudjon végre mozdulni kicsit. Alizék megkérik Bözsiéket is, hogy ne mondják el Krisztiánnak, hogy ellógtak egy kis lazulásra Alizzal. Bözsi és Vilmos azonban döbbenten veszik észre, hogy Krisztián korábban jött haza. Egy mondvacsinált indokkal behívják a lakásukba Krisztiánt, hogy Aliz ne bukjon le. Miközben Vilmos pálinkával marasztalja Krisztiánt, és a régi katonai emlékeiről beszélteti, Bözsi titkon felhívja Alizt. Aliz sietve „visszavedlik” otthon pihengető terhes nővé, de nem veszi észre, hogy a koktélozás számlája kiesett a zsebéből. Habár eleinte minden flottul megy, és Aliz boldog, hogy sikerült megúsznia a kis kalandot, amikor Krisztián meglátja a dátummal és időponttal ellátott számlát, rájön, hogy Aliz valamit titkol előle. Később Krisztián kiakadva kéri számon Ádámot és Gizellát is, amiért rosszba csábították Alizt. Gizella jól leteremti Krisztiánt, amiért ennyire figyelmetlen Alizzal, és észre sem veszi, mennyire terhes neki a túlzó gondoskodása. Krisztián végül beismeri Aliznak, hogy saját rossz apja miatt akart ennyire jól csinálni mindent, de megígéri, visszafogja magát.

 

 

Natasának elege van abból, hogy úgy kezelik őt, mintha a garázsvásár fő szervezője lenne. Natasa mikor elolvassa Zsombor egyik kérdőívét, rájön, hogy még mindig mennyire érdekli a pszichológia. Rájön, hogy azért ilyen ingerült mindenkivel, mert hiányzik neki a pszichológia szak. Natasa elnézést kér Zsombortól és Bözsitől. Natasa Gergő hatására elhatározza, hogy újrakezdi az egyetemi tanulmányait.

 

 

Bandi rájön, hogy véletlenül keresztbe szervezett, és a táborból hazatérő Lucát és az egyetemi csoporttársait is áthívta magához. Habár Bandi Lucát is meghívja, hogy a csoporttársai megismerhessék a barátnőjét, Luca nem akar elmenni, mert attól tart, hogy nem érezné jól magát egyetemisták közt. Később Timi elülteti a bogarat Luca fülében azzal kapcsolatban, hogy a helyében ő elmenne Bandihoz, mert ki tudja, mi történik ott. Luca végül rászánja magát, hogy elmenjen a buliba és ledöbben, amikor azt látja, hogy Bandi épp egy csinos lánnyal flörtöl. Bandi örül, amikor Luca úgy dönt, hogy habár feszélyezi Bandi egyetemista társasága, mégis marad a buli előtt alapozni velük. A közös iszogatás során Bandi érzi, hogy Lucát zavarja, hogy nincs közös témája a többiekkel. Luca próbál bekapcsolódni az egyetemista társalgásba, de kínosan sül el a dolog, így Luca inkább távozik. Bandi hiába próbálja rábírni, hogy menjen vissza velük bulizni, Luca hajthatatlan. Luca bevallja Timinek, hogy attól tart, Bandi egyre távolabb sodródik majd tőle új társasága miatt. Éppen ezért Luca meglepődik, amikor Bandi beállít hozzá azzal, hogy nélküle nincs kedve bulizni menni, mert annyira szerelmes belé.

 

 

Nórát meglepi Levente váratlan felbukkanása a házban, aki a pályaválasztási nappal kapcsolatban szeretne egyeztetni Nórával, de látszik rajta, hogy már többről van szó a részéről. Júlia felhívja Nóra figyelmét arra, hogy szerinte Levente szemet vetett rá. Nóra vehemensen tagadja. Nóra akkor jön rá, hogy valóban érdekli Leventét, mikor az elhívja meginni egy kakaót az iskolai rendezvény utánra. Nóra elfogadja Levente meghívását. Nóra csalódott, amikor megtudja, hogy a Berényi Kft. új projektjének egyik fontos tárgyalása miatt ki kell hagynia a Leventével megbeszélt kakaózást. Nóra később felveti Leventének, hogy máskor bepótolhatják a találkozót. Nóra a Rózsába siet tárgyalni a gyerekfalu építéséről. Jeromos atya közli, hogy mindenképp családi céget akar építtetőnek, majd rákérdez, hogy Miklós és Nóra házasok-e. Miklós attól félve, hogy elvesztik a projektet, rávágja, hogy házasok. Nóra kénytelen belemenni a színjátékba. Miklós később elmagyarázza, hogy a cég érdekében fontos, hogy megnyerjék a pályázatot, a döntésben pedig kulcsszerepet játszik Jeromos atya, aki nagy támogatója a családi értékeknek. Nóra ezután elmegy Leventével egy találkozóra, de elhatározza, hogy Timi érettségijéig nem kerülhet közelebbi kapcsolatba a tanárral. Timi meglátja az anyját Leventével, és később fel is hozza neki a dolgot, de Nóra letagadja, hogy vonzódna Leventéhez. Azonban Timi is érzi, hogy Nóra hazudik…

Gizella és László folyton Ilona miatt rettegnek, ezért lazítani szeretnének. László egy minivakációt tervez kettejük számára. Mindketten szabadságot vesznek ki, és elutaznak. Ilona ezalatt megtudja, hogy László átverte őt, és nem is nyílik ingyen parkoló László parkolója mellett. Ilona később szembesíti Lászlót azzal, hogy csúnyán átverte őt. Lászlóék megrémülnek, amikor Ilona kijelenti, hogy kamatostul követeli vissza a pénzét, amiért Lászlóék átverték. Zsolt ezután összerúgja a port Ilonával, amiért az László átverésére hivatkozva kevesebb pénzt ad a korábbi autólopásáért. Lászlóék pedig arra jutnak, hogy el kell adniuk a kisboltot. Gizella nehezen leplezi Ádám előtt, hogy Ilonával minden a lehető legrosszabban alakul. Amikor Zsolt is számon kéri, hogy ő és László mit csináltak Ilonával, végleg összetörik. Zsolt ledöbben azon, hogy Gizelláék milyen komoly bajban vannak, és elhatározza, hogy segít nekik megszabadulni Ilonától.

Júlia és Vanda között állandó feszültségek vannak. Júlia elpanaszolja Attilának, mennyire nehéz Vandával. Attila azt javasolja Júliának, hogy szervezzen meg egy anya-lánya napot Vandával, hátha jobb lesz köztük a viszony. Júliának megtetszik az ötlet. Felveti Vandának, hogy közösen varrva készítsék el együtt a kisbaba ruhatárát. Vanda nem hajlandó együtt varrogatni Júliával. Végül abban egyeznek meg, hogy elmennek babaruhát vásárolni. A program jól sikerül, Júlia és Vanda tényleg közelebb kerülnek egymáshoz. Ennek ellenére Vanda végül Aliznak ajándékozza a Júliával közösen vásárolt babaholmit. Júliának rossz előérzete támad, amikor megtudja Bözsitől, hogy Vanda Aliznak adta a babaruhákat. Júlia ezután kifejezi értetlenségét Vandának, majd a vitából veszekedés kerekedik. Júlia döbbenten tudja meg Vandától, hogy nem akarja megtartani a gyereket. Vanda erre azzal vág vissza, hogy minek tartaná meg Balázs gyerekét, Júlia pedig szóhoz sem jut a döbbenettől: Balázs az apa?

Legnézettebb videók