Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 28. héten

Attila és Júlia kapcsolata egyre komolyabb válságba kerül, és még egy váratlan vendég is érkezik hozzájuk. Gizella elbizonytalanodik az örökbefogadást illetően, ám Lászlónak remek ötlete támad. Emília ismét életveszélybe kerülhet. Zsófi elszántan próbálja elérni, hogy mégis láthassa a fiát. Rudi gyorsan próbál pénzhez jutni, de nem biztos, hogy azt kapja, amire számított. A féltékeny Bözsi titokban követi Irmáékat. Roland és Miklós mindkettejüknek előnyös megállapodást kötnek, de felbukkan Petrik Gedeon, aki megfenyegeti Miklósékat azért, amit tettek.

László rájön, hogy Gizella nem adta fel az örökbefogadási kérvényt. Gizella arra kéri, halasszák el a közös gyerekvállalást, majd beismeri, hogy fél attól, hogy bebizonyosodik, rossz szülő. László egyik árvaházi focistája nevelőszülőkhöz kerül, és ekkor László rájön: az örökbefogadás mellett kérelmezhetnék a nevelőszülőséget is, így megkettőzve az esélyeiket!
 

 


Emíliát a rádióadásban felhívja egy régi zaklatója. Sallai Levente őt hibáztatja, amiért az öccsét megölték a börtönben. A nő segítséget kér Zsolttól, ami Ágnesnek nem tetszik. Később Emília egy újabb telefont kap, de ezúttal Ágnestől, aki eleinte büszke magára, de amikor látja, hogy Emília milyen zaklatott, bevallja, hogy ő hívta a nőt. Emília később egy idegen, sármos férfiba botlik a bisztróban.

 

 

Zsófi elmondja Tóbiásnak, hogy ha kell, jogi úton szerzi vissza Bencét. Tóbiás elzavarja Zsófit, aki viszont megfenyegeti Tóbiást, hogy kiteszi a lakásából, ha nem láthatja Bencét. Tóbiás közli, ez esetben Zsófi a Fittlaborból lesz kipenderítve. Kristóf meglátja Zsófit a házban, akit Kingának hisz, így Tóbiás rájön, a lány már korábban is Bence közelébe férkőzött. Ezt felháborodottan elmeséli Hannának, aki leteremti Zsófit. A két lány összeverekszik. Tóbiás rájön, hogy a gyerekével tesz rosszat, ha nem engedi, hogy legyen anyukája. Később, amikor összetalálkozik Zsófival az udvaron, felajánlja neki, hogy menjen el vele meg Bencével sétálni.

 

 

Rudi elviszi a tengericsillagos krémeket a Babába, és szinte mindet eladja az ottani táncosnőknek. Kisvártatva megjelennek a felháborodott táncosnők, akik csúnya vörös kiütéseket kaptak a „csodakrémtől”. A feldühödött Zsolt közli Rudival, hogy levonja a béréből a bevételkiesést. Aliz rájön, hogy az arckrémeket hűtőben kellett volna tárolniuk, mert így a krém megromlott. Ágnes megtalál egy tégelyt Zsolt lakásában, és magára keni, mivel a sajátja elfogyott.

 

A féltékeny Bözsi úgy dönt, hogy követi Vilmost és Irmát egy szabadtéri jógaórára. Aliz Bözsi nyomába ered, és igyekszik meggyőzni, hogy ne leskelődjön Vilmos után. Mindketten lebuknak.

 


 

Attila követi Stellát az utcán, és látja, amikor Stellát egy boltban tetten érik csokilopás közben. A kislány édesapjának adva ki magát tisztázza a helyzetet. Júlia arra kéri Attilát, legalább a gyerekek előtt tegyenek úgy, mintha minden rendben lenne. Egy pillanatra elragadja őket a szenvedély, ám később Júlia kijelenti, hogy nem változott semmi.

 


Attila Miklósnak panaszkodik, majd este ittasan megy haza, és összeveszik Júliával. Másnap reggel civilizált emberek módjára ülnek le reggelizni, ám a dolog rosszul sül el. Júlia átmegy Miklóshoz, és a férfi reggelit készít neki, hogy felvidítsa. Ezzel öntudatlanul pótolja Júlia számára azt, ami otthon kimaradt az életéből. Később Stella beállít Júliáékhoz. Attila kénytelen bevallani, hogy egy ideje már a lány nyomára bukkant. Stella kihallgatja, amint Júlia és Attila megállapodik, hogy visszaviszik a nevelőszülőkhöz, ezért elszökik.
 

 


Nóra igyekszik keresztbetenni Miklós vízkitermelési szándékainak, ezért védett állat-, vagy növényfaj után kutat. A kutatás eredménnyel jár, de azzal kell szembesülnie, hogy Miklós beelőzte őt. Miklós megbeszéli Rolanddal, hogy hosszú távon munkát biztosít Roland roma származású rokonainak, így jobb eséllyel indul a pályázaton. Roland cserébe szeretne egy pályáztatási rendszert kiépíteni, melynek az a lényege, hogy a Kft. minden egyéves bevétele egy százalékát felajánlja a helyi önkormányzatnak, amire a helyi szervezetek, iskolák pályázhatnának. Később Miklóshoz beállít Petrik Gedeon, és számonkéri rajta, hogy átverte az ügyfelét, Veintraub Tamást. Miklós lekezelően reagál rá. Petrik összefut az udvaron Rolanddal és Nórával, és Nórát is megfenyegeti. Nem sejti senki, hogy Veintraub máris bosszút forral, amihez elszánt társat is talál magának.

 

 


A sorozat epizódjait visszanézheted az RTL Moston.

Legnézettebb videók