Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 42. héten

Miklós döntést hoz Bandival és a tulajdonrészével kapcsolatban. A kérdés csak az, hogy vajon jól döntött? Vilmos és László sokkoló eredménnyel szembesülnek az autóvásárlás során. Rudi és Krisztián olyat tesz, ami komoly hatással lehet a sorsukra. Luca továbbra is ragaszkodik a szerelméhez, aki egyre inkább érzi, hogy problémás a kapcsolata. Gigi nehéz helyzetbe kerül és Ádámtól kér segítséget, aki nem hisz neki. Ágnes és Liza sorsdöntő lépésre szánja el magát.

Miklós rábeszéli Bandit, hogy fogadja el a tulajdonrészét, így Bandi válik a Kft. többségi tulajdonosává. Bandi később kiakad Miklósra, miután megtudja, hogy végig megjátszotta az amnéziáját. Amikor pedig Miklós elmondja, hogy nevelő szándékkal ajándékozta Bandinak a tulajdonrészt és az ügyvezetői posztot, Bandi megjegyzi, hogy nem akarja a Kft. közelében látni Miklóst. Miklós − mivel a terve nem úgy sült el, ahogy szerette volna − megjátssza Júlia és Attila előtt, hogy elkezdtek visszatérni az emlékei, majd elmondja, hogy vissza akarja kapni, amit Bandinak adott, ezért Nóra tanácsára megsemmisíti a szerződést. Ekkor azonban Bandi előáll a szerződése hiteles másolatával. Miután Miklós ráébred, hogy jogi úton nem lehet semmissé tenni a szerződést, megzsarolja Bandit a KisSzékben történtekkel. Vagy lemond Bandi írásban a 39 százalékról és az ügyvezetői posztról, vagy irány a rendőrség. Később, egy összehívott taggyűlésen, Bandi lemond a ráruházott tulajdonrészről. A dühös Bandi nekiáll csomagolni azzal, hogy ő nem marad itt tovább, mire Miklós közli vele, hogy addig erről szó sem lehet, amíg Bandi le nem dolgozza a három millió forintot, amit Miklós kifizetett kárpótlásként Norbinak. A frusztrált Bandi tehetetlen dühében „szétveri” az irodát. Miklós számon kéri Bandit, aki egy csepp megbánást sem tanúsít, és nem hajlandó meghunyászkodni Miklós előtt. Júlia elhatározza, nem engedi, hogy Bandi tönkretegye a céget.

Vilmos és László nem tud hideg fejjel gondolkozni az autó megvásárlásáról, annyira lenyűgözi őket a vonzó tulajdonos. Vilmos végül megveszi az autót. Vilmos azonban később Lászlóval együtt rádöbben, hogy a csábító nő megbabonázta őket, ezért súlyos hibával vették meg az autót. Gizella arra biztatja Bözsit, hogy gyakorolja a vezetést az autójukon. Vilmos és László nem tudnak mit tenni, minthogy beleegyeznek. Mind a négyen kimennek a parkolóba, ahol Bözsi vezetni szeretne, az autó azonban nem indul, a motor üresen pörög. Vilmos nem tud tovább hazudni Bözsinek, László és Gizella jelenlétében bevallja, hogy Lászlóval átverték őket az autóvásárláskor, mert hagyták, hogy megbabonázza őket a csinos eladó. Míg Bözsi mérgesen kéri számon Vilmost a történtek miatt, addig László úgy érzi, nem tud Gizellával beszélni a dologról. Később Gizella Bözsinek, László pedig Vilmosnak sírja el, hogy úgy érzik, teljesen kisiklott a házasságuk.

 

 

Rudi és Krisztián döntéshelyzet elé kerül, amikor Nikol vázolja nekik, hogy szeretné bevenni őket abba a tervébe, hogy megszerezze az illegális ékszerbizniszt egy ukrán bandától. Krisztián szerint őrültség lenne társulni Nikollal, de Rudi hajlik a dologra. Rudi egy hazugsággal leszereli Milánt, aki a fülbevaló után érdeklődik, majd inni és vívódni kezd. A vívódó Rudit meglátogatja Natasa, aki vigaszt nyújt neki. Krisztiánkésőbb rákérdez Rudinál, nem fél-e tőle, hogy Natasa visszatáncol Péterhez. Rudi azonban megnyugtatja, jó előérzete van Natasával kapcsolatban. Krisztián ráébred, hogy nincs célja az életében, ezért amikor Rudi bejelenti, hogy Natasa miatt nem száll be Nikol ékszer-bizniszébe, Krisztián úgy dönt, belekezd egyedül. Mivel Rudi úgy döntött, hogy nem akar részt venni a Nikol-féle üzletben, Krisztián − aki továbbra sem árulja el neki, hogy ő időközben beszállt a buliba − felajánlja, hogy majd ő lemondja Nikolt mindkettejük nevében, és elkéri Ruditól a fülbevalót azzal, hogy majd ő visszaadja Nikolnak. Krisztián beteszi az ékszert a tárcájába, ahol Aliz később megtalálja, amikor apró után kutat. Mivel Aliz úgy érzi, hogy ez bizonyíték arra, hogy Krisztiánnak új nője van, féltékenységi jelenetet rendez, és Natasa csak azzal tudja megnyugtatni, hogy azt hazudja neki, hogy a fülbevaló az övé, és „visszakéri” tőle. Később Krisztián ledöbben, amikor nem találja meg az ékszert. Rudi megtudja Natasától, hogy Aliz megtalálta a fülbevalót, Natasa pedig elrakta, hogy Aliz gyanúját elaltassa. Rudinak összeáll a kép, de nem szólhat, mert Natasa előtt nem akar lebukni a fülbevaló eredetével kapcsolatban. Helyette számon kéri Krisztiánt, aki beismeri, hogy egyedül vágott bele a Nikollal közös üzletbe. Megállapítják, hogy vissza kell szerezniük Natasától az ékszert, bár azt gondolják, erre van még idejük. Azonban Nikol váratlanul beállít azzal, hogy azonnal szüksége van a fülbevalóra.

