Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 48. héten

Vajon eléri Balázs, hogy Bandi hallgasson Szonjával való titkos viszonyáról? Miklós rájön, hogy nemcsak Timi, de a Kft. érdekében is ki kell hoznia Nórát a börtönből. Vajon sikerül Zsoltnak szakítania a jelenét beárnyékoló múltjával? Júlia önfelfedező útra indul az erdőbe, ám az ártatlan kaland veszélyes fordulatot vesz. Natasa rendbe tudja hozni a kapcsolatát Diánával? Aliz annyira igyekszik távol tartani magától Dávidot, hogy ezzel felkelti Krisztián gyanakvását. László megpróbál üzletelésbe kezdeni egy hírhedt maffiózóval.

Balázs és Szonja bepánikolnak, amikor még Miklós is hazaér, azonban mivel Bandi nem jelzi Miklósnak, hogy mit látott, megkönnyebbülnek, mert úgy sejtik, senki nem tud az afférjukról. Balázs másnap az irodában fölényesen viselkedik Bandival. Bandi ezen felhúzza magát, és elpanaszolja Lucának, hogy minek volt szemtanúja. Mivel azonban Luca azt javasolja, hogy Bandi maradjon ki ebből az ügyből, Bandi úgy dönt, nem firtatja, de amikor Balázs Szonja előtt ismét túltolja a főnökösködést, elszakad nála a cérna, és szembesíti Balázst azzal, hogy mit látott. Balázs próbálja rávenni Szonját, hogy mivel Bandi olyan mint egy időzített bomba és bármikor kitálalhat, a legjobb lenne színt vallani Miklósnak a viszonyukról. A döbbent Szonja kénytelen-kelletlen belemegy a dologba, de időt kér Balázstól a vallomással kapcsolatban, azt állítja a fiúnak, előbb új munkát akar szerezni, hisz ha Miklós megtudja, mi az igazság, biztosan kirúgja majd. Balázs rááll, és közli Szonjával, hogy addig majd jól megszorongatja valahogy Bandit, nehogy eljárjon a szája.

Péter kérésére Timi látszólag beleegyezik, hogy felfüggeszti a szaglászást Szonja után, később azonban Lucának elmondja, hogy nem hagyja, hogy az anyja börtönben maradjon, és el fogja érni, hogy Miklós józanabbul nézzen Nóra ügyére. Miklós később nem akar hinni a fülének, amikor meghallja, hogy a lánya élő rádióadásban teregeti ki a családi szennyest. Miklós azonnal leállítja Timit, aki az élő rádióműsorba betelefonálva ország világ előtt kiteregeti, hogy mi történt, mikor Nóra lelőtte Miklóst. Miklós bemegy Nórához, hogy tőle kérjen segítséget abban, mit kellene tennie Timivel, hogy jobban legyen. Nóra szerint Miklós csak azzal tudna segíteni Timin, ha kihozná őt a börtönből, és így újra ketten tudnának vigyázni a lányukra. Miklós végül megkéri Szonját, hogy vele közösen változtassák meg a rendőrségnek tett vallomásukat, de Szonja visszautasítja Miklós kérését. Miklós számára másnap kiderül, hogy Timi rádiós magánszáma miatt újabb fontos ügyfél bont szerződést a Berényi Kft-vel, ennek révén pedig rájön, hogy a Kft. jövője érdekében is ki kell hoznia Nórát a börtönből. Gergő közben kiköti Szonjának, hogy ragaszkodnia kell az eredeti vallomásához, így Szonja ismét összekülönbözik Miklóssal. Míg Szonja Balázs karjaiba omolva talál vigaszt, Miklós megígéri Timinek, hogy mindenképpen eléri, hogy Nórát szabadon engedjék.

Zsolt megkönnyebbül, amikor megtudja, hogy Krisztián nem akarja hagyni, hogy egy beszállító zsarolja, így nem fogja kirúgni. Hogy megoldja a személye miatt kialakult krízist, Zsolt – László segítségével – talál is egy másik beszállítót Krisztiánnak, és boldogan elújságolja Giginek és Oszkárnak, hogy úgy érzi, kezd minden jól alakulni az életében. Másnap azonban Zsolt megtudja, hogy csak drágább beszállítók vannak a piacon, így keserűen megállapítja, hogy úgy tűnik, a múltja már sosem engedi, hogy teljesen újrakezdhesse az életét.

