Műsorújság
RTL Most
Wossala Rozina
Wossala Rozina


Rozina – mivel elvált szülők gyermekeként nem nagy családban nőtt fel – belső indíttatásból kezdett el főzni. Vonzotta a közösségi élmény, amit a csapatban végzett konyhai munka és a közös baráti-családi evések jelentettek, amikre zömmel ő készítette az ételeket. 
 

Ösztöndíjjal végzett Firenzében egy vendéglátóipari egyetemen, ahol az utolsó évben már inkább management órákat vett fel a gyakorlati főzés mellett. Az egyetem mellett dolgozott a Ferragamo Szálloda konyháján és a Habsburgok éttermében is, de a tanulás után nem horgonyzott le egyik helyen sem, hanem elindult világot látni és felfedezni. Élt és dolgozott Los Angelesben és Mexikóban, a Yukatán-félsziget tengerpartján is.
 

Egy idő után rájött arra, hogy európainak lenni kiváltság, úgyhogy inkább visszajött Magyarországra, és egy nagy belvárosi étterem üzletvezetője lett. Azóta már sok étterem nyitása fűződik a nevéhez, ahol koncepciókat dolgozott ki és brandeket épített.
 


Végül a Konyhafőnök első szériája után – ahol finalistaként a második helyet érte el –, úgy döntött, megvalósítja az álmát, és komolyabban is beszállt a vendéglátásba: társtulajdonostárs lett a mára ikonikusnak számító Bestiában.
 

„Ez számomra most egy igazi önmegvalósítás”
 

A Konyhafőnök időközben már nemcsak egy verseny lett az életében, hanem életforma is: egy szériát versenyzőként és négyet zsűritagként csinált végig.
 

Közben egy saját műsort is kapott az RTL Klubon: a Profi a konyhámban-t, ahol műsorvezetőként próbálhatta ki magát. A sikereit mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a műsor 2016-ban a legnézettebb magazin lett a saját idősávjában.
 


2017-ben Rozina megnyitotta a Kishusom nevű helyét is, ami egy kolbászozólánc első zászlóshajója. Itt a séf Rozina saját fejlesztésű kolbászaival dolgozik, amiket akár hotdog formájában is fogyaszthatnak a vendégek.
 

Rozina mániáját a gasztronómia iránt jól jelzi, hogy elvégezte a legmagasabb nemzetközi sommelier kurzust, a CEWI-t is, sőt nemzetközi bártender vizsgája is van.
 

Ha marad szabadideje, akkor imád búvárkodik vagy snowboardozik, mert imádja az extrém sportokat.

Ajánlott videók

Legnépszerűbb videók

Teljes adások RTL Most Logo