Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 35. héten

Gizella rájön, hogy mágikus erő van a birtokában. Ádám megpróbál könnyíteni a lelkiismeretén. Vajon Szonja és Gergő vajon lebukik Balázs előtt? Péter meglepő fotóra bukkan Gergő holmija közt. Timi egyre nehezebben viseli, hogy elmagányosodik a netes zaklatás miatt. Aliz és Krisztián közt felmerül, hogy miként vélekednek a gyerekkérdésről.

Gizella kínlódik a regénye átírásával, mert úgy érzi, hogy a főszereplők közötti nagy korkülönbség eltüntetésével a történetének a magját veszítette el. László javaslatára segítséget kér Szemestől, a szerkesztőjétől. Szemes érkezése előtt Gizella még kártyából jósol Giginek, és Szemes megtalálja az egyik véletlenül elöl hagyott lapot. Szemes felveti, hogy Gizella bevethetné jóstehetségét a történet újraírása során. Habár Gizella vonakodik, végül rááll a dologra, és a terv működik: Gizella rátalál a történet új irányára. Lászlónak is nagyon tetszik az ötlet, sőt, egyenesen büszke lesz Gizellára, amikor Szemes méltatja a kártyák hatására átírt történetet. Gizella is önfeledt állapotba kerül, úgy érzi, hatalmas lökést kapott az új munkamódszertől. Mégis megdöbbenti Gizellát, amikor azzal szembesül, hogy a jóskártyák segítségével megírt története talán nem csak papíron születik meg. Éva, László előző feleségének megjelenése féltékennyé teszi Gizellát. Arról képzelődik, hogy László összejön Évával, és biztos abban, hogy a kártya jóslata nem tévedhet, és az történik, amit a regényben meg akart írni, vagyis hogy a volt feleség elhódítja az új feleségtől a férfit. Éva valójában csak azért jött, mert Lászlótól segítséget akar kérni a közös unokájuk támogatáshoz. Amikor kiderül, hogy Éva beköltözik hozzájuk pár napra, és az is kiderül számára, hogy László szívesen teljesíti Éva kéréseit, Gizella már nem tudja leküzdeni magában a féltékenységet, és végül előtörnek belőle az érzései. László nem érti Gizella viselkedését, ezért Gizella úgy érzi, hogy magára marad. Végül Bözsi tanácsára elhatározza, hogy megpróbálja kiírni magából minden bánatát. Gizella arra jut, hogy ír valami rosszat a regényében szereplő szőke nőnek, aki szerinte Éva alteregója. A fikcióban azt írja majd, hogy tetves lesz a haja a nőnek. László ráveszi Gizellát, hogy beszéljen Szlobodánéval, és próbálja elérni, hogy Éva szalonjába járjanak a wittenbergeres gyerekek gazdag anyukái. Gizella egy baráti társalgás után eléri, hogy Szlobodánét érdekelje Éva szalonja. Gizella meglátja Évát az udvaron, és hirtelen ötlettől vezérelve azonnal bemutatja őt Szlobodánénak. Gizella későn veszi észre, hogy Éva haja szörnyen áll, ami miatt Szlobodáné rossz viccnek hiszi, hogy Gizella őt ajánlja fodrásznak, és elviharzik. Gizella megtudja, hogy Éva haja azért nem áll jól, mert zárlatos lett a hajszárítója, és nem tudta megszárítani a haját. Gizella így rájön, milyen hatalma van, mert beteljesült az, amit Éváról írt a regényében. László megalázza Gizellát Éva előtt azzal, hogy kiosztja: megint nem gondolkodott, és ezzel mindent elrontott. Gizella dühében elmondja Bözsinek: ha Éva nem megy el rövid időn belül, akkor olyan sorsot ír neki, amit megemleget egy életre.

Giginek feltűnik, hogy Ádámot zavarja, ha szóba kerül Rudi. Amikor Natasa arról beszél, hogy szeretne elköltözni Alizéktól, Ádám hirtelen ötlettől vezérelve felajánlja Natasának, hogy költözzön hozzá. Ezen Natasa és Gigi is meglepődik. Amikor Natasa távozik a szobából, Gigi rákérdez Ádámnál, hogy alakul-e valami közte és Natasa között. Hiába tagadja Ádám a Gigi által felvetett kérdést, hogy alakul-e valami közte és Natasa közt, Giginek gyanús marad a dolog. Ádám azon tipródik, hogy vajon jó döntés-e, hogy Natasa költözzön be hozzá, és végül ki is böki Natasának, hogy kissé elhamarkodottnak érzi a felajánlását. Natasa Giginek panaszkodik, hogy nem tud kiigazodni Ádámon, és nem érti, miért gondolhatta meg magát. Gigi firtatni kezdi Ádámtól a döntése okát, és közli vele, hogy szerinte ez is csak a korábbi gyanúját igazolja, és Ádám talán tényleg vonzódik Natasához. A hetek óta felgyűlt feszültségek végül vallomásra késztetik Ádámot: ő tehet Rudi haláláról, és részletesen is elmeséli a tragikus este eseményeit. Gigi megértő vele, de Ádám ennek ellenére is magát hibáztatja, és azt gondolja, hogy csak azzal könnyíthet a lelkén, ha mindent elmond Natasának is. Gigi lebeszéli erről, mondván, hogy azzal senkinek nem használ. Azt tanácsolja neki, hogy inkább segítsen Natasának, és támogassa őt valamilyen módon. Ádám újra felajánlja Natasának, hogy költözzön be hozzá, amin Natasa meglepődik, hiszen Ádám egyszer már visszavonta az ajánlatát. Ádám elmondja neki, hogy nem akarta Gigi előtt azt a látszatot kelteni, hogy Natasára nyomulna, de közben rájött, hogy már maga a feltételezés is őrültség, és nem lesz gond abból, ha Natasa beköltözik hozzá. Azonban Ádám nem vallja be Natasának, hogy tényleg elkezdett vonzódni hozzá, és Natasa gyanútlanul mond igent a költözésre. Mindeközben Ádám – hogy kiszakadjon a megszokott környezetéből – leszervez magának egy fotós munkát a Kanári-szigetekre, és mivel úgy véli, hogy Natasának is használna a környezetváltozás, elhívja magával, amire Natasa szintén igent mond.

