Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 7. héten

Júlia és Péter arra kezdenek gyanakodni, hogy Vanda egy titok miatt érkezhetett haza. László azt hiszi, túljárhat Ilona eszén. Miklós meglepő lépésre szánja el magát Balázs és a Harmath testvérek szövetkezése miatt. Attila döntésre jut Jankával kapcsolatban. Natasa akciót szervez a házban, hogy elengedje a múltját. Aliz mindent tisztáz Dáviddal. Sikerül-e Timinek és Oszkárnak elszökni Bécsbe?

Júlia ledöbben, amikor ő is találkozik a váratlanul, várandósan hazaállító Vandával, aki viszont meglehetősen titokzatos a várandósságával kapcsolatban. Júlia addig forszírozza a dolgot, míg Vanda elmondja, hogy mesterségesen termékenyítették meg, a spermadonor pedig anonim volt. Vanda később érzékelteti Alizzal, hogy a terhessége sokkal fontosabb téma lesz mostantól a házban, mint Alizé, majd pedig Péter gyanakvását kelti fel, hogy nem tud hihető magyarázattal előállni azzal kapcsolatban, miért kellett ilyen fiatalon spermadonor által teherbe esnie. Ezután Vandának a Berényi lakásban váratlanul felbukkanó Balázs elől kell elbújnia, miközben azt még nem is tudja, hogy Júlia és Péter épp megállapítják róla, hogy valamit eltitkolhat előlük a terhességét illetően.

László meg akar szabadulni Ilonától, ezért elhiteti vele, hogy a szomszédos telken ingyenes önkormányzati parkoló nyílik, ám Ilona nem úgy reagál a trükkjére, ahogy tervezte: ahelyett, hogy felhagyna a jövőben a lopott autói László parkolójában való értékesítésével, inkább bejelenti, hogy el akar beszélgetni az ingyenes parkolót nyitó egyesület elnökével. Miután Attila eljátssza Ilonának az egyesület elnökét, sikerül elhitetnie a maffiózónővel, hogy nem fogja tudni megoldani az ingyenes parkoló miatt kialakult problémát. László és Gizella ezután önfeledt ünneplésbe is kezdenek, azt azonban nem sejtik, hogy Ilonát nem lehet ilyen könnyen eltántorítani a céljától…

 

 

Miklós úgy dönt, utána jár, miért lépnek vissza sorra az ügyfeleik a lakásvásárlástól a Kft. által épített lakóházban. Az egyik ügyféltől megtudja, hogy a dolog hátterében Gergő áll. Miklós elhatározza, hogy edzés közben levezeti a feszültségét, azonban a Fittlabornál nem várt meglepetés fogadja: meghallja, amint Gergő és Balázs a fényes közös jövőről beszélgetnek, így összeáll neki a kép, hogy Balázs összeállt Gergővel. Miklós Nóra hatására belátja, hogy annak ellenére, hogy Balázs összefogott a Harmath testvérekkel, korai temetni a luxuslakóház-projektet. Miklósnak bár sikerül jobb belátásra bírnia a foglalóját visszakövetelő ügyfelüket, de óriásit csalódott Balázsban. azon kezd gondolkozni, hogyan tudná az ügyet úgy kezelni, hogy a bosszúállás helyett olyan megoldást válasszon, amire András is büszke lenne. Eközben Szonja próbál hatni Gergőre, és elérni, hogy adja fel a Miklós ellen vívott harcot, mondván, túl sok múlik Gergőék tervében a szerencsén. Ekkor olyan dolog történik, amihez pont ez kell: váratlanul megjelenik Miklós Gergő villájában azzal, hogy eladja Gergőéknek a belvárosi ingatlant. Balázsnak bűntudata támad, amiért segített Gergőnek elbánni Miklóssal, és ez feltűnik Szonjának, aki így közli Balázzsal, most már talán megérti, neki se volt könnyű, amikor hazudnia kellett annak, akit szeret. Ettől egy kicsit enyhül a rossz viszony Szonja és Balázs között. Gergő este Szonjával és Balázzsal közösen szeretne koccintani a sikerre, Szonja végül rááll, hogy érzései ellenére Balázzsal együtt ünnepeljen. Nem is sejtik, hogy eközben Miklós épp azt fejti ki Nórának, hogy a projekt átengedése Gergő és Balázs cégének egy sokkal nagyobb terv része volt csupán.

