Műsorújság
RTL Most

Paradicsomos caponata sárgapaprika szósszal

Ízekben finom ételt alkotott a zsűri szerint, kiérződött belőle a kenyér íze. Azt azonban nem értették, hogy miért tálalt megint így, amikor a sült paprikába tálalt kuszkusz se tetszett a zsűrinek.


Alapanyagok: paradicsom, baguette, oliva, vaj, só, bors, hagyma, fokhagyma, cseresznyeparadicsom, konzervparadicsom, kolbász, padlizsán, kaliforniai paprika, sárga és zöld cukkini, bazsalikom, parmezán
 

Recept:

A bagettet felkockázzuk apróra, és olívaolajjal meglocsolva sóval, borssal tepsiben kissé kiszárítjuk. Eközben olívaolajon hagymát és fokhagymát pirítunk, és beledobálunk lehámozott cseresznyeparadicsomokat, valamint konzervparadicsomot is keverünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk főni.

Eközben kisütjük a felaprított kolbász zsírját, és mikor kisült, kiszedjük belőle a kolbászkockákat, és félretesszük az edényt a zsírral együtt. A padlizsánt meghámozzuk, és apró kockákra felkockázzuk. Megsózzuk, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy kieressze a vizet magából. Kinyomkodjuk, és hozzáadunk bő olívaolajat a kolbász zsírjához. Amikor felhevült, kisütjük benne a kinyomkodott padlizsán kockákat. Eközben forró grillsütőben fejjel lefelé sárga kaliforniai paprikát sütünk, és amikor elkészült, lehúzzuk a héját. Magát a húsát turmixba tesszük egy kis sült hagymával, és egy kis olajjal összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
 

 


Amikor elkészült a szósz és a padlizsán, összekeverjük, és hozzáadjuk a kiszárított kenyérkockákat. Sárga és zöld cukkinit zöldséghámozóval egyenletes csíkokra vágunk fel, és balzsamecettel ízesítjük. Ezekre kerülnek fel a kenyérkarikák, amiket megtöltünk a padlizsános-paradicsomos raguval. Meglocsoljuk a paprikaszósszal, és a parmezánból zöldséghámozóval lapocskákat szelünk, és velük díszítjük. Bazsalikomcsíkok is kerülnek díszítésként.

Legnézettebb videók