Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 45. héten

Zsolt rájön, hogy Oszkár miatt hamarabb kell rendbe vágnia az életét, mint tervezte. Gizella életét fenekestől felforgatja a hirtelen jött írói siker. Júlia elhatározza, hogy a környezete tudtára adja, hogy azzal randizik, akivel akar. Péter veszélyes kémkedésbe fog, hogy segítsen Nórán. Aliz rájön, hogy Krisztián eltitkolta előle, hogy kapott egy csomó pénzt Zsolttól. Vajon igent mond Szonja Miklós lánykérésére? Natasa képes lesz elengedni Rudi szívét?

Zsolt meggyőzi Gigit arról, hogy mivel van még egymillió forintja, kicsit több ideje van állást keresni. Azonban Zsolt hamarosan rájön, hogy ezt a kijelentését kicsit elhamarkodta, ugyanis meglátja, hogy Oszkár hamarabb jött el hozzá, mint tervezték. Mivel nemrég megtérítette Krisztiánnak a Rózsában okozott kárt, Zsolt azt reméli, hogy Krisztián ad neki állást a bisztróban. Krisztián azonban lekoptatja Zsoltot, így Zsolt komolyan dilemmázni kezd azon, hogy visszatérjen-e az alvilági körökbe, ahol valaha sikeres „üzletember” volt.

 

 

Gizella döbbenten veszi észre, hogy már meg is jelent egy kritika a könyvéről az egyik újságban, ám amikor elolvassa, teljes letargiába zuhan, ugyanis a kritikus förtelmesen lehúzza a regényét. Nem sokkal később Szemes beállít egy jó hírrel: úgy tűnik, a könyv első kiadását elég hamar el fogják kapkodni, tehát hatalmas pénz üti majd Gizella markát. Gizella és László úgy döntenek, elmennek egy wellness hétvégére. Gizella nem mer elkéredzkedni a bisztróból, mert a sűrű forgalom és a rengeteg teendő miatt Krisztián és Aliz is borzasztóan idegesek. László azonban határozottan közli Gizellával, jár neki a pihenés, nem kell szégyellnie magát a kérése miatt. Krisztián kerekperec elutasítja Gizella kérését és össze is vesznek, melynek az lesz a vége, hogy Gizella felmond. László megnyugtatja Gizellát, jól döntött, mert most már sikeres íróként nincs szüksége az üzletvezetői állására.

 

 

Júlia Gizella hatására végül rááll, hogy találkozzon a fiatal sráccal, aki csetelni kezdett vele az OnLove-on, de Máté előtt letagadja, hogy randevúra készül. Amikor beállít a srác, Júlia ledöbben, mert meglátja, hogy Márk még a vártnál is sokkal fiatalabb, ennek ellenére hamar élvezni kezdi a találkozót Márkkal. Attila, amikor megtudja, hogy Júlia nem veszi figyelembe, hogy Mátét zavarja, hogy egy fiatal sráccal randizik, elkomorul, és miután megvárja a randevú végét, leteremti Júliát, amiért Máté nemtetszése ellenére egy Péterrel egykorú fickóval randizgat. Júlia közli Attilával, hogy semmi köze ahhoz, hogy kivel találkozgat. Ezután Júlia Mátét is leteremti, amiért belenyúlt a telefonján a randi applikációba, és beleszólt az életébe. Júlia másnap mégis gondolkodóba esik: vajon megéri-e ez az egész Márkkal, ha mindenkinek ilyen ellenérzései vannak a dologgal kapcsolatban? Szonja lelket önt Júliába: ha jól érzi magát Márkkal, adjon esélyt a kapcsolatnak. Így Júlia belemegy egy újabb randiba Márkkal, majd Mátétól is bocsánatot kér. Máté meglepően éretten reagál, így Júlia most már bűntudat nélkül készülhet a következő randira, és Attilával is képes leülni és normálisan megbeszélni, hogy konkretizálni szeretné a válás időpontját.

Gedeon megdöbbentő kéréssel fordul Péterhez: készítenie kéne egy kompromittáló hangfelvételt a Harmath testvérekről, amelyen elszólják magukat a vízüzemi mérgezéssel vagy a Miklós lelövését eredményező helyzettel kapcsolatban. Péter belemegy a dologba, és később nem bukik le Gergő előtt, hogy elrejtette a telefonját a villában, amivel kompromittáló felvételt akar készíteni. Gergő és Szonja kettesben megbeszélik, hogyan tüntették el a bizonyítékokat a vízmérgezési ügyben. Péter telefonja mindent felvesz. Gergőék azonban később egy véletlennek köszönhetően megtalálják az eszközt, és így Gergőnek sikerül még azelőtt tönkretennie a mobilt, hogy az visszajuthatna Péterhez. Gergő ezután közli Szonjával, elintézi, Péternek se ideje, se kedve ne legyen ezután utánunk szaglászni.

