Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 8. héten

Miklós és Zsolt együtt indul el felkutatni a szökött Timit és Oszkárt. Attila bevallja Jankának, hogy nem vele képzeli leélni az életét. Lászlónak újabb ötlete támad, hogyan szabaduljon meg Ilonától. Balázs újra közelebb kerül Szonjához, de az élet közbeszól. Natasát nyomasztani kezdi, hogy nincsenek igazi céljai, amióta otthagyta az egyetemet. Péter meglepő szakmai ajánlatot kap.

Timi és Oszkár azt hazudják Lászlónak, hogy egy, a szüleiknek szánt meglepetés miatt rejtőzködnek előlük, és most félnek, hogy lebuknak. László benyalja a hazugságot, és hagyja Timinek és Oszkárnak, hogy a kisboltban bújjanak meg. Timi és Oszkár azonban, miután tiszta lesz a levegő, az épület kijáratán távoznak, ami miatt László gyanakodni kezd. Másnap reggel viszont a németországi útra készülődő Zsolt és Gigi észreveszi, hogy Oszkár eltűnt. Zsolt érdeklődik Nórától, nincs-e véletlenül náluk. László is elmondja, amit előző este látott, így Nóra és Zsolt összerakják a képet: a gyerekeik elszöktek. Mivel Oszkár és Timi nem veszik fel a szülők hívásait, Zsolt nyomok után kutat, Nóra pedig az iskolában kérdezősködik. Giginek és Zsoltnak egy app segítségével sikerül lekövetniük Oszkárékat. Nóra értesíti Miklóst a fejleményekről, aki kezébe veszi az irányítást, és közli a Gigi lerobbant autójával vacakoló Zsolttal, hogy együtt kell Timiék nyomába eredniük. Közben Timiék, mivel a vonat, amivel utaznak várakozni kényszerül, barangolni kezdenek egy erdőben. A Timiéket követő Miklós és Zsolt megtudják Nórától, hogy az úticél Bécs, de amikor észreveszik, hogy Timiék nyomkövető jele egy helyben áll, úgy döntenek, odamennek. Timi és Oszkár az erdőben meghallják, hogy a vonat hamarosan indul, ezért visszasietnek az állomásra, de azt nem veszik észre, hogy Timi telefonját elhagyják. Miklósék hamarosan odaérnek az erdőbe, de ahelyett, hogy rálelnének Timiékre, csak Timi mobilját találják meg. Nóra kétségbe esik, amikor Miklós elmondja neki, hogy Timi elvesztette a telefonját, és nem tudják, merre lehet. Timiék végül nem érték el a vonatot, hazajöttek, és belopóznak a Fittlaborba, hogy kettesben lehessenek, majd amikor összemelegednek, úgy döntenek, ez a tökéletes alkalom ahhoz, hogy lefeküdjenek egymással. Másnap Timi és Oszkár lebuknak Natasa előtt, hogy a Fittlaborban töltötték az éjszakát, így kénytelenek hazamenni a szüleikhez. Habár Nóra, Miklós, Zsolt és Gigi megnyugszik, hogy a gyerekek épségben hazatértek, nem sokkal később Zsolt és Miklós hangot ad véleményének, miszerint Timinek és Oszkárnak jobbat tenne, ha nem találkoznának ilyen sűrűn. Nóra azonban rámutat, hogy csak úgy nyerhetik vissza a fiatalok bizalmát, ha elfogadják a szerelmüket.

Attila biztosítja Jankát, hogy alig várja, hogy közös családjuk legyen, azonban hiába akarja Miklós is megünnepelni a nagy hírt, Attila feltűnően gondterhelt. Attila másnap beismeri, hogy Janka iránti érzései kevesek ahhoz, hogy együtt éljék le az életüket. Janka szerencsére kiegyensúlyozottan fogadja a hírt, és Attila meglepetésére azt javasolja, talán Attila gondolja át még egyszer, valóban vége van-e a házasságának. Attila zavarban meséli el Júliának, hogy szakított Jankával.

 

 

László megtudja, hogy Ilonának szüksége lenne valakire, aki ellop neki egy autót. Új tervet eszel ki: az a terve, hogy egy hangfelvételt készít Ilonáról, ahogy elmagyarázza egy kocsilopás részleteit, ezzel pedig felkeresi majd a rendőrséget a lopás véghezvitele után. László úgy hiszi, Gizella egész este távol lesz Vilmosékkal egy rendezvény miatt, ezért tárgyalni kezd Ilonával a lopásról, de miközben épp bizonyítékot gyűjt a nő ellen, Gizella váratlanul hazajön, és ledöbben, amikor Ilonát a nappalijukban találja. Noha László kivágja magát a helyzetből, mégis lebukik a felvétellel Ilona előtt. Hogy Ilona ne mehessen el, magukra zárja az ajtót, ezzel túszul ejtve Ilonát. László elmagyarázza Gizellának, hogy hiába hitték, hogy Attila segítségével megszabadultak Ilonától, korántsem sikerült kiszállnia a parkolóbizniszből. Gizella felszólítja Lászlót, hogy ki kell találniuk, mihez kezdenek a rájuk, a befolyása miatt bezártan is veszélyt jelentő Ilonával, így elhatározzák, hogy addig nem eresztik a maffiózónőt, amíg nem sikerült rögzítőre mondatniuk vele egy, a piszkos ügyleteit taglaló vallomást. Csakhogy mindezt megzavarja egy rendőr, valamint Ádám látogatása, így kénytelenek végignézni, ahogy Ilona kisétál a lakásból. A Novák házaspár ezután keserűen állapítja meg, hogy az életük mostantól a rettegésről fog szólni, amit az is bizonyít, hogy Gizella Ádámot sem meri beavatni, miféle alvilági ügybe keveredtek Lászlóval.

