Műsorújság
RTL Most

A piros csapat vaníliás főétele

A Séf örült, hogy felhasználták az ételben az eddig tanultakat, az ötlet és a megvalósítás is jól sikerült, azonban a tálalás nem lett elég központosított. Nézd meg itt a kóstolást!


Vörösmárna zöldfűszeres-vaníliás morzsában, zöldséges quinoával és vaníliás-narancsos mártással
 

Alapanyagok:

vörösmárna, hagyma, fehérbor, kaliforniai paprika/pritamin, zeller, olivaolaj, sütőtök, quinoa, narancs, só, bazsalikom, petrezselyem, menta, citrom, só, bors, kapor, pankomorzsa, cukor
 

Recept:

Mártás: Készítünk egy zöldség alaplevet. Egy üres serpenyőben hagymát dinsztelünk, fehérborral felöntjük. Ezt leredukáljuk 1/3-ára, közben beledobjuk vaníliarudat. Mikor leredukálódott, hozzányomjuk két narancs levét és ugyanennyi zöldség alaplevet. Egy másik rudat kikaparunk,a  magjait hozzáadjuk. Leszűrjük, vajjal és tejszínnel sűrítjük.

Hal: Kifilézzük, kiszedjük a szálkákat, sóval-borssal ízesítjük mindkét oldalán. 220 fokon bő olaj, meglocsolgatjuk, míg ki nem fehéredik a húsa (kb. 10 locsolás). Pikkely nélküli hal: megtisztítjuk ugyanúgy, lepikkelyezzük, sóval, borssal ízesítjük. Olajat és olivát melegítünk, megsütjük benne bőrével lefelé. Kapor-bazsalikom-menta-petrezselyem-pankomorzsa-vanília = bösszeturmixoljuk. A kisütött halat ebbe beleforgatjuk.

Spárgát cukros-sós vízben blansirozunk, a hal zsiradékában megforgatjuk és ezt is beleforgatjuk a zöldfűszeres pankomorzsába.

Quinoa: Piros pritamin paprikát és zellert olivaolajon megforgatjuk, hogy roppanós maradjon, a sütőtököt megsütjük. A quinoát narancsos-sós vízben megfőzzük. Bazsalikom, petrezselyem, menta, citromlé, só, bors – ezekkel ízesítjük. Jól összekeverjük.
 

    Hasonló videók

      Legnézettebb videók