Műsorújság
RTL Most

Barátok közt: Ez történt a 11. héten

Lászlót sokkolja, amikor kiderül, hogy ki az utánuk kémkedő fiatal lány. Nóra és Miklós kínos helyzetbe kerülnek a Jeromos atyának rendezett vacsorán. Krisztián és Aliz rossz hírt kap a kisbabájukról. Zsolt betör Ilona lakásába, de ott kutyaszorítóba kerül. Nóra amilyen hamar közel kerül Leventéhez, olyan hamar el is veszti a férfi bizalmát. Gergő számonkéri Szonját, amiért nélküle hozott meg egy fontos döntést.

Miután Lászlóék Gergő segítségével elkapják az utánuk leskelődő lányt, követelik, mondja el kicsoda. A lányt azonban kórházba kell vinni, mert megsérült a karja, amikor Gergő megállította. László meg van győződve róla, hogy a titokzatos lányt Ilona küldte és villámcsapásként éri, amikor az elmondja, hogy valójában ő László unokahúga, Epres Adél. Amikor László azt is megtudja Adéltól, hogy él az anyja, időt kér, hogy átgondolhassa a hallottakat. László hosszas vívódás után úgy dönt, hogy egyelőre nem áll készen arra, hogy felkeresse az édesanyját. Adél, aki elfogadja László döntését, újra találkozik Gergővel.

Nóra és Miklós megbeszéli, hogy a közös árvaházi múltjukkal fogják meggyőzni Jeromos atyát, hogy a Berényi Kft. kapja meg a gyermekfalu-projektet, amikor beállít Timi és bejelenti, azt hazudta Jeromos atyának, hogy Oszkár a vőlegénye. Miklós és Nóra nem tud mást tenni, mint Oszkárt is meghívni a vacsorára. Bandi rádöbbenti Miklóst, ha azt hazudják, hogy Nóra lakásában lakik Miklós is, valahogy férfiasítani kéne a lakást. Miklós átcipel pár cuccot Nórához. A vacsora jól alakul, Miklósék jól játsszák a tökéletes családot, és Jeromos atya hajlik arra, hogy ők kapják meg a projektet. Ám amikor az atya ingére véletlenül vörösbor fröccsen, Miklós az előzékenységével a lebukás szélére sodorja magukat. Miklós, hogy elkerülje a lebukást Jeromos atya előtt, megkéri Bandit, hogy csempésszen át egy tiszta inget a vacsorára, de mivel nem sikerül észrevétlenül végrehajtani a feladatot, akarata ellenére Bandi is belecsöppen a színjátékba. Bár mindenki izgul, hogy vajon lebuknak-e, végül a családi színjátéknak hála, Miklósék ígéretet kapnak Jeromos atyától arra, hogy ők nyerik a gyermekfalu-projektet. Miklós és Nóra másnap elismerik, hogy Timi oroszlánrészt vállalt a sikerben, de Timi és Oszkár ekkor benyújtják a számlát: a segítségükért cserébe azt várják, hogy Miklósék szerezzenek nekik egy albérletet.

 

 

Krisztián és Aliz boldogan készülnek a babájuk érkezésére, ám Aliz aggódik, mert bár nem engedhetik meg maguknak a legjobb orvost, Krisztián ragaszkodik hozzá, hogy Aliznak ez jár. Aliz azért elkéri Júliától Vanda orvosának a számát, és amikor ezt Krisztián megtudja, mérges lesz, amiért Aliz az anyagi helyzetükről beszél mással. Amikor a Rózsában egy drága villanyszerelési munkára kerül sor, Krisztián kénytelen elmenni Miklóshoz, hogy haladékot kérjen a törlesztőkre. A váratlan kiadás rávezeti Krisztiánt, hogy meg kell tervezniük a pénzügyeiket, azonban ezt már nem tudja elmondani Aliznak, mert a nő azzal sokkolja, hogy az időközben megérkező vérteszt eredményei szerint lehet, hogy beteg a gyermekük. Krisztián megpróbál erős maradni Aliz előtt, miután megtudta, hogy a babájuk talán nem marad életben a születés után, de Aliz összetörik. Júlia támogatásának hála, Aliz kissé megnyugszik, és utánanéz az előírt genetikai tesztnek. Miután Aliz megtudja, hogy a teszt nagyon drága, Krisztián biztosítja Alizt, hogy bármilyen vizsgálatot kifizetnek. Krisztián Bözsiék előtt is tartja magát, és megkéri őket, hogy támogassák Alizt lelkileg.

