Műsorújság
RTL Most

Ervin halas krokettje

Jó lett a fasírt koncepciója, Zé viszont nem értette, hogy miért lett ilyen a formája. Emellett egy sokat emlegetett poént hiányolt a tányérjáról: a popcornt! Nézd meg itt a kóstolást!


Halas krokett, vajon futtatott-citrusos sárkánygyümölcs gömbök, licsis-rambutános-currys mártással
 

Alapanyagok:

hekk, babérlevél, só, bor, vaj, olaj, zabpehely, tej, kurkuma, citrom, sárkánygyümölcs, popcorn, cukor, licsi
 

Recept:

Felbontjuk a halat, leválasztunk 1 kilónyi hekket filében, levágjuk a farkát és az úszóját, ebből alaplevet csinálunk. Kis bőrt nyesünk mellé, mikor kész, felrakjuk főni, babérlevéllel. A halfilét ledaráljuk, majd felrakjuk a zabpelyhet, megpirítjuk vajon és tejben megfőzzük. A hekk filéhez hozzákeverünk és egy kis kurkumát és még ízesítjük. Sózzuk és borsozzuk. Ebből lesz a halkrokett, rakunk bele citromhéjat és egy kis citromlevet. A zabpehelybe is adunk egy kis lime-ot.

A sárkánygyümölcsöt apró pici gyöngyökké formáljuk, majd serpenyőben cukrot olvasztunk és beleforgatjuk a sárkánygömböket, hogy sava legyen, fél lime tekerünk hozzá.

Előveszünk egy lábast fedővel, olajat öntünk az aljára, beleborítjuk a popcornt. 14 -esre tekerjük és hallgatjuk figyelmesen, ha érezzük az illatát, félretesszük. Nejlonba tesszük az apró pici fóliába tekergetett 5-6 darab krokettet, akkorát kb. mint egy férfiujj, mélyhűtőbe tesszük.

A hal alaplevet leszűrjük és a maradékot gyöngyöztetjük, majdnem redukáljuk, hozzátesszük 4-5 darab licsi  levét, ezután lehúzzuk a tűzről, majd vajat adunk hozzá. Mártássá keverjük pici kurkumával elegyítve, ne legyen sok. Ha elkészült a trópusi ízvilágú halmártás, felrakjuk a nagy serpenyőbe a májat, és kisütjük a kroketteket. Ezután elhelyezzük a tányéron.
 

Legnézettebb videók