KERESÉS search-close
Fördős Zé

Fördős Zé


Zé-t kiskorától fogva vonzotta az éttermi konyha, hiszen igazi vendéglátós családból származik: nagymamája és édesapja is ezen a területen dolgozott egész életében.

Első receptfüzetét 9 éves korában kezdte összeállítani, de saját szakmájának is a vendéglátást választotta: a Xántus János Idegenforgalmi Középiskolában érettségizett, innen a  BGF Vendéglátó és Szálloda szakán tanult tovább.

Már középiskolás korától fogva járt pincérkedni különböző catering cégekhez, a főiskola után pedig ezen a területen helyezkedett el, mint gasztronómiai menedzser. A catering bizniszben összesen 16 évet dolgozott.

Brazil utazásai során ismerkedett meg a churros nevű töltött fánkszerű sütivel, amit különböző nyári fesztiválokon árusít is vállalkozásán keresztül.  Számára a vendéggel történő találkozás a legizgalmasabb pontja a szakmának.

Első oldalát, a Szárnyas Ízvadász gasztro-videoblogot 2012. szeptemberében indította el, azóta Zét több, mint 200 ezren követik közösségi oldalain. Videóiban főzött a Francia Riviérán, hegyi patak partján, sikátorban, ezen kívül bemutatta Róma, London, Tunisz és Budapest legmenőbb street food helyeit is. Blogjában arról próbál meggyőzni mindenkit, hogy egy pizza árából is lehet zseniális kétszemélyes lakomákat csapni 30 perc ráfordítással.

Később elindította következő videoblogját, a Street Kitchen-t, ahol több gasztrobloggert összegyűjtve vitték tovább fő mondanivalójukat: „legyünk lazák és főzzünk egyszerűen”. Zé ezek után is mert újra óriásit álmodni és elindította „a világ legbrutálisabb gasztroportálját”, a Zé Magazint, amit ráadásul nemcsak a neten, de az újságos standokon is megtalálhattak a követőik. Azóta azonban újra visszatért a Street Kitchen, viszont a print verziónak így sem intettek búcsút.

Zé öccse, Peti volt az ihletadó a print projektben, aki kitartóan biztatta a csapatot: kicsit sem haldoklik még ez a műfaj, itt az ideje egy menő pop-up magazinnak! És milyen igaza lett!

Zé a videóblogolás mellett a könyvpiacra is berobbant: immár négy saját szakácskönyvvel is büszkélkedhet, és nem titok: azóta már készül a harmadik könyvük is!

A Konyhafőnök zsűritagja sem szeret tehát sokat pihenni, a rengeteg gasztro-esemény, a blog folyamatos bővítése és a műsorvezetés mellett igyekszik minél több időt a szabadban tölteni. Az extrém sportok szerelmeseként szereti izgalmas kalandokba keverni magát: a siklóernyőzésre, a falmászásra, a biciklizésre, sőt a futásra sem mond soha nemet. Legújabb szenvedélye pedig a via ferrata, ami lényegében annyit jelent, hogy előre felszerelt hegyi utakat jár be fémdrótokon lógva a semmi felett vagy éppen lépcsőkön, létrákon.

Az új ízekért is igyekszik minél messzebb elmenni: rengeteg helyen járt már a világban, így például eljutott Brazíliába, Mexikóba, Ausztráliába, Costa-Ricára és Dél-Afrikába is. Legutóbb Vietnámba és Kambodzsába látogatott el, ahol beleásta magát az utcán készített ételek és a helyi különlegességek világába, de Olaszország is ott figyel a nemrég meglátogatott országai listáján.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való