Műsorújság
RTL Most

Tarján Zsófi grillezett polipja karfiol steak-kel

Zsófi egy óriási adag ételt tett le a zsűri elé, ami meg is lepte Zét. Egyedül a tálalással és az adagokkal volt gond, hiszen a nagy csápokkal elfedte a csodálatos karfiol steak-jét!


Grillezett polip karfiol steakkel és karfiol salátával


Alapanyagok:

polip, só, babérlevél, ételecet, bors, római kömény, 3 féle karfiol (lila, sárga, pagoda), olívaolaj, citrom, bazsalikom, petrezselyem, balzsamecet


Recept:

Az előkészített polip lábait levágjuk, majd lobogó, forró vízbe tesszük (só, babérlevél, ételecet, bors, római kömény) kb. 35-40 percig, míg teljesen megpuhul.

Közben apró darabokra vágunk lila, sárga és pagoda karfiolt, a rózsákat egyben hagyjuk, majd blansírozzuk. Belerakjuk sós vízbe, benne hagyjuk, míg meg nem puhult és a színe még megvan, folyamatosan ellenőrizzük. A fehérkarfiolt ketté vágjuk, és a közepéből csinálunk egy kis karfiolsteaket. Olajba, sóba, borsba forgatjuk és berakjuk a sütőbe légkeverésre, 170 fokra kb. 10 percre, de figyeljük. Mikor készen lett, a széleit házisárkánnyal megpörzsöljük/ha nincs, otthon rágrillezünk. Sütőben hagyjuk hűlni.

Vinegrette mártás: 3 rész olívaolaj, 1 rész citromlé, só, bors, ebbe a karfiolokat megforgatjuk óvatosan, majd félretesszük.

Összevágunk fokhagymát, bazsalikomot, petrezselymet és mozsárban összenyomkodjuk, majd serpenyőbe tesszük és meggrillezzük a polipot kb. 10 percig, folyamatosan figyeljük. Az olajat, amiben sütöttük a polipot leszűrjük, majd tálaláskor kicsit ráteszünk pár csepp balzsamecetet is.
 

Hasonló videók

Legnézettebb videók