Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 38. héten

Timi belátja, hogy törölnie kell a vlogját. Gizella írói álmait beárnyékolja egy váratlanul kapott határidő. Gergő elkezdi behálózni Pétert. Júlia véletlenül keresztbe tesz Attilának Jankánál. Tóbiás gondjait tovább tetézi Margó váratlan látogatása. Ádám bevallja végre Natasának, hogy ő a felelős Rudi haláláért. Zsolt és Krisztián kapcsolata végre rendeződik. Gergő és Szonja túljárnak Nóra eszén.

Timi feldúltan elviharzik, amikor megtudja, hogy Ottó Szonjával szövetkezve átverte, hogy megakadályozzák, hogy egy netes perverzzel veszítse el a szüzességét. Másnap Timi összefut Szonjával, és elgondolkozik, hogy ha jobban becsülné önmagát, nem hagyná, hogy a vlogján a szüzességére licitáljanak, nem beszélve arról, hogy ez a dolog rengeteg veszélyt is rejt. Timi ezért úgy dönt, hogy törli a vlogot. Eközben Nóra kérdőre vonja Szonját, amiért megint beleavatkozott a lánya életébe, de kénytelen belátni, hogy Szonja terve működött. Timi ezután találkozik Ottóval, és rájön, hogy Ottó tényleg csak jót akart, így megenyhül a fiú felé.

 

 

Gizella kétségbe esik, mert egy váratlan fejlemény miatt az eredeti egy hónapos határidő helyett két hét alatt kellene elkészülnie a könyvével. László tanácsára szabadságot kér Krisztiántól, Krisztián viszont nem tudja őt nélkülözni a Rózsában. Gizella elhatározza, hogy munka közben, az üresjáratokban halad majd a regényével, azonban lebukik Krisztiánék előtt. Miután Krisztiánék kérdőre vonják, Gizella megérteti velük, hogy szüksége van az extra munkaórákra, amit a könyvére áldozhat, mert közel a határidő. Eközben László elhatározza, hogy úgy segít Gizellának a munkájával, ahogy csak tud, így tehát bevállalja, hogy írja, amit Gizella diktál neki munka közben. Gizellának jól esik, hogy László vállalja a titkár szerepét.

 

 

Péter kétségbeesik, mert Ágnes mindenképpen el akarja adni a Fittlabor és a KisSzék épületét a feje fölül. Megpróbálja rávenni Gergőt, hogy vegye meg az épületet, de nemleges választ kap. Ezután Júlia hatására Gergő elgondolkozik azon, hogy Péter mennyire nagyra becsüli őt, ezért úgy dönt, hogy mégis megveszi az épületet. Egy feltétele van csupán: egyedül Péterrel szerződik, akkor jöhet létre a biznisz, ha egyedül Péter lesz a KisSzék tulajdonosa. Amikor Szonja ezt megtudja, és kérdőre vonja Gergőt, Gergő elmagyarázza neki, hogy csak azért segíti ki Pétert, mert így könnyedén a saját oldalára állíthatja a Berényi családdal szemben. Szonjának ellenérzései támadnak, amikor megtudja, hogy Gergő a bosszútervükhöz komolyan be akarja hálózni a Berényi család fiatal generációját. Eközben Péter eldönti, hogy vállalja Gergő feltételét, kiteszi Natasát és Ottót a KisSzék tulajdonosi köréből. Gergő aláírja a KisSzék épületének adásvételi papírjait Ágnessel, majd megköti Péterrel a bérleti megállapodást. Gergő ezután elégedetten veszi tudomásul, hogy Péter immár az adósa, és egyre lojálisabb hozzá.

 

 

Júlia, miután korábban megrendelt néhány új bútort, most magára marad a cipekedéssel. Amikor bemegy a Rózsába, hogy segítséget kérjen valakitől, véletlenül kihallgatja Attilát, ahogy azt ecseteli Miklósnak, hogy ma lesz "a nagy este", amikor testileg is közelebb kerülnek egymáshoz Jankával. Attila észreveszi, hogy Júlia is végig a közelükben volt, így Júlia kínos szituációba keveredik. Júlia végül egyedül kezd bútort pakolni, és meghökken, amikor Janka beállít, hogy segítsen neki. Pakolás közben viszont Júlia véletlenül elszólja magát "a nagy estével" kapcsolatban. Jankát kellemetlenül érinti, hogy Attila miket tervez, így lemondja az esti programot. Attila feszült lesz, amikor megkapja Janka hűvös üzenetét, mert megérti, hogy feltehetően Júlia szólta el magát Attila terveit illetően. Júlia szeretné jóvátenni a hibáját, de míg Janka Attilára haragszik, amiért az estével kapcsolatos terveiről mindenkinek beszámolt, Attila meg van róla győződve, hogy Júlia szándékosan mondta el Jankának, amit a Rózsában hallott. Később Júliának mégis sikerül elérnie, hogy Janka megbocsásson Attilának, és egyúttal tisztázza is exférjét a félreértésekkel kapcsolatban. Bár Attila ezután SMS-ben bocsánatot kér Júliától, Júlia magányosan tölti az estét újonnan berendezett otthonában.

