Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 12. héten

Vajon Nórának sikerül visszanyerni Levente bizalmát? Vajon hogy dönt László az anyjával kapcsolatban? Balázs Miklós segítsége nélkül próbálja kihúzni a cégüket a bajból. Vajon milyen eredményt hoz Aliz és Krisztián babájának genetikai vizsgálata? Gigi, amint átveszi a Fittlabor irányítását, egyből kemény vezetői döntést hoz. Júlia rádöbben egy veszélyes titokra Mátéval kapcsolatban. Sikerül-e elhelyeznie Ádámnak a kamerát Ilona lakosztályában?

Nóra kénytelen elmondani Leventének, hogy ő és Miklós – egy üzleti ügy miatt – azt hazudták Jeromos atyának, hogy házasok. Nóra látja Leventén, hogy zavarja a dolog, és attól kezd tartani, hogy Levente visszavonulót fúj majd. Nóra feszülten viselkedik Timivel, és Miklóssal is közli, hogy elege van abból, hogy miatta kell hazudnia. Levente úgy dönt, megszakítja Nórával az ismerkedést.

Lászlót elkezdi érdekelni, hogy az anyja annak idején miért mondott le róla. Megkéri Vilmost, hogy mondja el, amire emlékszik az anyjával kapcsolatban. Vilmos csak annyira emlékszik, hogy Lászlót egy nő adta be az árvaházba, de ennél többet nem tud mondani. László végül Júlia hatására rájön, hogy az anyjának biztos nyomós oka volt arra, hogy árvaházba adja. László végül arra jut, hogy visszahívja Adélt, a lányt, aki felkereste az anyjával kapcsolatban, hogy megtudja, az anyja miért mondott le róla. László később kikéri Nóra tanácsát, hogy kapcsolatba lépjen-e az anyjával, mivel régebben Nóra is keresztülment ezen. Nóra elmondja Lászlónak, hogy habár számára rossz élmény volt felkutatni az anyját, ő ebben nem adhat tanácsot, ezt csakis László döntheti el. Gizella hatására László végül úgy dönt, hogy áthívja Adélt, akitől megtudja, hogy milyen körülmények vezettek oda, hogy az anyja elhagyta gyerekkorában. Habár Lászlót megérinti a történet, úgy dönt, hogy nem akarja megismerni az anyját.

Gergő arra gyanakszik, hogy Kaszás Feri, az illegális munkás újabb balesete szándékos volt, és amikor Szonja hasonló gondolatoknak ad hangot, biztosítja Szonját, hogy mindent elintéz a balesettel kapcsolatban. Amikor azonban számon kérné Kaszást, Gergő ledöbben, mert a férfi megzsarolja, hogy magasabb pozíciót kapjon az építkezésen: elhallgatja a balesetet, ha megteszik brigádvezetőnek. Gergő nem enged Kaszásnak, ezért Kaszás megfenyegeti Gergőéket, hogy pert akaszt a nyakukba. Gergő később hívást kap egy ügyvédtől, hogy Kaszás beperli a kft.-jüket. Balázs azt kezdi fontolgatni, hogy beszél Miklóssal, és tanácsot kér tőle. Habár eleinte ideges a beszélgetéssel kapcsolatban, Júlia hatására bizakodóbb lesz. Végül azonban a beszélgetés elmarad, de Timi hatására Balázs rájön, hogy inkább Nórától kellene segítséget kérnie, az illegális munkás által indított kártérítési per ügyében, de Nóra nem hajlandó segíteni a Harmath Kft.-nek. Közben Miklós megtudja Banditól, hogy Balázs korábban beszélni akart vele, majd Nóra elmondja Miklósnak, hogy Balázsék új cége máris bajba került, valami zűrös üggyel kapcsolatban. Miklós erre magához hívja Balázst, és keményen kiosztja, mondván, hogy a cége megérdemli, hogy jól befürödjön, de később elmondja Nórának, hogy Balázs mégiscsak a fia, úgyhogy a tudta nélkül kihúzza majd a slamasztikából, és vigyáz majd rá. Balázs közben eldönti, hogy megmutatja az apjának, nélküle is boldogul. Gergő egyértelműen kizárja, hogy engedjenek Kaszás Feri zsarolásának, ezért Balázs és Szonja Gergő tudta nélkül lépnek akcióba. Balázs Miklósnak is bejelenti, hogy többre képes, mint gondolja, majd annak fejében, hogy Kaszás Feri nem perel, és örökre leáll a zsarolással, megteszi brigádvezetőnek. Gergő irdatlan haragra gerjed Balázs és Szonja lépése miatt és megsérti Balázst. Balázs Szonjánál talál vigaszra. Balázs és Szonja zavarba jönnek attól, hogy majdnem csókolóztak, így Balázs jobbnak látja, ha inkább elmegy egy esti futókörre. A parkban mellé szegődik egy jófej kutyus, aki egész hazáig követi is Balázst. Balázs szíve megesik az eben, beengedi a villába egy éjszakára, azonban Gergő nem örül a loncsos jövevénynek. Reggel azonban Balázs azzal szembesül, hogy Gergő mégis majd’ elolvad a kutyától, így együtt kezdik el felkutatni a gazdáját. Keresés közben sikerül rendezniük a viszonyukat, és Gergő elismeri, hogy Balázsnak igaza volt, amiért végül lefizette Kaszást. Ekkor azonban váratlanul felbukkan valaki, aki más megvilágításba helyezheti a dolgokat.