A Hannáról megtudott infók miatt megviselt Balázs Gergő hatására erőt vesz magán, és felkészül a tárgyalásukra, azonban végül képtelen koncentrálni, és elszúrja a megbeszélést a lehetséges ügyféllel. Balázs összeveszik Gergővel, amiért Gergő szerint képtelen a munkáját elválasztani a magánéletétől, Szonja azonban megértőbb vele, így amikor Balázs kiönti neki a szívét, közelebb kerülnek egymáshoz. Már épp megfordul Szonja és Balázs fejében, hogy jó lenne rendezniük a kapcsolatukat, amikor összefutnak Balázs terhes exbarátnőjével, Vandával. Balázs arra kéri Vandát, beszéljék meg, a lány hogyan eshetett teherbe azóta, hogy legutóbb találkoztak. Mivel az az érzése támad, hogy Vanda sztorija a spermabankról hazugság, addig erősködik, amíg ki nem szedi belőle, hogy ő ejtette teherbe, amikor együtt töltöttek egy estét Balázs Hanna miatti szívfájdalma után. Balázs elpanaszolja Szonjának, fogalma sincs, mihez kezdjen a váratlanul jött információval, később pedig rosszul kezdi érezni magát, amiért nem fordulhat a problémájával azokhoz, akiknek most a véleménye igazán számítana. Ezért is lepi meg, hogy amikor egy spontán összeszólalkozás alkalmával Miklós fejéhez vágja, hogy nagypapa lett, apja, a korábbi viszályok ellenére, támogatóan közeledik hozzá. Miklósnak és Balázsnak is az üzletre kell koncentrálnia, hiszen a szerződéskötés, amely során Miklós elmondja Nórának, hogy Gergőék semmiképp nem tudhatnak arról, hogy a Berényi Kft. bezsebelt egy nagy volumenű projektet. Később a szerződéskötéskor Miklós eljátssza Gergőék előtt, hogy sikerült legyőzniük őt azzal, hogy megvették tőle az egyetlen működő projektjét, ám igazából ez a szerződés kezdettől Miklós tervének a része volt. Gergő a Miklós felett aratott győzelmét ünnepli, ám Balázs Vanda hírei miatt nem tud felhőtlenül örülni. Szonja próbálja vigasztalni Balázst, és megszületik köztük egy meghitt pillanat.

Natasának rengeteg dolga van. Nemcsak a KisSzékben dolgozik, de bevállalta, hogy a garázsvásárt is menedzseli. Emiatt a lakók folyton újabb és újabb lim-lomokkal zaklatják. Ráadásul Gizella és a Rózsa vendégei is kezdenek panaszkodni az állandó felfordulásra, amit a vásár okoz a ház életében. Natasa megígéri Gizellának, hogy hamarosan felszámolják a vásárt. Később Zsombor (Natasa exe) érkezik. Egy lemezjátszót hoz a garázsvásárra, amelyről később kiderül, hogy csak egy ürügy volt. Igazából Natasa segítségét kéri a szakdolgozatához. Az arra járó Gigi lelkesen megígéri, hogy segítenek Natasával kitöltetni Zsombor kérdőíveit a ház lakóival. Natasa azonban nem túl lelkes. Bosszantja a tudat, hogy Zsombor diplomázni fog hamarosan, míg ő semmi értelmeset nem kezdett az életével. Amikor Ádám is poénkodni kezd Natasa céltalan életén, Natasa feldühödik, és a dühét a kérdőívekért érkező Zsomboron tölti ki.

 

 

Péter jogi tanácsot kér Nórától a fitneszteremhálózatba való belépéshez, ám amikor Nóra gratulál a tervhez, Péter beismeri, hogy nagyon nyomasztja, hogy Balázsnak még nem mondta el, hogy Hanna biztosítaná a kezdő tőkéjüket. Péter viszont összezavarodik, amikor Júliától megtudja, hogy Balázs Gergővel is közös üzletelésbe kezdett – épp a Berényi Kft ellenében. Amikor Balázs beismeri a dolgot Péternek, illetve elmondja, hogy egyúttal elállna a Péterrel való közös üzlettől, Péter kiakadva faképnél hagyja. Később Balázs összetörik, amikor Péter elmondja neki, hogy Hanna újra tud járni és ő támogatná Pétert a Fittlabor hálózat-csatlakozásában is, de Balázzsal Hanna egyáltalán nem vette fel a kapcsolatot. Balázs megpróbálja telefonon elérni Hannát, de nem sikerül neki, és ezek után csalódottan arra jut, hogy közöttük örökre vége mindennek. Péter kiborul Balázsra, amiért cserben hagyta őt is és az egész családot, ugyanakkor elbizonytalanodik abban, hogy egyedül képes lesz-e a franchise-vállalkozást vinni és hogy mennyire engedje újra közel magához Hannát, aki a társa lenne a vállalkozásban. Péter üzleti megbeszélésre készül a fitness-hálózat munkatársaival, és Attilától kér üzleti tanácsokat. A megbeszélés egészen addig a pontig jól megy, amíg a lánc munkatársa rá nem kérdez Péter legutóbbi afférjára az Adóhivatallal. Péter úgy dönt, hogy a legjobb, ha mindent őszintén elmond a ki nem adott blokkról, amely miatt büntetést kellett fizetnie az adóhivatalnak. Az őszintesége végül kifizetődő, a fitness-hálózat munkatársa úgy dönt, szeretne együtt dolgozni Péterrel. Péter Júliával és Attilával ünnepli meg a sikeres találkozót. Ám az este váratlan fordulatot vesz, amikor egy híres rendező keresi fel Pétert egy kecsegtető munkalehetőséggel.

Legnézettebb videók