Váratlanul megjelenik Tóbiás anyja, Margó, hogy segítsen kisfiának ebben a nehéz időszakban. Később kiderül: Margót elhagyta Tóbiás apja. Tóbiás kiborul, és vérig sérti az anyját azzal, hogy őt hibáztatja a történtekért. Mikor Margó bánatában sírdogál, Bözsi behívja őt magukhoz, ugyanis épp vendégül látják maguknál Urbánt. Urbán randevúra hívja Margót, aki elfogadja a meghívást. Tóbiás szerint Margónak inkább rendbe kellene hoznia a viszonyát Jenővel, Tóbiás apjával, ahelyett hogy Urbánnal menne randevúra. Margó szerint Tóbiásnak el kellene fogadnia, hogy elválnak a szülei. Tóbiás végül úgy dönt, hogy nem szól bele Margó magánéletébe, és elfogadja, hogy el akar válni Jenőtől. Tóbiás arra jut, hogy Kristófnak is hagynia kell időt, míg eldönti, hogy akarja-e folytatni a kapcsolatukat, így talán ő nem fogja elkövetni Margó hibáit.

Egy rémálom hatására Natasa azt mondja Ádámnak, úgy érzi, ő tehet Rudi haláláról, mert Krisztiánék esküvőjén lebeszélt Rudival egy találkozót a hajó tatjára. Ádám nem bírja tovább, és elmondja, ő volt, aki miatt Rudi kizuhant a hajóból. Natasa később Gizella segítségével rájön, hogy a fura álma Rudival azt is jelentheti, hogy Rudi szívét transzplantálták. Ádám Gigi hatására elhatározza, hogy feladja magát a rendőrségen, és vállalja tettei következményét. Ádám elmondja döntését Natasának, de a nő arra kéri, hogy inkább segítsen neki kideríteni, hogy transzplantálták-e Rudi szívét. Ádám kénytelen rábólintani, hogy segít Natasának kideríteni, transzplantálták-e Rudi szerveit a halála után, holott aggasztja, hogy a lány be akar törni a transzplantációs központ adatbázisába. Szerencsére Gigi meggyőzi Ádámot arról, hogy mivel ez a vállalkozás veszélyes, le kell beszélnie róla Natasát. Natasa később megbocsát Ádámnak.

Gigit lelombozza, hogy Krisztián továbbra sem hajlandó megenyhülni Zsolttal kapcsolatban, holott a férfi ma jön ki az elvonóról, és másnap reggel már indul a lábműtétjére. Ennek ellenére rettentően boldoggá teszi, amikor látja, mekkora örömet okoz a hazatérő Zsoltnak, hogy elintézte, hogy Oszkár tovább maradhasson Budapesten a koncertje után, mint eredetileg tervezték. Zsolt hálája jeléül megcsókolja Gigit, másnap pedig ő is megpróbálja meggyőzni Krisztiánt, hogy kísérje el a műtétre. Krisztián azonban Zsoltnak is nemet mond, és Zsolt ezt kénytelen elfogadni. Az utolsó pillanatban azonban csoda történik, és a két testvér hosszú idő után újra egymásra talál...

Gergő két nap múlva akarja becsempészni a mérgezett vizet a vízüzembe. Szonjának nem tetszik a terv, mert fél, hogy ártatlan embereknek is bajuk eshet. Szonja Miklós egy új oldalát ismeri meg, mikor megtudja, hogy nevelt fia szívét odaadta egy haldokló srácnak annak idején. Tovább nő Szonja bűntudata, mikor Miklós elmondja, hogy Nóra óta nem bízott meg senkiben úgy, mint benne. Miklós ezután taggyűlést hív össze, ahol bejelenti, hogy Martinez úr a vártnál nagyobb szállítmányt akar, ezért a következő három hétben éjszaka is lesz termelés a vízüzemben. Szonja kap a lehetőségen, hogy erre hivatkozva lebeszélje Gergőt a tervéről. Gergő azonban inkább előrehozza a betörést. Gergő döbbenten veszi észre, hogy mikor erről beszélt telefonon Szonjával, Nóra is jelen volt a helyiségben. Gergőt annyira dühíti, hogy Nóra kihallgatta a Szonjával való telefonbeszélgetését, hogy elhatározza, kockáztat, és a tervezett időpontban leviszi a mérgezett vizes palackokat a vízüzembe. Szonja próbálja felhívni Gergő figyelmét, hogy Nóra nem kispályás ellenfél, de úgy tűnik, Gergő kitart vakmerő vállalása mellett. Nóra eközben neki is áll szimatolni Gergő után, így másnap tesz egy kitérőt a villához, hogy utánajárjon, mire készül Gergő. Ekkor azonban kiderül, hogy Gergő csapdába csalta, ugyanis ahelyett, hogy az üzembe tartana a palackokkal, csak egy escort-randit rendelt magának. Gergő örömmel nyugtázza, hogy sikerült felültetnie Nórát, majd megköszöni a támogatást Szonjának, aki eközben már úton van a mérgezett palackokkal az üzem felé.

Legnézettebb videók