Krisztián és Aliz idegesen várják a genetikai vizsgálat eredményét. Aliz annyira maga alatt van, hogy egész nap otthon gubbaszt. Krisztián gondban van, mert egy nagyobb társaság jelentkezik be a Rózsába, habár a sütő még mindig zárlatos. Ennek dacára kénytelenek továbbra is használni, ami azt eredményezi, hogy a sütő egyszer csak végleg tönkremegy, ezzel lecsapva az áramot a bisztróban. Mivel áram nélkül segítségre van szükség, hogy zökkenőmentesen működjön a Rózsa, Luca rábeszéli Alizt, hogy menjen segíteni ő is. Ez kissé helyrebillenti Aliz lelkét, de csak addig, amíg egy telefont nem kap az orvosi asszisztenstől, hogy menjenek be az eredményért. Mivel azonban az asszisztens nem adhat ki információt, a pánikoló Aliz arra a következtetésre jut, hogy biztos beteg a babája. Krisztián megpróbálja megnyugtatni az ideges Alizt, hogy minden rendben lesz a babával, majd bejelentik a Rózsában dolgozóknak, hogy megvan a genetikai vizsgálat eredménye, amiért el kell menniük a kórházba. Amikor odaérnek, Aliz csak Krisztián győzködésére mer bemenni a kórházba az eredményért. Később, mindenki nagy megkönnyebbülésére Aliz és Krisztián bejelentik, hogy a vizsgálat szerint egészséges a babájuk, majd elmondják Lucának, hogy habár a genetikai teszt kimutatná, ők még nem akarják tudni a baba nemét.

 

 

Natasa elpanaszolja Giginek, hogy azért feszült még mindig Gergő társaságában, mert a legutóbbi alkalommal elszúrta a kapcsolatukat. Gigi később azon aggódik, hogy el tudja-e menedzselni a Fittlabort és a Kisszéket egyedül, de Natasa megnyugtatja, hogy ő is és Erika is segít majd neki. Natasa eztán bemutatja Gigit Erikának, akivel a kezdeti udvariaskodás után Gigi egyből konfliktusba keveredik. Mivel Gigi tanácstalan azzal kapcsolatban, hogyan bánjon élete első alkalmazottjával, Zsolt azt tanácsolja neki, hogy legyen kemény főnök mindjárt az elején. Egy újabb konfliktus után Gigi megelégeli Erika viselkedését és kirúgja. Később aztán rá kell jönnie, hogy új munkaerőt kell találnia a KisSzékbe és a Fittlaborba. Gizella javaslatára egy próbanapra elhívja Timit és Lucát, akik lelkesek, de Gigihez hasonlóan kezdők, ezért hamar olyan helyzetbe kerülnek, amit nem tudnak megoldani. A kínos helyzetet végül Erika oldja meg, és Gigi belátja, hogy nem megfelelően viselkedett, amikor kirúgta. Mivel Erika is elnézést kér a korábbi viselkedéséért, Gigi visszaveszi Erikát, Lucát és Timit pedig részmunkaidőben, diákdolgozóként alkalmazza. Giginek továbbra is maradnak kétségei azzal kapcsolatban, hogy jó főnök lesz-e valaha, de örömmel tölti el az új csapata és a munka.

 

 

Júliának egyre gyanúsabb, hogy Vanda mindig mindenért tőle kunyerál pénzt, és Nórának be is vallja, hogy egyre jobban aggódik Vanda miatt, de a látszólagos békesség miatt nem meri firtatni, miért lehet ennyire leégve Vanda. Nóra és Attila is azt tanácsolják Júliának, hogy tisztázza a dolgokat Vandával, és amikor Júlia végül rászánja magát a dologra, legnagyobb meglepetésére Vanda megnyílik, és beleegyezik, hogy elmesélje, miért jött haza valójában. Eközben azonban Máté is szeretne valami számára fontosat megbeszélni Júliával, aki viszont ezúttal Vandára koncentrál elsőként. Ezen Máté úgy megsértődik, hogy később sem hajlandó szóba állni Júliával, aki így Pétertől tudja meg, hogy habár azt hitte, Máté napok óta Péterrel csetel, valójában Máté csetpartnere egy ismeretlen férfi.

 

 

Zsolt továbbra is azt tervezgeti, hogy valamilyen terhelő bizonyítékkal végleg eltávolítja Ilonát a ház lakóinak életéből, de erről Ilona mit sem sejt, mivel Zsolt eközben újabb autókat lop Ilonának, és üzemelteti a Lászlótól elvett parkolót. Ilona jelenléte állandó félelmet kelt Gizellában, amit megoszt Zsolttal is. Amikor Zsolt azt is megtudja, hogy Ilona Ádámmal találkozott, felkeresi Ádámot és együtt rájönnek, hogy Ilona hotelével kapcsolatban valami nagyon nem stimmel. Ádám vállalja, hogy mivel fotózni megy a hotelbe Ilona felkérésére, szívesen nyomoz a nő után. Zsolt beleegyezik, hogy Ádám segítsen neki bizonyítékhoz jutni Ilona piszkos üzelmeiről, és míg Ilona fotós megbízását teljesíti a szállodában, elhelyez egy kamerát Ilona lakosztályában. Ádám izgulva készül az akcióra, és a fotózáson igyekszik megtalálni a megfelelő pillanatot, hogy beosonjon a lakosztályba. Amikor Ilonának egy telefont követően el kell szaladnia, Ádám nekilát az akciónak, azonban meggyűlik a baja az ajtó feltörésével. Zsolt telefonon segít neki, így Ádámnak végül sikerül bejutnia a lakosztályba. Vajon sikerül elhelyezni a kamerát is?

Legnézettebb videók