Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 42. héten

Natasa beleéli magát abba, hogy megtalálta Rudi szívét. Zsolt és Gigi egy csapatként próbál Pilisi nyomára bukkanni. A Berényi Kft. tényleg csődbe megy? Krisztián számára egyre bosszantóbbá válik Aliz régi szerelmének jelenléte. Nóra és Péter áttörést érnek el a nyomozásukban. Szonja és Balázs közel kerülnek egymáshoz. Tóbiás és Kristóf nehéz anyagi helyzetbe kerül a Párizsba költözés miatt.

Miután Natasa értesült arról, hogy Diána akkor kapott új szívet, amikor Rudi meghalt, beleéli magát, hogy megtalálta azt az embert, akiben tovább dobog Rudi szíve. Ádám igyekszik Natasa józan eszére apellálni és meggyőzni arról, hogy nem lehet Diána a szerv kapó, hiszen nem férfi, de Natasa lebeszélhetetlen az elméletéről. Miközben Natasa igyekszik minél több részletet kideríteni Dianáról és a transzplantációjáról, Diána úgy értelmezi a dolgot, hogy Natasa vonzónak találja. Amikor Natasa kimutatja, hogy szívesen találkozna és beszélgetne újra a lánnyal, Diána megadja Natasának a telefonszámát.

 

 

Miután Gigi átérzi, hogy Zsoltnak mennyire fontos, hogy jóvátegye a múltban elkövetett hibáit, valamint, hogy az egyetlen hely, ahol kompetensnek érzi magát, az alvilág, úgy dönt, hogy segít neki elkapni Pilisit, aki annak idején lenyúlta Zsolt harmincmillió forintját. Zsolt Attilával összerakja, hogy az egyetlen esélyük Pilisi nyomára bukkanni, ha egy hamis álprofillal bedobják a csalit és kiadják magukat valakinek, aki akármennyit hajlandó fizetni egy csodaorvosért. Amikor ezt Gigi megtudja, ő ajánlkozik a feladatra. Miután Gigi álnéven, súlyos betegnek kiadva magát hirdetést adott fel egy internetes fórumon, most Zsolttal együtt várják, hogy Pilisi felbukkanjon a jelentkező segítő szándékú fórumozók között. Az elején úgy tűnik, a lehetetlenre vállalkoztak, rengetegen jelentkeznek Giginél, de egyikük sem a csaló. Végül azonban, mikor már épp feladnák, felbukkan a Zsoltot is átverő Pilisi, és találkozót kér Gigitől. Zsolt elbújva figyeli, amint Pilisi előadja Giginek a szokásos hazugságait a híres, de drága orvossal kapcsolatban. Gigi azonban véletlenül leleplezi magát Pilisi előtt, amikor Dubai helyett Katart mond. Amikor a dühös Pilisi megragadja Gigit a karjánál, Zsolt előjön a rejtekhelyéről és közbelép. Megzsarolja Pilisit, hogy vagy visszaadja a pénzét, vagy feladja a rendőrségen. Pilisi először nem áll kötélnek, de kiderül, hogy Gigi felvette a beszélgetésüket a telefonjával, ezért van bizonyítékuk ellene.

Szonja elhatározta, hogy kizsarolja Nórától a biztonsági kamera felvételét, ezért magához vette Miklós pisztolyát. A Nórához érkező Szonja csak Timit találja otthon, és megtudja, hogy Nóra az irodában van, így oda indul. Szonja már éppen elővenné a pisztolyt, amikor megérkezik Botka Gyula, a portás, akit Miklós a mérgezéssel gyanúsít. Szonja így lemond a tervéről és megkönnyebbül, hogy nem bukott le. Azonban hamar kiderül, hogy nem Botka a mérgező. Szonjának nem sikerül visszacsempésznie a pisztolyt Miklóshoz. Később, miután Júlia, Nóra és Miklós döbbenten szembesültek azzal, hogy Martinez visszamondta a Berényi-víznél leadott rendelését, a cégtársak egyből fontolóra veszik saját lehetőségeiket, és hogy ez a botrány mennyiben áshatja meg a cég sírját. Balázs lelket önt Miklósba, ám ekkor újabb súlyos csapással kell szembenézniük – a többi megrendelőjük is szép lassan elkezdte lemondani a rendeléseket.

Krisztián napját szemmel láthatóan feldobja egy spontán közös labdázás egy a Rózsa udvarán játszó kisgyerekkel. Aliz aggódni kezd – lehet, hogy Krisztián mégis szeretne gyereket? Ezen kicsit össze is különböznek, Aliz úgy érzi, Krisztián tudat alatt presszionálja őt, Krisztián pedig nevetségesnek tartja, hogy Aliz már azon is kiakad, hogy megtanított egy kissrácot dekázni. A helyzetet súlyosbítja, hogy megint beállít Dávid, Aliz régi szerelme, aki meghívja őket új golfpályájára. Krisztiánnak semmi kedve a dologhoz, de Aliz kierőszakolja, hogy menjenek el. Krisztián meghallja, ahogy Dávid lelkesen ecseteli Aliznak, mennyire élvezi az életet gyerek nélkül, és mennyire fontosnak tartja, hogy a saját életét élhesse. Krisztián féltékenyen figyeli, hogy Aliz mennyire élvezi azt, hogy a golfpályán lehet és golfautót vezethet. Ráadásul még meg is szégyenül, amikor menősködni akar golfban, de a dolog balul sül el. Miután a golfversenynek vége, Krisztián kissé faragatlanul bejelenti, hogy akkor ők elmennek haza, amit követően egy veszekedés pattan ki közte és Aliz közt a golfpályán történtek miatt. Krisztián ezért békülékeny szándékkal meghívja Dávidot egy sörre, de ledöbben, amikor megtudja, hogy Dávid igazából nem is házas, ezért újra féltékeny lesz Dávidra. Krisztián elmondja Aliznak, hogy Dávid hazudott, és el akarja érni, hogy többet ne találkozzon vele. Aliz teljesen felháborodik rajta, hogy Krisztián birtokolni akarja őt. Natasa azonban rávilágít, hogy Aliz is féltékeny lenne fordított helyzetben. Dávid állást ajánl a golfpályáján Aliznak, aki ezt visszautasítja, mert nem akar több veszekedést Krisztiánnal. Ezt Krisztián is megtudja, és kibékül Alizzal.