 

 

Miután Szonja bezárta őket az irodába, Balázs és Péter is felszólítja Szonját, hogy engedje ki őket. Szonja azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a fiúk a segítségével pontot tegyenek a kettejük közötti viszályra. Balázsék végül megszerzik Szonjától a kulcsot és kijutnak a gangra. Szonja értesíti Gergőt - aki ekkorra sikeresen feltörte a széfet és megszerezte Miklós vízüzemi belépőkártyáját -, hogy Balázs úton van a lakásba. Gergő elbújik a hálóban, de amikor kisurranna a lakásból, szembe találja magát Balázzsal. Gergő és Szonja betöréses rablás látszatát keltik, így mikor Balázs magához tér, azt feltételezi, hogy egy rabló ütötte le. Mikor Balázs rosszabbul lesz, Szonja ráveszi, hogy menjen el a baleseti sebészetre, ahová aztán ő is elkíséri. A kórházból visszatérve Balázs nem akar egyedül maradni otthon, ráveszi Szonját, hogy töltse vele az estét. Borozgatás közben rájönnek, hogy van a múltjukban egy hasonló szál: mindketten apa nélkül nőttek föl. Ez a felismerés közelebb hozza őket egymáshoz, amit Balázs a megfelelő pillanatban kihasznál, és megcsókolja Szonját. Szonja maga előtt is próbálja titkolni, milyen jól esett neki ez a csók, később megbeszélik, hogy elfelejtik, ami történt, és csak a közös munkára koncentrálnak a jövőben. Később Miklós elmondja Balázsnak, hogy vett egy pisztolyt, amivel meg tudja majd védeni magát a jövőben, ha valaki újra megtámadná. Balázs ledöbben azon, hogy apja eddig elment.

 

 

Amikor a Rózsában hosszú ideig nem szolgálják ki, Péternek ötlete támad arra, hogy milyen újítással lehetne sikeresebb a KisSzék. Eközben Júlia hatására azon is elgondolkozik, hogy távlati célt kellene találnia az életben. Amikor felvázolja Gergőnek az ötletét, Péter megbizonyosodik arról, hogy Gergő szerint is működőképes a terv, azonban Gergő magára hagyja a villában egy rövid időre. Eközben Péter körülnéz, és meglepve vesz észre egy a fiatal Miklósékat ábrázoló fotót Gergő holmija közt. Péter furcsállja, hogy hogyan került egy ilyen kép Gergőhöz.

Este szülinapi buli lesz, amire úgy tűnik, Timit nem hívták meg. Timi leplezi, hogy szíven üti a dolog, de végül beleegyezik, hogy Luca alapozást szervezzen a szülinapi buli előtt Timiéknél. Timi, mivel titkon reménykedik benne, hogy újra barátkozhat az osztálytársaival, megkéri az anyját, hogy délutánra engedje át neki a lakást egy kis baráti összeröffenésre. Nóra megengedi, az öröm azonban elmarad, mert senki nem jön el Lucán, Bandin és Ottón kívül. Luca és Bandi megpróbálják eltitkolni Timi elől, hogy az osztálytársaik szándékosan maradnak távol Timitől, azonban Timi végül rájön, hogy mi a helyzet, és elkeseredik, és bevallja, hogy kicsit már kezdett reménykedni, hogy talán végre újra elfogadják majd.

 

 

Krisztián egyre inkább saját fiának érzi Szilárdot, és mesél neki arról, hogy milyen kalandokat éltek át Rudival az erdőkben, amikor katonák voltak. Szilárd ettől teljesen belelkesül. Aliznak szembesülnie kell azzal, hogy Krisztián a Szilárddal töltött idő hatására saját gyereket akar. Aliz bevallja Natasának, hogy ő még várna a gyerekvállalással, először még ki akarja élvezni Krisztiánnal a házasságukat. Krisztián elviszi Szilárdot az erdőbe, hogy közösen is átélhessenek hasonló kalandokat, amiket Krisztián mesélt.  Szilárd azonban egy ott talált bogyótól rosszul lesz. Krisztián azonnal kihívná a mentőket, azonban nincs térerő, így Krisztián úgy dönt, elindul Szilárddal a főút felé, hogy segítséget tudjon hívni. Út közben azonban Szilárd állapota romlik, ezért Krisztián meghánytatja a srácot. Később végre fel tudja hívni a mentőket. Miközben Szilárd gyomrát kimossák a kórházban, Krisztián igyekszik megnyugtatni a Szilárdért aggódó Alizt. Amikor kiderül, hogy Szilárd jól van, csak megfigyelésre kell egy kicsit a kórházban maradnia, Alizék hazamennek, és miközben a történésekről beszélnek, Alizból kibukik, hogy ő nem biztos, hogy szeretne másik gyereket. Ez Krisztiánt hidegzuhanyént éri…

Legnézettebb videók