Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 2. héten

Mindenre fény derül a Harmath testvérek bosszútervével kapcsolatban. Hogyan alakul Timi és Oszkár kapcsolata? Vajon Aliz és Krisztián házassága túléli a hazugságokat? Júlia váratlan védelmezőre lel Attilában. Vajon belevág Gizella a sorozatírásba? Miklós képtelen megenyhülni Balázs iránt.

Visszatekintés a múltba: Gergő eldönti, hogy nem várhatnak tovább a bosszútervük megvalósításával, eljött az idő, hogy megtorolják apjuk, Lovas Karcsi halálát a szemükben gyilkos, Berényi Zoltán családján. Ezután a jelenben Miklós, aki nemrég megtalálta Zoltán bizalmasát Venezuelában, és tőle megtudta a Harmath testvérek valódi célját, az egész család előtt szembesíti Gergőt és Szonját azzal, hogy mindent tud a bosszútervről. Mivel Gergőben tombolnak az érzelmek, elszabadul a pokol, Attila és László a fizikai erejükkel kénytelenek megfékezni. Gergő, miközben rátámad Miklósra, megtörik, és elrohan Ádám lakásának irányába, ahol az apja, Lovas Karcsi öngyilkosságot követett el. Miután Gergő kifakad, és elmondja, hogy az apjuk ebben a lakásban vetett véget az életének Berényi Zoltán miatt, Miklós futni hagyja a testvérpárt. Ezután Balázs, aki szerelmes Szonjába, döbbenten szembesül vele, hogy Szonja úgy dönt, magyarázkodás helyett megpróbálja összeszedni a kikészült Gergőt, Miklós pedig töredelmesen bocsánatot kér Nórától, amiért kételkedett a szavában Szonjáékkal kapcsolatban.

 

 

Balázs nem tudja feldolgozni a történteket, és Szonjáék után megy. Beszélni akar Szonjával, és ebből Gergő megérti, hogy van valami Szonja és Balázs között. Eközben Miklós elmagyarázza Vilmosnak, Nórának és Lászlónak, hogy noha mindannyian felelősnek érezhetik magukat régi jó ismerősük, Lovas Karcsi öngyilkossága miatt, de a férfi labilis elmeállapotú volt. Balázs eközben végighallgatja Szonja magyarázkodását, de nem tud megbocsájtani a nőnek, ezért otthagyja. Ezután Nóra megnyugtatja Timit, hogy a Harmath testvérek okozta rémálomnak egyszer és mindenkorra vége. Miután Balázs elhagyta, Szonja összeveszik Gergővel, amiért az szerinte képtelen felfogni, hogy a bosszúterv tönkreteszi az életüket. Balázs hazatér, és Miklós, noha belül szenved, ellentmondást nem tűrően elzavarja az otthonából, Balázs Júliáéknál húzza meg magát. Ezután Miklós felkeresi Gergőt, és szembesíti azzal, hogy mindezeken felül azt is megtudta Venezuelában, hogy Gergő vérszerinti apja nem más, mint Berényi Zoltán. Másnap Miklós taggyűlést hív össze a Kft-ben, ahol mindenkit informál a fejleményekről, egyúttal meg is nyugtatja a jelenlevőket, hogy kézbe vette a Kft-t érintő problémát.

Timi akármennyire is titkolja, Luca kiszúrja, hogy vonzódik Oszkárhoz. Luca azt javasolja neki, hogy menjen be Oszkárhoz a kórházba, de Timi tiltakozik. Később azonban Timi mindenáron próbálja felkutatni Oszkár kedvenc süteményét és felajánlja Zsoltnak, hogy beviszi a házi feladatokat Oszkárnak. Timi a kórházba menet lebukik Luca előtt, de ennél is kellemetlenebb meglepetés éri, amikor ott találja Janát Oszkár betegágya mellett. Timi amint lehet, szabadul a helyzetből, de Jana a kórház előtt utoléri, és tudatja vele, hogy nincs szükség arra, hogy Timi Oszkár körül legyeskedjen, mert Oszkár újra Jana pasija. Timi igyekszik Luca előtt palástolni, mennyire rosszul esik neki Oszkár döntése, ezért továbbra is bizonygatja, hogy nem akar semmit Oszkártól. Azonban miután Timi Gigitől megtudja, hogy Oszkár nagyon örült Timi látogatásának, Timi beismeri Lucának, hogy bejön neki Oszkár, és elhatározza, hogy nem áll félre az útból.