 

 

Ádám azt hazudja a Luca után érdeklődő Aliznak, hogy Luca csak annyit árult el neki, hogy összevesztek Milánnal. Péter kiborulva kéri számon Ádámot, hogy miért kavar Lucával, míg Hanna figyelmezteti Ádámot, hogy ne húzza tovább a szakítást. Ádám rászánja magát a szakításra, de Luca elsírja magát, és új megoldást javasol, hogyan tarthatnák meg a kapcsolatukat.

 

 

Gigi váratlanul beállít Ádámhoz azzal, hogy segítségre van szüksége. Elmondja, hogy elmenekült a szanatóriumból, mert megtudta az egyik nővértől, hogy Veintraub Tamás öccse, Barna, aki rendszeresen látogatja, a férjének adta ki magát, és Gigi tudta nélkül megszerezte a lakáskulcsát. Gigi arra kéri Ádámot, hadd húzza meg magát nála egy időre, ám Ádám nem hisz neki és nem fogadja be. Tóbiás az esti kocogás közben összetalálkozik egy aluljáróban Gigivel, aki ott tervezi tölteni az éjszakát. Tóbiás felkeresi Ádámot, hogy megvitassák, mitévők legyenek. Ádám és Tóbiás megegyeznek, hogy ellátogatnak a szanatóriumba, és kiderítik, igazat mond-e Gigi. Miután megtudják, hogy Gigit tényleg látogatta egy férfi, aki a férjének adta ki magát, Ádám felajánlja a lánynak, hogy lakhat nála egy darabig.

Ágnes elmondja Emíliának, hogy másnap Sáfár szeretné átbeszélni velük a módosítási ötleteit, amiket Emília krimijének új fejezetéhez javasolna. Ágnes Sáfár rossz hangulatára hivatkozva felajánlja, hogy a másnapi meetingre elmegy egyedül, és érvel az eredeti változat mellett, ami speciel neki is jobban tetszik. Emília azonban kijelenti, hogy ő is meg tudja védeni a könyvét. Másnap a sértett Ágnes cserbenhagyja Emíliát Sáfárral szemben, ez pedig vitát eredményez a két nő között. Később Sáfár zöld utat ad Ágnesnek a berlini munkaútjával kapcsolatban, aki közli, hogy már másnap el is indul. Ágnes közli Lizával, hogy elmegy egy üzleti útra Berlinbe, és arra kéri, hogy menjen ő is vele. Liza azonban közli, hogy itthon akar maradni, és Ágnes ebbe – habár nem szívesen – de belemegy. Később, Ágnes elmondja Attilának, hogy pontosan tudja, hogy Liza Ottó miatt akar itthon maradni, de igazából nem is emiatt aggódik, hanem, hogy Liza rendesen szedje a gyógyszereit. Attila megígéri, hogy Ágnes távollétében oda fog figyelni Lizára. Később, amikor Ottó meglátogatja Lizát a villában, Liza megtalálja a pisztolyt, amit Ágnes korábban elrejtett. Amikor Ágnes hazaér, Liza kérdőre vonja, hogy van-e a fegyvernek köze Ludwig halálához. Amikor Ágnes beismeri Lizának, hogy ő tette el láb alól Ludwigot, Liza meglepően higgadtan fogadja a hírt. Ágnes elmondja Attilának, hogy Liza mennyire jól viselte az igazságot, de közben Liza hiába próbálja tartani magát, majdnem elárulja Ottónak a titkot. Az utolsó pillanatban azonban összeszedi magát, és maga hívja fel Ágnest, hogy segítséget kérjen, mert úgy érzi, mégsem bírja el a nyomasztó terhet. Attila szembesíti az aggódó Ágnest, hogy be kell ismerniük, Liza olyan, mint egy időzített bomba. Ágnes tudja, mit kell tennie. Gyors szervezés után Lizával együtt elhagyja Budapestet.

Legnézettebb videók