Aliz rá akarja venni Krisztiánt, hogy több pénzt fektessenek a marketingbe, hogy így növeljék a bisztró forgalmát. Krisztián azonban, eltitkolva Aliz előtt a Zsolttól kapott pénzt, azt hazudja, hogy nincs semmi megtakarításuk ilyen célokra. Ám Aliz kap egy ajánlatot Dávidtól, a középiskolai ismerősétől: beszállhatnak egy golfpálya megvásárlásába.. Aliz a pénzhiány miatt visszautasítja az ajánlatot. Aliz ezután véletlenül megtudja Gigitől, hogy Krisztián sok pénzt kapott Zsolttól. Aliz megbizonyosodik róla, hogy Krisztián tényleg kapott pénzt és eltitkolta előle. Dühében megkeresi Dávidot, és azt ígéri neki, hogy ő és Krisztián mégis elfogadják az ajánlatát. Krisztián később Gigitől megtudja, hogy Aliz tudomást szerzett a Zsolttól kapott pénzről, és az dühíti, hogy Krisztián eltitkolta ezt előle, ezért eldönti, hogy kiengeszteli feleségét. Mielőtt ezt megtehetné, Dávidtól értesül az Aliz által elfogadott ajánlatról, és mivel ez kivágja nála a biztosítékot, békülés helyett nekiesik Aliznak, aki ekkor döbben rá, hogy azt a pénzt ígérte Dávidnak, amiből Krisztián ki akarta vásárolni Miklóst a bisztróból. Aliz belátja, hogy hibázott és csalódottan ugyan, de lemondja a befektetést Dávidnál. Krisztián közben rájön, hogy ő is hibázott, amikor nem mondta el Aliznak, hogy mire szánja a Zsolttól kapott pénzt, és Ádám segítségével arra is rádöbben, hogy nem lenne rossz befektetés, ha társulnának Dáviddal, ezért felkeresi a férfit. Dávid azonban elutasítja, mert megbízhatatlannak tartja őket, mint befektetőket. Azonban, hogy Aliz közelében maradhasson, bedobja, hogy a cateringes munkaajánlata továbbra is áll. Krisztián, hogy Aliz kedvében járjon, megpróbál felülemelkedni a féltékenységén is igent mond az ajánlatra.

Miklóst rémálmok gyötrik, és így újra kell élnie, hogy Nóra kezében elsül a fegyver, ezért megébredve nem tudja őszintén megnyugtatni Timit, hogy minden rendben lesz Nóra ügyével. Miklós eléri, hogy kiengedjék a kórházból, a férfinak pedig első dolga, hogy megköszöni Szonjának, hogy még mellette van. Miklós megosztja Balázzsal, hogy a lövés után halálközeli élményben volt része, és emiatt azzal az elhatározással jött vissza az életbe, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt fog fektetni a szeretteire, mint a munkára. Miklós be is bizonyítja, mennyire elhivatott. Úgy dönt, megkéri Szonja kezét. Szonja időt kér a válaszadással, arra hivatkozva, hogy váratlanul érte a kérés. Szonja a lánykéréstől teljesen kikészül és határozottan kijelenti Gergőnek, hogy kiszáll a bosszútervből, mert nem akarja, hogy az egész élete rámenjen a bosszújukra. Gergő megértőnek mutatja magát és eléri, hogy Szonja mégis igent mondjon Miklósnak, rámutat, hogy ez a tervüknek csak jót tesz. Szonja a lánykérés miatti stresszben elutasítóan viselkedik Balázzsal, mert legbelül fáj neki, hogy egyre távolabb sodródnak egymástól, ám amikor végül Szonja igent mond Miklósnak, és közben meglátja Balázst, az ételmérgezés elhatalmasodik rajta, és rosszul lesz.

Natasát dühíti, hogy hiába próbálja, képtelen elérni Diánát. Annak sem örül, hogy Ádám szerint el kellene már engednie a témát. Úgy dönt, felbéreli Attilát, hogy törjön be a transzplantációs központ adatbázisába, és derítse ki, ki kapta meg Rudi szívét, hogy tudhassa, érdemes-e egyáltalán tovább próbálkoznia Diána elérésével. Míg azonban Attila etikai problémákra hivatkozva elutasítja a felkérést, Gergőnek megtetszik Natasa elhivatottsága. Gergő biztatására eldönti, hogy nem adja fel Diána megtalálását, ám nem sokkal később kiderül, hogy Diánát kórházba kellett szállítani – a szíve miatt. Natasa meglátogatja Diánát a kórházban. Natasa egy ügyes csellel megbizonyosodik arról, hogy valóban Rudi szíve dobog a lányban. Natasa később egyedül dolgozza fel a hírt, és elengedi magában Rudit is, a szívét is, és úgy dönt, hogy Diánával is megszakítja a kapcsolatot. Diánának azonban más tervei vannak.

Legnézettebb videók