Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 39. héten

Ágnes és Attila nyomozni kezdenek a történtek ügyében. Aliz és Rudi meghozzák a döntést kapcsolatukról. Stella másfajta szabadidős foglalkozást választana, és ezért olyat tesz, amiből később akár problémái is adódhatnak. Kristófot súlyos trauma éri, de nem mer beszélni róla Tóbiásnak. Ottó szégyelli elmondani Erikának, hogy mi az új munkája. A ház több lakója nehéz helyzetbe kerül a történtek miatt, és ez kihat az egész ház hangulatára. Miklós és Ágnes is rájön, hogy Júlia milyen döntést hozott a terhességével kapcsolatban.

Ágnes fotókat készít a pincéről, amiket később megmutat Attilának és arra kéri, segítsen neki kideríteni, vajon tényleg baleset történt-e. Attila Emíliával beszélve kideríti, hogy Félix előre figyelmeztette Emíliát, hogy ne kapcsolja fel a villanyt, mintha sejtette volna, hogy a kapcsoló zárlatos. Pétertől pedig megtudja, hogy Félix segített a palackok levitelében is, és akkor még hibátlanul működött a villanykapcsoló.

 

 

 

 

Rudi és Aliz felszámolják a tengericsillag kivonatból készült kozmetikumokat „gyártó” bizniszüket. Kiveszik a maradék pénzt a bankból és elosztják. Aliz a munkába menekül, Rudi pedig magányra vágyik. Végül úgy döntenek, innentől barátokként folytatják.

A ficam miatt Gizella nem engedi, hogy Stella focizzon a szolfézs helyett. Stella a tiltás ellenére mégis ellógja a szolfézst, hogy focizzon, de Ottó, aki érte megy, rájön a turpisságra. László és Gizella meglepődik azon, hogy Stella milyen lelkesen jár szolfézsra. Egyik alkalommal László úgy dönt, ő megy el Stelláért Ottó helyett, így Stella lebukik. László ultimátumot ad: csak akkor focizhat tovább, ha szolfézsból is sikeres vizsgát tesz.

 

 

Kristófot egy nagy tűzesethez riasztják. Tóbiás megtudja, hogy olyan bírónőt kaptak, aki mindig az anya javára ítél. Ez annyira felzaklatja Tóbiást, hogy nem veszi észre, hogy Kristófot nyomasztja valami. A Fittlaborban véletlenül összefut  Zsófi és Kristóf, és megegyeznek abban, hogy igyekeznek barátok maradni. Kristóf elmondja, hogy a legutóbbi bevetésen rossz irányba indult el egy égő házban, és ezért egy kisgyerek súlyos égési sérüléseket szenvedett.

 

 

Zsófi a robbanás következtében megrongálódott házban nem érzi magát biztonságban. Kristóf váratlanul felajánlja neki, hogy költözzön Bencével a villába.

Roland felajánlja Nórának, hogy megjavítja a robbanásban megsérült ajtaját. Miklós megkéri Rolandot, hogy javítson meg nála is valamit, és a többi lakónak is beajánlja Rolandot. Gizella elmondja Nórának, hogy Roland inkább könyveket kért fizetségként. Roland Miklóstól is kap néhány könyvet. Elmagyarázza Nórának, hogy egy mozgó könyvtárat szeretne létrehozni a faluban.

Erika szeretné, ha Ottó elvinné egy wellness hétvégére, de Ottónak nincs rá pénze. Kénytelen elfogadni egy állásajánlatot: csirkének öltözve szórólapokat oszt az utcán. Véletlenül, jelmezviselés közben összeütközik Erikával, de nem árulja el, hogy ő van a jelmez alatt. Erika elmeséli az esetet Ottónak, és kifejti, hogy nem tartja sokra azokat, akik egész nap ilyen jelmezben bohóckodnak.

 

 

 

 

Aliz és Vilmos kieszelik, hogy meglepetés vacsorával várják haza Bözsit a kórházból. Vilmos beszervezi Irmát is a készülődésbe, aki véletlenül só helyett cukorral ízesíti a ragulevest. A leves meglepő módon nagyon ízlik a kórházból hazaérkező Bözsinek. Bözsit mintha kicserélték volna, másképp látja a világot a műtét után, és mindennek képes örülni. Még annak is, hogy Gizella és László Stellával váratlanul beköltöznek hozzájuk.

 

 

Nóra lakását lakhatatlannak nyilvánítja a statikus, így Emíliáéknál kell meghúznia magát átmenetileg. Ágnes, Rudi és Krisztián is elhagyni kényszerül lakhelyét. Rudi jobb híján Hannáékhoz, Krisztián pedig a bisztró irodájába fészkeli be magát. Rövidesen Aliz is beállít hozzá.

Péter elgondolkodtatja Júliát a műtéttel kapcsolatban. Júlia elmegy a kórházba, de amikor szólítják, kétségei támadnak. Ágnes meglátja a Berényi Víz arculattervén dolgozó Pétert, és kiderül számára, hogy lehagyták őt. Számon kéri Miklóst az esettel kapcsolatban, aki közli vele, hogy megszűnt Ágnes zsarolási alapja, ugyanis Júlia nem terhes többé. Júlia elárulja Péternek, hogy nem volt képes végigcsinálni az abortuszt. Attila felajánlja Miklósnak, hogy költözzön hozzájuk, mert a megrongálódott lakásban nem maradhat. Júlia viszont már Ágnesnek is megígérte, hogy elfoglalhatja Péter szobáját. Az első közös vacsora alkalmával Miklós rájön, hogy Júlia, ígéretével ellentétben nem vetette el közös gyereküket.

 

 

Legnézettebb videók