Attila megtudja, hogy Júlia nehéz helyzetbe került, mert a várandós Vanda hazaköltözött. Attila akaratlanul is aggódni kezd Júliáért, és folyamatosan ő jár a fejében. Nóra figyelmezteti Attilát, hogy Jankának nagyon rosszul esik, ha látja, hogy még mindig Júliával van elfoglalva, ezért Attila bizonyítani akarja Jankának, hogy csak ő érdekli. Elviszi páros jógára, amire már régóta vágyott, a Fittlaborban azonban véletlenül összefutnak Vandával, aki gúnyosan megjegyzi, az, hogy Attila még mindig nem vált el hivatalosan Júliától, azt jelentheti, hogy nem is akar elválni igazán. Janka ettől kibukik, úgy érzi, Attilának ő sosem lesz olyan fontos, mint Júlia. Attila, hogy bebizonyítsa Jankának, milyen fontos neki, egy romantikus forralt borozós programot szervez egy kilátóba. Janka azonban egy szerencsétlen baleset során csurom víz lesz. Attila megmenti a randevút és egy meghitt pillanatban bevallja, mennyire fontos neki Janka. A pár jókedvűen tér vissza a Mátyás király térre. Janka később bevallja Attilának, hogy a legutóbbi szeretkezésük előtt szándékosan nem helyezte be a pesszáriumát, annak reményében, hogy teherbe esik Attilától. Attila ledöbben. Miklós váratlan hazaérkezése megzavarja Attilát és Jankát abban, hogy be tudják fejezni a beszélgetésüket. Később Attila azt javasolja a meglepett Jankának, hogy vágjanak bele: alapítsanak családot!

Gigit egyre jobban idegesíti, hogy folyton Natasa bedobozolt holmiját és a tandem biciklijét kell kerülgetnie, mert nem fér el a lakásban. Csak Gizellának mer panaszkodni, aki segíteni akar Gigin, de csak azt éri el, hogy Natasa rájön, Gigi panaszkodott a háta mögött. Natasa végül belátja, jobb, ha megszabadul a régi dolgaitól. Kiderül, hogy a ház többi lakójának is sok felesleges kacatja van. Natasa felveti az ötletet, hogy tartsanak egy garázsvásárt, és mindenki szabaduljon meg a lomoktól. Mindenki lelkesen fogadja az ötletet, Natasa azonban kénytelen belátni, hogy nem minden felesleges holmi elengedése könnyű. Natasa úgy dönt, hogy a Ruditól kapott tandembiciklit Gigi rosszallása ellenére megtartja. Amikor Gergőnek beszél a döntéséről, Gergő felveti Natasának, hogy éppen Natasa beszél mindig az elengedés fontosságáról. Natasa elgondolkodik a dolgon, végül úgy dönt, mégis eladja a biciklit. Később le is viszi a vásárra, ahol rögtön érkezik rá érdeklődő. Később elmeséli Gergőnek, hogy sikerült eladni a biciklit, és ezzel nagyot lépett előre afelé, hogy elengedje Rudit. Zsombor bukkan fel Natasa múltjából, és elújságolja Natasának, hogy az ő lakótársa vette meg Rudi tandembiciklijét. 

 

 

Aliz egyre többször tapasztalja, hogy Krisztián nagyobb hűhót csap a terhessége körül, mint az szükséges lenne. Krisztián állandóan várandóssággal kapcsolatos fórumokat búj a neten, és újra meg újra szembesíti Alizt azzal, mit hogyan kéne csinálnia. Krisztián, miután egy fórumon azt olvasta, hogy nagy galibához vezethet, ha egy kismama nem gyakorlott autóvezető, rögtönzött KRESZ-tanfolyamot tart Aliznak a lakásban. Aliz kiakad, hogy nem tud mit kezdeni az elméleti anyaggal, erre Krisztián kiviszi egy parkolóba, hogy a vezetést gyakorolják. Kiderül, hogy Alizra tényleg ráférnek a vezető-leckék, mert egy hirtelen, meggondolatlan tolatás alkalmával elüti a kocsi mögé lépő Dávidot. Az aggódó Aliz és Krisztián azt javasolják neki, hogy menjen fel hozzájuk lepihenni egy kicsit. Aliznak ekkor van alkalma elmondani Dávidnak, hogy biztosan Krisztián a baba apja, amit Dávid örömmel fogad, főleg, mivel neki is derengeni kezd, hogy az együtt töltött éjszakájukon nem történt köztük semmi.

Timi és Oszkár kitalálják, hogy Oszkár milyen mesét adjon be Zsoltnak, hogy el tudjanak menni a bécsi kiruccanásukra. Timi meséje, amit Nórának adott be alibiként viszont gyanús lesz Bandinak, nem akarja elhinni, hogy Timi öko-táborba megy Luca után, Timi pedig bevallja, hogy Bandi ráhibázott, de megígérteti vele, hogy falaz neki Nóránál, amit Bandi meg is tesz. Oszkár alibijét azonban keresztbe húzza Zsolt, aki ki akar menni másnap Németországba meglátogatni Andreát. A megdöbbent Timi sms-t kap Oszkártól azzal, hogy gond van a bécsi kiruccanásukkal, és a szerelmesek megbeszélik, hogy nincs más választásuk, elszöknek még ma este. A szökésüket azonban Zsolt és Gigi váratlan hazajövetele zavarja meg. Hogy ne bukjanak le, Oszkár gyorsan behúzza Timit a kisboltba, ahol azonban László lefüleli a gyanús tiniket, hogy valami rosszban sántikálnak.

Legnézettebb videók