Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 31. héten

Péter is besétál Szonja és Gergő csapdájába. Tóbiás úgy érzi, nem ildomos Natasa arcába tolni boldogságukat Kristóffal. Zsolt belátja, hogy az elvonási tünetei miatt nem maradhat Gigi közelében. Gizella kompromisszumos megállapodást köt a kiadójával. Júliát megrázza, hogy Máté Attilát választja helyette. Miklós bebizonyítja Szonja előtt, hogy van szíve. Ádám továbbra is titkolja a tragédiában játszott szerepét.

Elérkezik Rudi temetésének a napja, Natasa maga alatt van. Meglepetésére beállít Irma, hogy támogassa Natasát. A szertartáson azonban, amikor Natasa meglátja Rékát és Rudi fiait, előtör belőle a zokogás. Ádám mindvégig bűntudatosan figyeli. Krisztián megható beszéddel búcsúztatja Rudit, akit végül örök nyugalomra helyeznek. Ádám lelkiismerete ismét Rudi képében ölt testet, így elviharzik a helyszínről, és egy távolabbi parcellában próbál megnyugodni, ahol összefut a Rudit búcsúztató pappal. Ádám már-már meggyónná a papnak, hogy felelősnek érzi magát Rudi haláláért, de a pap arra kéri, inkább menjen el hozzá a templomba. Ádám így meggondolja magát, és továbbra is magában tartja a titkát. A halotti tor szomorkásan indul, azonban Aliznak eszébe jut egy vicces történet Rudiról, ami beindítja a többiek emlékeit is. A némileg oldottabb hangulattól és a kedves emlékeket hallgatva Natasának sikerül kissé megnyugodnia. Rudi óriási űrt hagy maga után a Mátyás király tér lakóiban.

Mivel Gergő továbbra is előadja a bizalomgerjesztő barátot Attilának, nála is érdeklődik Péter magánéletéről, és a férfival beszélgetve ötlete támad arra, hogy Pétert hogyan lehetne kirángatni a Hanna miatt érzett letargiából. Gergő lányokat szervez Péter köré, Péter pedig vonakodva bár, de beleegyezik, hogy lazuljon egyet Gergő és néhány csinos lány társaságában. Feszengve flörtölni kezd egy frissen megismert csinos lánnyal, és hogy imponáljon neki, laza bártulajdonosnak mutatja magát, ám gondba kerül, amikor nem üti be a fogyasztásukat, mert kiderül, hogy a lány adóellenőr. Gergő felajánlja Péternek, hogy kölcsönadja neki a pénzt a bírságra, mert felelősnek érzi magát a fiaskóért, de Péter büszkeségből ezt visszautasítja. Péter később ráébred, hogy mennyire kínos a szüleitől kérni, hogy segítsék ki anyagilag, ezért úgy dönt, hogy tanácsot kér Gergőtől, hogyan szállhatna be ő is a bitcoin kereskedésbe, hogy sínre tegye anyagilag az életét. Péter nem is sejti, hogy Gergőnek és Szonjának ez mennyire kapóra jön a Berényiek elleni tervük megvalósításában.

Tóbiás és Kristóf megkezdik a készülődést az esküvőjükre, de Tóbiás eltitkolja Natasa elől a dolgot. Amikor Kristóf ezt furcsállja, Tóbiás elmagyarázza, hogy szerinte nem lenne jó, ha az esküvőjükkel elszomorítanák a Rudi halála miatt gyászoló Natasát. Natasa tudomást szerez arról, hogy Tóbiásék bejelentéssel készülnek Tóbiás lakásában, betoppan, Tóbiás pedig elszégyelli magát, amikor Natasa közli, hogy rosszul esik neki, hogy a fiúk ki akarták hagyni a házasság bejelentéséből. Tóbiás próbálja meggyőzni arról, hogy csak nem akarták Natasa arcába tolni a boldogságukat, amikor Rudit gyászolja. Natasa azonban attól fél, hogy a szomorúsága miatt elveszíti a barátait.

Zsolt noha Giginek azt hazudja, hogy rendszeresen jár az elvonóra, és egy ideje már tiszta, egy képrabló akcióra készül Hoffmannal. Zsolt, hogy elkerülje a lebukást, ráveszi Ottót arra, hogy tartsa távol tőle Gigit néhány óráig. Zsolt bevesz egy erős fájdalomcsillapítót (Dopiat), hogy minden flottul menjen, azonban amikor Hoffman megjön, kénytelen elfogadni tőle egy adag röviditalt. Miután Zsolt az ital és a gyógyszer keverékével kiütötte magát, kétségbeesetten kéri Ottót, hogy ne engedje haza Gigit, mert nem akarja, hogy így lássa. Ádám, mivel korábban látta a házba érkező Hoffmant, próbálja kiszedni Ottóból, hogy Zsolt miben sántikál, de nem jár sikerrel. Zsolt biztosítja Ottót arról, hogy a képbiznisznek annyi. Ádám elülteti a bogarat Gigi fülébe, hogy Zsolt újra bűnözhet, ezért Gigi Zsolt lelkére köti, hogy egy újabb csalódást képtelen elviselni tőle. Zsolt, az akció csúfos meghiúsulása miatt, és mert fél, hogy Gigit elveszíti, úgy dönt, hogy leáll a droggal. Ottót kéri meg, hogy zárja el előle a gyógyszereket, ám az utolsó pillanatban mégis megállítja Ottót, mielőtt az megsemmisíthetné a Dopiatot. Zsolt azzal indokolja a döntését, hogy a szerekből még pénzt lehetne csinálni. Zsolt lépéseket is tesz ez ügyben, de nem talál vevőt, az elvonás pedig egyre jobban kínozza. Mikor Zsolt az elvonási tünetektől szenvedve lehordja Gigit, Ottó felajánlja, hogy elviszi Zsoltot szárazelvonóra a színésztábora kelléktárába, Zsámbékra. Zsolt belátja, hogy ebben az állapotban nem maradhat Gigi közelében, akit végül azzal engesztel ki, hogy azt hazudja, inkább mégis befekszik pár napra az elvonóra.

