Műsorújság
RTL Most
Rácz Jenő
Rácz Jenő


Rácz Jenő, aki mentorként és szigorú ítészként a Konyhafőnök versenyzőiért is felel, élete egyik legnagyobb sikerét érte el, amikor a sanghaji Taian Table étterem séfjeként elnyerte a Michelin-csillagot – ezt ráadásul ismét megtartotta! A gasztro realityben ugyanazt keresi, mint az étteremben:
 

„Ugyanazt a kihívást keresem, ami a munkámban is jelen van, hogy megtaláljam a tehetségeket, és támogassam a fejlődésüket.”
 

A gasztronómia iránti szenvedélye eléggé korán megjelent az életében, hiszen már az általános iskolában rájött, hogy odavan a főzésért. Egykori tanára, Bori néni háztartástan óráin ugyanis rendszeresen alkottak a konyhában, mindig ezeket az órákat várta a legjobban. Később a középiskolát is a szakmának megfelelően választotta ki, az igazi elköteleződése azonban a tanuló évei alatt alakult ki.
 

„A főzés számomra művészet. Mint, amikor egy festő csodát varázsol a vászonra az ecsetével, a gasztronómia világában is az apró részletekből áll össze a műalkotás.”
 


A konyhában a rend, tisztaság, fegyelem hármasa jellemzi. Azonban az ételei közül nem tudna kiemelni egyet, amit a specialitásának nevezne, hiszen mindent imád. Szeret kísérletezni és felfedezni és a már jól ismert alapanyagokat is igyekszik újra gondolni.
 

„Az én esetemben ez a szenvedély talán úgy írható le, mint amikor egy kisgyerek beszabadul a cukorka boltba. Mindig mindent meg akar kóstolni, játszani akar velük, és ha lehet, az összeset hazavinné.”
 

A szakmai fejlődése során mindig más-más emberektől kapta meg a tudást és az új impulzusokat. Egyetlen célja volt ebben az időszakban, hogy mindent ellessen elsajátítson és magába szívjon annak érdekében, hogy ő legyen a legjobb. Azonban a mai napig abban hisz, hogy a gasztronómiában mindig van új ismeretanyag, amit a magunkévá tehetünk.
 


„Amit tanácsként mindig magammal viszek az az, hogy a kudarcból mindig fel lehet, és fel is kell állni.”
 

Ennyi siker után is új célokat tűz ki maga elé. Az egyik ilyen vágya, hogy még a közeljövőben megnyissa saját éttermét.

Természetesen a gasztronómia ásza szeret néha a konyhán kívül is kikapcsolódni:
 

„Szeretek sportolni. Gyerekkoromban fociztam, ma is nagy rajongója vagyok ennek a sportnak. Kedvelem a nem feltétlenül hétköznapi szabadidős tevékenységeket, amik egyedi élményt adnak.”
 

Ajánlott videók

Legnépszerűbb videók

Teljes adások RTL Most Logo