 

 

Timi meglátja, amint Nóra és Levente a bisztróban beszélgetnek, és gyanakvással fogadja, amikor Nóra tájékoztatja, hogy csak egy újabb iskolai ügyben segít Leventének. Nóra Júliának viszont beismeri, hogy kifejezetten izgatott a Leventével való közös iskolai program miatt. Nóra azonban Miklós hatására észbe kap, hogy jelenleg Timi életében a kiegyensúlyozottság a legfontosabb, ezért először úgy dönt, lemondja az iskolai programot, de mivel nem akarja becsapni Leventét, mégis elmegy vele az iskolai programra. Ám mivel kínosan kezdi érezni magát, amiért Timi tanárával tölti a szabadidejét, a program után már nem hajlandó beülni Leventével egy italra. Nóra megosztja Júliával, hogy bár bánja, hogy visszautasította Levente randiajánlatát, tudja, hogy Timi miatt nem lenne helyes viszonyba bonyolódnia a férfival. Arra azonban nem számít, hogy Levente másnap ismét felbukkan, és szeretne válaszokat kapni arra, mi van köztük. Nóra próbál ellenállni Leventének, de egy ponton túl nem bírja tovább, és majdnem felvállalja érzéseit. Ekkor azonban Jeromos atya állít be váratlanul, ez pedig megöli a pillanatot.

Miután Ilona újabb látogatást tesz Lászlóéknál, és figyelmezteti őket, hogy lassan lejár a tartozásuk törlesztésére szabott határidő, Gizella megijed, hogy talán a családja is veszélyben van Ilona miatt, és elhatározza, hogy értesíti Lindát. Eközben Zsolt gyanakodni kezd, hogy Ádám talán többet tud Ilonáról, mint állítja. Amikor Zsolt összefut Gizellával, és rájön, hogy Gizella retteg attól, hogy Lindának is baja eshet Ilona miatt, megígéri, hogy nem vár tovább, másnap akcióba lendül a nő ellen. Zsolt ezután úgy tesz, mintha gond adódna egy Ilonával közösen tervezett melóval, hogy újra találkozhasson Ilonával, és noha Gizelláékkal kapcsolatban nem tudja Ilonát jobb belátásra bírni, a nő kulcsát ez alkalommal sikerül lemásolnia. Zsolt eltervezi, hogy betör Ilona lakásába, és miután kiszedi Ádámból, hogy régről ismeri Ilonát, megkéri, hogy segítsen neki az akcióban. Ádám első félelmében visszautasítja Zsolt kérését, hogy terelje el Ilona figyelmét, amíg Zsolt belopózik Ilona lakásába bizonyítékot gyűjteni, de amikor maga is látja, hogy Gizella idegei kötélen táncolnak, úgy dönt, bevállalja. Ádám megkörnyékezi Ilonát, aki bele is megy egy közös programba a régi idők emlékére, így Zsolt közben be tud osonni Ilona lakásába. Zsolt azonban szorult helyzetbe kerül, amikor a betörés közben Ilona és Ádám váratlanul hazaállítanak a lakásba. Miután Zsolt Ádám segítségével kiszabadul a kutyaszorítóból, amibe Ilona lakásában került, befejezi a bizonyítékgyűjtést. Amint hazaér, neki is áll átnézni a lefényképezett dokumentumokat. Feltűnik neki, hogy Ilona rendszeresen megfordul egy hotelben, amely ugyanabban az utcában található, ahol lakik. Ádám viszont rámutat, hogy ez kevés, hogy Gizelláék problémája el legyen rendezve, ezért Zsoltnak nem ártana előállni valami azonnali megoldással. Zsolt találkozóra hívja Ilonát, és ajánlatot tesz: igényt nyújt be a László-féle parkolóbizniszre, ezzel együtt pedig László adósságának a hétszeresét is magára vállalja. Miután Ilona belemegy az alkuba, Zsolt megosztja Gizellával és Lászlóval az örömhírt, hogy vége a rettegésnek.

Szonja, Gergő és Balázs koccintanak arra, hogy elkészült a közös cégük weboldala, illetve arra, hogy az első heteket nagyobb nézeteltérés nélkül sikerült végigcsinálniuk. Szonja emlékezteti Gergőt, hogy Kaszás, a papírok nélküli munkás felvétele körül nem volt teljes az összhang. Később Szonja elcsípi, ahogy Attila figyelmezteti Gigit, hogy legyen óvatos, mert úgy hallotta, a frissen alakult cégeknél fokozott munkaügyi ellenőrzések várhatóak. Amikor Szonja megtudja, hogy Kaszás papírjai még mindig nincsenek rendben, elbocsátja a férfit. Szonját megviseli az eset, de Balázs megnyugtatja. Azonban kisvártatva Gergő is megtudja, hogy Szonja nélküle hozta meg a döntést. Szonjának nem sikerül megértetnie Gergővel, hogy a várható ellenőrzések miatt muszáj lenne megválniuk az illegálisan felvett munkástól, az pedig különösen rosszul esik neki, hogy a korábban vele egyetértő Balázs nem áll mellé a vitában. Amikor Szonja megtudja, hogy Gergő az ellenőr lefizetésével oldaná meg a problémájukat, azzal kezd fenyegetőzni, hogy kilép a cégből. Gergő erre belátja, hogy ki kell rúgnia a munkást, ám egyúttal Szonját is testvérien megdorgálja, hogy a jövőben ne ragadtassa el magát. Szonja megnyugszik, hogy végül jól végződött a dolog, arra azonban nem számítanak, hogy az illegális munkástól nem lehet ilyen könnyen megszabadulni…

Legnézettebb videók