 

 

A lelkes Vilmos és Bözsi hazahozzák a postáról Zoltán megrendelt emléktábláját, ám Vilmos magába zuhan, amikor Péter kiszúr a táblán egy helyesírási hibát, hisz már se idő, se pénz nincs a jubileumi ünnepségre kijavítani. Ezt látván, Péter megkérdi Gergőtől, hogy nem tudna-e segíteni Vilmosnak azzal, hogy kijavíttatja az emléktáblát, amit Gergő kénytelen bevállalni, ám később füstölög miatta Szonjának. Amikor elkészül, Gergő átadja a kijavított táblát a boldog Vilmosnak, majd elvállalja, hogy fel is fúrja a falra. Péter, miután véletlenül meghallotta, hogy Gergő becsmérlő megjegyzést tett Zoltán emléktáblájára, arra kezd gyanakodni, hogy Gergő és Szonja valójában ismerték Zoltánt. Ezt a gyanúját megosztja Nórával is, aki szerint most már biztosra kell menniük, és igazi bizonyítékokat kell szerezniük Gergő ellen. Péter el akar menni Gergő villájába, és átkutatni azt, hogy hátha talál valami gyanúsat. Közben Gergő áthívja magához Pétert, mert meg akarja tudni, hogy hallotta-e azt, amit Szonjának mondott Zoltánról. Péternek végül sikerül elhitetnie Gergővel, hogy nem hallotta a gyanús megjegyzését. Péter Gergő villájában nem talál semmit, de hozzájut az aznapi postájához, amiben van egy rendőrségtől érkezett levél is. Nórával közösen felbontják Gergő rendőrségtől érkezett levelét, és kiderül, gyorsan hajtott a vízüzem közelében, mikor az üzem egy napig üres volt. Nóra szerint, ha kapcsolatait bevetve megszerzi a gyorshajtóról készült fotót, akkor egy lépéssel közelebb kerülnek ahhoz, hogy lebuktassák Gergőt. Gergő közben megtudja, hogy Péter elvitte a leveleit. Péter, hogy ne bukjanak le Nórával, visszaviszi Gergő postáját, és egy ügyes hazugsággal mindent megmagyaráz. Gergő továbbra is gyanakszik Péterre, de Péter kivette a levelek közül a gyorshajtásról szólót. Így Gergő arra jut, hogy ha Péter nyomozott is utána, akkor sem jutott semmire pár jelentéktelen levél alapján. Nóra megszerzi a gyorshajtásról készült fotót, és Péterrel döbbenten látják a fényképen, hogy a volán mögött Szonja ül.

Szonjának egyre nehezebb szerelmet hazudnia Miklósnak. Este eléri, hogy Miklós altatót vegyen be. Szonja meglátja, hogy Balázs önként éjjel is azon dolgozik, hogy a céget megmentse. Szonjának megtetszik Balázs önfeláldozása, és segít neki. Éjjel a munka közben közel kerülnek egymáshoz. Másnap Balázsnak szembe kell néznie vele, hogy nem múlik a vonzalma Szonja iránt. Balázs meg akarja beszélni Szonjával, hogy mi történt köztük előző este, de Szonja elutasító vele. Balázs Bandi hatására elhatározza, hogy kideríti, Szonja mit érez iránta. Mikor felhívja, Szonja Gergővel van, és ezért gyorsan lerázza Balázst. Gergő arra kezd gyanakodni, hogy Szonja érezni kezdett valamit Balázs iránt. Szonja hevesen tagadja ezt, miközben valóban vonzódik Balázshoz. Balázs tovább küzdene Szonjáért, de bűntudata lesz, mikor szembesül vele, hogy Miklós annyira beleszeretett Szonjába, hogy vele képzeli el a jövőjét.

Tóbiás és Kristóf megígéri Aliznak, Gizellának és Ádámnak, hogy nemsokára megszervezik az esküvőjüket, csak előbb el kell intézniük a Párizsba költözést. Tóbiást felhívja leendő munkáltatója, és közli, hogy nem fizetik ki a párizsi albérletet. Kristóf leendő ügyfele pedig azt közli vele, hogy ugyancsak nem hajlandóak kifizetni a párizsi lakhatást, de még az ingázás útiköltségét se Oslo és Párizs között. Kristóf és Tóbiás rádöbben, hogy így nem marad pénzük az esküvőre. Tóbiást felhívják Lisszabonból, hogy korábban kell kezdenie. Kristóf és Tóbiás így végül meghozza a fájdalmas döntést, hogy egy időre elhalasztják a családdal és barátokkal közös ünneplést.

 

 

Legnézettebb videók