Műsorújság
RTL Most

Sváby András savanyú-citromos polipraguja

A séf szerint egyáltalán nem érződött András ételén, hogy hátráltatva volt. Csupán az étel kinézetével nem volt elégedett, ezért újratálalta a polipot.


Savanyú-citromos polipragu, karfiolos burgonyagolyókkal


Alapanyagok:

polip, babér, egész bors, só, burgonya, karfiol, vöröshagyma, lilahagyma, pirospaprika, bors, citrom, bazsalikomecet


Recept:

A polip előkésztése után a főzőlében fűszerekkel (babér, egész bors, só) 35-40 percig tovább főzzük. Közben egy külön edényben, héjában krumplit főzünk, majd felszeleteljük a karfiolokat, és rózsákra vágjuk. A karfiolokat kevés vajon sózás után megpirítjuk, majd félretesszük.

A krumpliból karalábévájóval gömböket formázunk, és szintén félretesszük. Közben apóra vágott vörös -és lilahagymán úgymond magyaros pörköltalapot készítünk kevés pirospaprikával és borssal. Kissé megpirítjuk, majd felöntjük a polip főzőlevével. Ha lefőtt, többször pótoljuk. Mikor megfőtt a polip, a csápjait karikákra vágjuk, de mielőtt beletennénk az alapba, citromot és kevés balzsamecetet teszünk hozzá. Ezután beleforgatjuk a puha polipdarabkákat. Pároljuk, ha kell főzőlével hígítjuk. Miután megfőtt, tálaljuk.
 

Legnézettebb videók