 

 

Nóra azt tanácsolja Júliának, hogy egy napra hagyja maga mögött a gondjait, és úgy próbáljon rájönni, hogy tegye rendbe az életét. Júlia magányos zarándokútra indul és teljesen belehergeli magát élete traumáinak felemlegetésébe, így végül eltéved az erdőben, és mivel a táskáját is elveszti és a telefonja is lemerül, döbbenten veszi tudomásul, hogy valószínűleg az erdőben kell éjszakáznia. Amikor Júlia reggel felébred az erdőben, nekilát megkeresni a hazavezető utat és a táskáját, ami sikerül is neki. Eközben azonban Máté rosszul lesz a táborban és mivel sem Júliát, sem Pétert nem érik el a tanárai, Attilát kérik meg, hogy vigye haza a gyereket. Miután Júlia hazaér, Attila véletlenül meghallgatja Júlia szövegét, amit a kiránduláson rögzített, és amelyben arról beszél, hogy Attila lehetett volna neki az igazi, és csak magának köszönheti, hogy elveszítette.

Natasa megoszt Diánával egy Vendellel kapcsolatos jó hírt, és legnagyobb megdöbbenésére Diána olyan érzékenyen reagál a hírre, mintha valóban köze lenne a kisfiúhoz. A két lány ismét közel kerül egymáshoz, a hazatérő Ádám pedig döbbenten szembesül azzal, hogy Natasa a kanapén csókolózik Diánával. Később Aliz elfecsegi a Natasára várakozó Diánának, hogy Natasát mennyire behúzta, amikor megtudta, hogy Rudi szívét transzplantálták. Diána összerakja magában, hogy miért ismerkedett össze vele Natasa, és mérgesen megkeresi a lányt. Natasa szembesül vele, hogy Diána nem akarja többet látni, mikor megtudta hazudott neki arról, ki is ő valójában. Natasa később mindent bevall őszintén Diánának, és kér egy újabb esélyt a lánytól. Diána benne van, hogy újra kezdjék a barátságukat Natasával. De mostantól elvárja, hogy mindenben őszinte legyen vele. Natasa belemegy ebbe.

Aliz kétségbeesik, amikor Dávid megüzeni, hogy beugrik megbeszélni pár dolgot a catering manageri állásról, és mivel a lehetséges megcsalás okozta bűntudata miatt nem akar találkozni a férfival, Gizellát kéri meg, hogy rázza le helyette Dávidot. Aliz bűntudata erősödik, amikor Krisztián megosztja vele, hogy a bisztró bevételei alapján még örül is, hogy Aliz elvállalta Dávid jól fizető állását, így bevallja Natasának, hogy legszívesebben kitörölné Dávidot az életéből. Aliz ezután összekülönbözik Zsolttal, és kicsúszik a száján, hogy neheztel rá, amiért elfoglalta a Rózsa üzletvezetői posztját. Zsolt ezt elpanaszolja Krisztiánnak, aki bosszúsan követel magyarázatot Aliztól, miért gondolta meg magát a Dávid-féle munkát illetően.

 

 

László titokban újra bele akar fogni, hogy átcímkézett söröket áruljon. Megkeresi Zsoltot, hogy adjon neki kontaktot olyan alvilági figurákhoz, akik segítenének neki abban, hogy fű alatt megszerzett engedélyekkel legalizálni tudja az üzletét. Zsolt először nem akar neki segíteni, de László emlékezteti, hogy jön neki eggyel azután, hogy ő is segített neki új beszállítókat találni a bisztróhoz. Zsolt végül ad pár telefonszámot Lászlónak. László kapcsolatba lép egy titokzatos nővel, Ilonával, Zsolt maffiózó ismerősével, hogy elővezesse a Mackósörrel kapcsolatos ajánlatát. A találkozón azonban azzal szembesül, hogy hiába vázolja fel, miért érné meg üzletet kötniük, Ilona nem tűnik érdeklődőnek. László próbálja a dolgok pozitív oldalát nézni, ezért amikor Zsolt érdeklődik, sikerült-e a találkozó, bizalmasan elárulja, hogy ő már akkor is jól járt, ha végül nem fognak megegyezni Ilonával, ugyanis a tárgyalás helyszínén talált egy értékes fülbevalót. Zsolt azonban hamar László kedvét szegi, ugyanis felhívja a figyelmét, hogy az ékszert Ilona hagyhatta ott, hogy tesztelje László megbízhatóságát.

Legnézettebb videók