Aliz egyre inkább kétségbeesik, hogy Krisztián meggondolta magát a közös terveiket illetően, és mégsem akar apa lenni. Eközben Krisztián belátja, hogy muszáj lesz bevallania Aliznak, hogy nemzőképtelen. Krisztián arra jut, hogy mivel képtelen elhinni, hogy Aliz megcsalta, elmegy egy másik orvoshoz, hátha kiderül, hogy mégsem steril. Eközben Dávid visszahívja Alizt, akiben ennek hatására újra felmerül a gyanú, hogy esetleg Dávid a gyerek apja. Aliz később úgy dönt, hogy elmondja Krisztiánnak a kételyét. Amikor Krisztián meghallja, hogy Aliz nem biztos abban, hogy ki a gyerek apja, bevallja, hogy az övé semmiképpen nem lehet, ugyanis steril. Krisztián Ádámhoz költözik.

Júlia igyekszik Máté kedvére tenni, ezért szervez neki egy házibulit. Júlia lelkesen készül a bulira, és meglepődik, amikor kiderül, hogy a Máté-korú gyerekek már nem látják szívesen a szülőket a házibulikban. Júlia megbízik Mátéban, ezért elmegy otthonról és összefut Attilával és Jankával. Júlia meglepődik, amikor Máté egyik barátjának az anyja azzal állít be felháborodva, hogy a gyerekek arról posztolnak, hogy ivászat zajlik a buliban. Bár Attila és Júlia válása a küszöbön áll, mégis remek csapatként dolgoznak együtt, mikor be kell rekeszteniük a kamaszodó Máté buliját. Attila később úgy érzi, hogy Jankának nem árulhatja el, hogy a délutánját a Berényi lakásban töltötte, így hazudik neki. Eközben Júlia arról panaszkodik Nórának, mennyire fél attól, hogy egyedülálló szülőként kell felnevelnie a kamaszodó Mátét. Később Attila Mátéba botlik az udvaron, és elbeszélgetnek a délután történtekről. A beszélgetés végére megérkezik Janka, aki megérti, hogy Attila hazudott neki arról, hogy merre járt délután. Janka úgy dönt, hogy meglátogatja Júliát, és megkéri, hogy tartson távolságot Attilával, engedje, hogy Attila boldog legyen Jankával. Júlia ledöbben Janka kérésén, hogy többé ne vonja be Attilát a családi dolgaiba, hanem engedje el, hogy vele boldog lehessen. Júlia a felháborodását megosztja Nórával, aki azt tanácsolja, hogy minél előbb váljon el Attilától. Amikor Júlia később összefut Attilával, szóba hozza a válást, és Attila megígéri neki, hogy végre felhívja Gedeont az új időpont miatt, ám Attila azon kapja magát, hogy nem képes felhívni Gedeont az új tárgyalás időpontja miatt.

Gizella megígéri Somának, hogy áttanulmányozza a szakkönyveket, amiket tőle kapott a sorozatírásról, majd kissé megbántódik, amikor László jóindulatúan közli vele, hogy ő úgy szereti, ahogy van, nincs szüksége túl sok okosságra. Amikor Gizella elbizonytalanodik abban, hogy tényleg neki való-e a sorozatírás, Gigi biztatja, de azért megállapítja, hogy az ő igazi terepe a vendéglátás. Gizella elpanaszolja Bözsinek, hogy amióta elkezdte tanulmányozni a sorozatokat, megszűnt számára a csoda, majd elhatározásra jut, és visszaadja Somának a könyveket azzal, hogy ez a szakma nem neki való. Később Gizella elfogadja Soma mozi meghívását, és nem esik le neki, hogy a férfi randevúra hívta. Amikor Gigi és Bözsi felvilágosítják, hogy mi Soma szándéka a meghívással, Gizella őszintén meghökken.

 

 

Péter megígéri a Miklós elől bujkáló Balázsnak, hogy elhozza az irodából a noteszét, amiben a névjegyeit tartja. Amikor Miklós szarkasztikus megjegyzéseket tesz arra, hogy Balázs nem mer a színe elé kerülni, Nóra figyelmezteti, hogy ne bánjon Balázzsal annyira cudarul, hogy az sem érdekli, mi van vele. Közben a Harmath testvérek összekapnak azon, hogy habár Szonja szeretne elköltözni, Gergő addig maradni akar, amíg nem teljesül a terve, hogy bosszút áll a Berényiéken. Balázs azon kesereg Péternek, hogy Szonja miatt teljesen megváltozott az élete, de azt belátja, hogy nem bujkálhat Miklós elől örökké. Ám az első találkozásuk alkalmával a dühös Miklós közli Balázzsal és Szonjával, hogy meg fogja keseríteni az életüket.

Legnézettebb videók