 

 

A Rózsában egy idegesítő vendég játszik Gizella idegeivel, akiről Szemes érkezésekor kiderül, hogy nem más, mint Gizella kinevezett segédszerkesztője, Inez. Miután Gizellát vérig sérti Inez azzal, hogy van mit csiszolni a regénye stílusán, Gizella kivonul a bisztróból. Később azonban megenyhül, amikor Szemes megkísérli meggyőzni arról, hogy hallgassa meg Inez javaslatait, mert habár a nő modora nyers, kiváló szakember. László azt tanácsolja Gizellának, hogy álljon ki a regényéért, ezért Gizella közli Szemessel, hogy csak akkor köt vele szerződést, ha ő írhatja be a változtatásokat Inez helyett. Szemes beleegyezik, és a lelkes Gizella nekilát, hogy átnézze Inez javításait a regényében.

 

 

Júlia megígéri Máténak, hogy segít neki tovább építeni terepasztalát, ám ekkor Miklós érkezik a hírrel, hogy az ásványvízüzem gyártósora leállt, és másnapra megoldást kell találniuk. Júlia és Máté közös estéje így meghiúsul, amit Máté igencsak zokon vesz, hiszen még mindig nem bocsátott meg igazán Júliának az Attilával való válása miatt. Júlia reggel még késve is érkezik az irodába, ahol kitör a káosz, és Júlia mentőötlete sem segít igazán. Júlia ekkor hívást kap az iskolából arról, hogy Máté újabban sokat lóg az órákról. Júlia pánikban rohan haza, ahol ott találja Mátét egy kislánnyal bizalmasan beszélgetni. Júlia elküldi a kislányt, amivel végleg maga ellen hangolja Mátét, hiszen kiderül, hogy a kislány volt az egyetlen személy, akivel Máté a válással járó nehézségekről tudott beszélgetni. Júlia nem tudja lenyugtatni a dühöngő Mátét, aki elviharzik otthonról. Később Júlia arról panaszkodik Miklósnak, hogy Máté aggasztóan viselkedik, és nem tudja, hogy kezelje. Péter megtudja, hogy mennyire maga alatt van Máté a válás miatt, és megkéri Júliát, hogy most különösen figyeljen oda a kisfiúra. Júlia fel is hívja Máté osztályfőnökét, és megígéri, hogy jobban oda fog figyelni Mátéra, ám egyre idegesebb lesz, amikor a fiú még estére sem jön haza. Az ideges Júlia teljesen megzuhan, amikor később kap egy hívást Attilától, aki elmondja, hogy Máté ott van nála, és most vele is szeretne maradni.

Attila elmondja Ágnesnek, hogy úgy döntött, elfogadja Gergő állásajánlatát, és Magyarországon marad. Nóra tanácstalan, el kellene-e mondania Miklósnak, hogy meglátta Szonját, amint a Kft. iratait fényképezi. Utánanéz, milyen iratokat fényképezett Szonja, azonban ezúttal Szonja kapja rajta őt. Szonja később maga mondja el Miklósnak, hogy lefényképezte András régi tervrajzait, mert szeretné felhasználni a motívumait az új épület terveinél is. Miklósnak nagyon tetszik az ötlet, így amikor Nóra felhívja Miklós figyelmét, mit tett Szonja, Miklós azt feltételezi, hogy Nóra továbbra sem békélt meg Szonjával. Közben Attila elfogadja Gergő felajánlását, hogy beköltözzön a villába. Rudi halotti tora után Miklós fényképet mutat Szonjának Andrásról és Zoltánról, amin Szonja elérzékenyül, és végül utat enged Miklós érzéki vágyainak. Szonja később elpanaszolja Gergőnek, hogy undorodik Miklóstól, aki az egyik percben mindent bevet, hogy meghódítsa, aztán meg tapló módon bánik vele. Miklós így nem is sejti, hogy Szonja csak megjátssza, hogy megbocsát neki az irodában történt incidens miatt. Miklós később kideríti, és el is mondja Balázsnak, hogy a műszakvezető a felelős az ásványvízüzem gyártósorának váratlan leállásáért, akitől így valószínűleg meg kell majd válniuk. Amikor Miklós nincs jelen, Balázs öntörvényűen kiosztja a műszakvezetőt a hibája miatt, belengetve neki, hogy Miklós ezért ki fogja rúgni. Miklósnak azonban megesik a szíve a műszakvezetőn, amikor megtudja, hogy családos ember, és milyen nehéz helyzetben van éppen, így végül mégsem rúgja ki. Később Miklós leszúrja Balázst, mert nem bánt megfelelően a műszakvezetővel, ami titkon imponál Szonjának.

Legnézettebb videók